Bir motosiklette anlaştık faturalı sıfır ayında alınalı 4 ay olmuş
Noterden faturayı devir edelim diyor öyle bir şansımız var mı
Herhangi bir sorun olur mu ben plaka çıkaracağımda ?
Bir motosiklette anlaştık faturalı sıfır ayında alınalı 4 ay olmuş
Noterden faturayı devir edelim diyor öyle bir şansımız var mı
Herhangi bir sorun olur mu ben plaka çıkaracağımda ?
Noterden faturayı devir almayacaksın. Yasal olarak 0km araçlarda trafiğe çıkmayacaksa plaka çıkartma süresi 3 ay. Önce arkadaş kendi adına plakayı ruhsatı çıkartacak sonra sen üstüne alacaksın. Toplamda bunun ilk plaka ruhsat işlemi arkadaşa ait üstüne alan sen oldugun için sonraki satış bedeli de sana ait olacak. fatura kesiminden sonra 4 ay geçtiği için cezai bir bedel ödeniyor mu bilmiyorum ödeniyorsa bu da arkadaşa ait.
[/COLOR]arkadaşın borcu varmış üstüne alıp verme olayına motora el koyarlar diye sıcak bakmıyor faturayı devredelim plakayı sen çıkarırsın diyor
O zaman sen de motoru satın alma işlemine sıcak bakmazsan güzel olabilir. Arkadaş plakasını çıkartmadan üstüne alamazsın. Doğru değil. Motoru aldığı yerden sizin adına fatura kestirebilirse ya da düzenletirse başka. Başka şart ve koşullarda satışı almayın paranızdan olabilirsiniz.
Yani fatura devir olayı diye bir şey yok mu yani yasal olarak ne gibi bir sıkıntısı olur bunun
hacı riskli iş yapma, adam alsın motoru üstüne sonra sen ondan al. aslında bana kalırsa oradan hemen uzaklaş, belki maddi olarak fırsat olarak görülebilir ama burda hep beraber üzülmeyelim
Fatura devir diye bir şey yok.
Sıfır araç işlemleri de noterde yapılıyor zaten. ödemeyi yapmadan önce kendi ruhsatınızı çıkartırsınız. herhangi bir sıkıntı çıkmazsa ödeme yapacağınızı söylersiniz bakalım kabul edecek mi. Ya da işlemlere başlamadan önce notere durumu anlatıp ne olacağını sorabilirsiniz.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
Fatura devri diye bir şey yok. Ya sana fatura kesecek yada üstüne alıp orada satış yapacak.
çok teşekkür ederim bugün notere gidip durumu anlatayım ona göre durumu yazacağım buraya
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)