düşük cc li motor ve uzun yol hakkında
Reklamlar
-
25 Ağustos 2020, 12:17
Harley’lerde hava soğutmalı ama hiç bir şey olmuyor. 1000cc racingler su soğutmalı ama şehiriçi trafikte yumurtalarınız nasıl pişsin haşlanmış mı rafadan mı diye düşündürüyor. Yani hava/su soğutma da tek başına bir kriter değil motoruna göre değişir.
Vespa ile dünyayı gezen amcamızda vardı, yani elbette gezilir ama büyük motorlarla aynı konforda/emniyette gezilmez. Burada önemli olan sizin konfor eşiğiniz. Yoksa uzun yol motor için daha kolay, dur kalk trafikte motor daha çok yıpranır, hava soğutma uzun yolda daha efektif çalışır vs. Tabi motoru sürekli zorlar ya da canını çıkaracak şekilde yüklerseniz ayrı mesele ama o da motorun değil sürücünün hatası olur.
Reklamlar
-
25 Ağustos 2020, 12:18
O zaman pilotlara göre uzun yol yok :D kaptanlara göre de ömür biter yol bitmez :D uzun yol kişiden kişiye değişir benim için 200 km üstü uzun yoldur :D
-
25 Ağustos 2020, 12:19
Elbette yapılır, bir çok arkadaş söylemiş zaten, bisikletle uzun yol yapıyor adamlar, yürüyerek yapıyorlar. Ama günlük kat edeceğiniz mesafe daha konforlu bir motosiklete göre azalır. Günlük 350 km yapmak yerine bu mesafeyi 150-200 km ile sınırlamanız gerekir bence.
Örneğin 5000 Kmlik bir gezi plânladınız. Konforlu bir arac ile konaklama dahil 20 günde tamamlamayı hedefleyebilirsiniz. Ancak daha küçük cc ile bu sure uzayacaktır ve uzamalıdır. Böyle yolculuklarda yorgunluğun her molada bir öncekine göre katlanarak artacağını da hesaba katmak gerekir. Bir sonraki etaba tam dinlenmiş şekilde çıkmak emniyet açısından da önemli.
Ben yolculukta dilim dışarıya sarkacak sekilde yorulmayı sevmiyorum, gittigim yeri hakkıyla gezmeyi, keyifle dinlenerek tekrar yola çıkmayı tercih ediyorum. Açık alanlardaki rüzgarlardan daha fazla etkileneceksiniz, arabalarla / kamyonlarla mücadele ederken daha fazla efor sarf edeceksiniz bunun gibi faktörler yorgunluğunuzu artıracaktır düşük cc motosiklet ile.
Kısacası sabırlı olabiliyorsanız uzun yol elbette yapılır çok da güzel olur.
-
25 Ağustos 2020, 12:29
oldcockroach adlı üyeden alıntı
muğladan ankara gittim o 125 cc ile ve vardığımda ne sırt ağrısı ne de başka bir ağrım vardı :D Kimseyi kandırmıyorum ben :D
uyuşmuştur hissetmemişsindir
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
25 Ağustos 2020, 14:09
650cc ile 2 günde 1800km yaptım, Sabahtan akşama gece sürmeden ne yazık ki finişte ellerim tutmaz oldu, ki her 50km civarında durup çay kahve yaptığım halde zaten zorunlu durmak gerekiyor, toto bölümü uyuşuyor otomobil rahatlığı motorda bulunmuyor maalesef
Zamana yaymazsan 1200cc de olsa bir noktadan sonra konfor bitiyor.
Üzerinden iki hafta geçti halen sol elimle fermuar kapatamıyorun danıştıgim doktor arkadaşlar durumun normale dönmesi ayları alabilir diyor
Kısaca uzun Motorsiklet yolculuğu zamana sıkıştırılırsa işkenceye dönüşmesi içten bile değil, herşey zaman ayarına bağlı cc güç ikinci planda kalıyor
Herkese sağlıklı zamanlar diliyorum
-
25 Ağustos 2020, 14:23
Kimsin? adlı üyeden alıntı
650cc ile 2 günde 1800km yaptım, Sabahtan akşama gece sürmeden ne yazık ki finişte ellerim tutmaz oldu, ki her 50km civarında durup çay kahve yaptığım halde zaten zorunlu durmak gerekiyor, toto bölümü uyuşuyor otomobil rahatlığı motorda bulunmuyor maalesef
Zamana yaymazsan 1200cc de olsa bir noktadan sonra konfor bitiyor.
Üzerinden iki hafta geçti halen sol elimle fermuar kapatamıyorun danıştıgim doktor arkadaşlar durumun normale dönmesi ayları alabilir diyor
Kısaca uzun Motorsiklet yolculuğu zamana sıkıştırılırsa işkenceye dönüşmesi içten bile değil, herşey zaman ayarına bağlı cc güç ikinci planda kalıyor
Herkese sağlıklı zamanlar diliyorum
aga ne kullandın sen :D bu arada nick efsaneymiş
-
25 Ağustos 2020, 15:09
4 motor 3400 km inazumalarla karadeniz turu yaptım gayette güzel ve keyifliydi,hiçte büyük cc aramadık.
-
25 Ağustos 2020, 18:11
-
26 Ağustos 2020, 00:22
Herkesin tecrübelerinden öğrenecek şeyler var. Benim pcx 90'ı geçince kendimi atmosferi terk etmek üzere olan uzay mekiğindeki astronot gibi hissediyordum kendimi, daha büyük makinalara geçince en çok bunun rahatlığını yaşadım.
-
29 Ağustos 2020, 10:38
2011 yılında ybr 125 ile ege yi gezdim çok uzun yollar yaptım fakat en uzunu buydu
amaç gezmek ise cc nin hiçbir önemi yok bas gaza git
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)