Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Genel Yağlama Bakımı hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Eylül 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Arkadaşlar merhaba,

    Yamaha MT-07 kullanıyorum ve kitapçığında yazan bakım önerilerine mümkün olduğu kadar uymaya çalışıyorum. Gerçi sorum bütün motosikletler için geçerli bir bilgi olacak ama motosikletimin fren debriyaj manetlerinin,pedalların,yan ayaklığın vb. bağlantı noktalarının ve tüm yağlanması gereken kabloların uygun ürünle yağlanması için mümkünse İstanbul Anadolu yakasında bir servis arıyorum. Internetteki videolar ve belirtilen aparatlarla bi yere kadar kendim yapabileceğimi düşünüyorum (ki bazı kısımlar için mutlaka servise gidilmesi gerektiği belirtilmiş) ama ortalık batmasın ve artan malzemeyi nereye koyacağım diye düşünmek istemediğim için bunu bir serviste yaptırmak istiyorum. Uzun yıllardır motor kullanan birisi değilim dolayısyla yetkili serviste bu işlemler yapılır mı ? bunun için yetkili servise gitmeye gerek var mı ? Çok mu maliyetli bir iş ? gibi konularda geçmiş tecrübelerinizden veya yönlendirmelerinizden faydalanmak isterim.

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mavrelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CB600F Hornet 2007
    Yazına istinaden şöyle bir açıklık getireyim. Yağlaman gereken yerler
    Debriyaj teli ( hidrolik değil ise )
    Gaz teli (elektronik değil ise MT serisini bilmiyorum açıkcası)
    Zincir

    **Ulaşabildiğin soketlerin / fişlerin içine WD40 sıkarsan zamanla yıkanmadan kaynaklı oksitlerin önüne geçmiş olursun **

    Onun dışında motorunda yağlaman gereken bir yer yok

    Manet aralarını ve pegleri yağlaman senin için dezavantaj olabilir benim görüşüm . NEDEN ?
    Sürekli toz içerisinde gezdiğimiz için zamanla o manet ve peg arasına sıktığın yağlar tozları toparlayacak orayı yağlamak yerine balata spreyi ile arındırabilirsin.

    Bu arada az bilinen bir bilgiyide söylemek isterim eğer hava filtreni kendin değiştiriyorsan az miktarda üzerine dışardan olmak suretiyle WD-40 sıkman gerekir .Buda hava filtresinden geçmek isteyen tozları tutar.
    skucukyazici bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Yetkili servislerde yağlatabilirsin ama senin yapacağının aynısını yaparlar. Onun yerine gerekli bakım ürünlerini temin edip gözle görülen hareketli parçaların bağlantı yerlerini yağlayabilirsin.

  4. #4
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Hic gerek yok boyle seylere

    Isterseniz gorunen menteselere WD40 sikin. Ya da uygun bir yagla yaglayin. Ama rahatsiz etmiyorsa cok da gerek yok bence.

    Motosiklet yeniyse gaz ve debriyaj tellerini yaglamanizi da onermem. Cogu zaman yag, tozu kiri pisligi cekip daha cabuk sorun olusmasina yol aciyor... En azindan benim tecrubem oyle oldu.

    Japonlar motosikletleri minimum bakimla uzun sure sorunsuz gidecek sekilde dizayn etmisler. Fazla ellesmeden zevkini cikarmaya bakin...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)