Daha 1 hafta önce yaptırdık zincir den şıkır şıkır sesi gelmeye başladı yine 2 gün önce tekrar gerdirdim dün yine başladı. Neden olabilir. Arada ani gaz açmalarım oluyor. Bu olabilir mi
Daha 1 hafta önce yaptırdık zincir den şıkır şıkır sesi gelmeye başladı yine 2 gün önce tekrar gerdirdim dün yine başladı. Neden olabilir. Arada ani gaz açmalarım oluyor. Bu olabilir mi
Zinciriniz kaç km.de?
Ayar yapılırken arka tekerin sağından ve solundan eşit ölçüde olduğundan emin olun, aksi halde zincir çok hızlıca bozulacak ve uzayacaktır.
Zincirinizi yağlamayı ihmal ederseniz zinciriniz daha hızlı uzayacaktır.
Zincirinizi değiştirip dişlileri değiştirmediyseniz zinciriniz dişliye alışma döneminde hızlıca bozulacak ve uzayacaktır.
Teker yapma huyunuz varsa zinciriniz hızlıca bozulacak ve uzayacaktır.
Arka kaplin takozlarınız bozuksa vites değişimlerinde ve kalkışlarda ani bir atak ve ses duyar ve zincirinizi de her seferinde uzatırsınız.
Zinciriniz kalitesizse hızlıca uzayacaktır.
Agresif kullanıyorsanız zinciriniz olması gerekenden daha hızlıca uzayacaktır.
v.s.... v.s.....
Yüksek ihtimal zincirin bitmiş dostum.
zincir 10k dır ve daha fazla zamandır motordaysa ve bakımı bu zamana kadar zayıf yapıldıysa. zamanında yağlamama gibi
başına gelen bu olay normaldir.
Kardeşim ayar kolları adını tam hatırlayamadım. Zincir germe kolları.tekerleğin şase ile birleşme noktasında arka tarafında kalan. Onun yuvası veya somunu yalama oluyor bu nedenle gaz açınca gerilme olduğu için içeri doğru atıyor. Benimde başıma gelmişti. Bi kontrol et derim. Değiştircem dersen de çiftini 20 30 tl civarında değişebilirsin
Arkadaşlar pulsar 200 de zincrin ne kadar payı var bakması çok kolay. Ama ben diğer motosikletlere bakınca çok kestiremiyorum ne kadar payı var. Biri anlatabilir mi? Diğer motosikletlerden kastım arka maşada 2 tane somun oluyor sağlı sollu. Onları nasıl incelememiz lazım?
zincir dişli değişimi yaklaşmış olabilir benimde 15 binde öyle olmaya başlamıştı değiştim ve sorun çözüldü
Güzel kardeşim sen ya da önceki sahibi zincirine gereken hassasiyeti çok süper gösteriyor olabilir ama ben 60.000'e kadar 3 defa zincir dişli yenilerdim. Muhtemelen senin de zincir artık ömrünü tamamlamış. Zincir dişli takımını set olarak değiştirme imkanın varsa sorunun büyük ihtimal çözülecek.
acaba arkadaki vidalar mi gevşiyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)