motorsiklete televizyon takmak
Reklamlar
-
07 Ağustos 2020, 20:47
merhabalar arkadaşlar benim motorumda çakmaklık çıkışı var ve çakmaklığa takılan priz var bende arkadaşımla düşündük bi köşeye çekelim playstation ı da kuralım dedik arada motor çalıştırırız sıkıntı olmaz dedik ama ben emin olamadım ne düşünüyosunuz bu konu hakkında motorum cfmoto 150nk
Reklamlar
-
07 Ağustos 2020, 20:56
Motosiklet Eğitmeni
Priz olan bir köşeye çekilirseniz sorun olmaz.
-
07 Ağustos 2020, 20:57
-
07 Ağustos 2020, 21:04
Bence harika olur. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Sizin vesilenizle biz de yeni bir şey öğrenmiş oluruz. Hatta prize 3'lü uzatma çekerseniz Playstation oynarken Kettle'da su ısıtıp çay,kahve bile içebilirsiniz.
-
07 Ağustos 2020, 21:32
nasuslasus adlı üyeden alıntı
merhabalar arkadaşlar benim motorumda çakmaklık çıkışı var ve çakmaklığa takılan priz var bende arkadaşımla düşündük bi köşeye çekelim playstation ı da kuralım dedik arada motor çalıştırırız sıkıntı olmaz dedik ama ben emin olamadım ne düşünüyosunuz bu konu hakkında motorum cfmoto 150nk
Hocam sınırı aşarsınız Motorunuzun 12V Max 100 watt üreteceğini düşünürsek (ki üretmez) bu da saatte 8.3 amper üretmesi demektir.
Şimdi bir hesap yapalım 14" lcd tv 20 watt civarı bir güç ister. Bu sıkıntı olmaz.
bir PS4 150 Watt güç ister (özelliğinde Max165 Watt yazıyor.) zaten bu sınıfta kalıyor.
Bir araba aküsü hızlı şarjı 12Volt 10Amp dir (Genel olarak) buda 120 Wattlık bir güç üretimi demek.
Arada dönüştürücü kullansanız veya kullanmasanız dahi sınırı aşan bir güç.
Zaten sayılar kendisini gösteriyor. Bunu arabada bile deneseniz sıkıntı olur.
Anlık aküden çekeceğiniz ufak ısıtıcılar direk aküden harcarsınız ama şöyle bir 15 dakika kullanayım derseniz stator ve konjektör çok yorulur.
Güç üretmek için motorun devrini yükseltmeniz gerekir. Bu da zaten sıkıntı olur.
Motor o güzü üretebilir fakat donanım elektrik üretmeye değil de motorun ihtiyacını gidermeye yönelik olduğu için bu iş biraz zor.
Elektrik konusunda uzman arkadaşlar bizi daha da aydınlatabilirler.
-
07 Ağustos 2020, 22:09
Kocaeli İl Temsilcisi
Böyle bir sistem kurun. İstediğiniz köşeye çekip ne isterseniz yaparsınız.
[IMG][/IMG]
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
07 Ağustos 2020, 22:11
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Adamlar müthiş iş çıkarmışlar ama sele yerine kamu kurumu bekleme odası koltuğu koyarak işin kolayına kaçmışlar.
-
07 Ağustos 2020, 22:15
emin olamıyorum genede çünkü arabada kullanıyorum 2 laptop takıyorum bi sıkıntı çıkmıyo
-
07 Ağustos 2020, 22:25
nasuslasus adlı üyeden alıntı
emin olamıyorum genede çünkü arabada kullanıyorum 2 laptop takıyorum bi sıkıntı çıkmıyo
Birincisi her elektrik tüketen alet aynı değildir. Laptop un harcadığı enerji gücü ne kadar ?
İkincisi arabanıza zarar vermediğini nereden biliyorsunuz. Alternatör ve bobin üzerindeki etkilerini nasıl hesaplayabilirsiniz?
Bu soruları kendinize sormalısınız.
Yaptım oldu ile bu işler maalesef olmaz. Dikkatli olalım.
Motosikletten bir örnek verelim.
"300 ile gittim bir şey olmadı. Demek ki 300 ile gitmek güvenli !!!"
-
07 Ağustos 2020, 22:55
allah akıl fikir versin iş güç versin
-
07 Ağustos 2020, 23:19
Ezio41 adlı üyeden alıntı
şahane bişi bu
-
08 Ağustos 2020, 00:14
-
08 Ağustos 2020, 00:40
Kocaeli İl Temsilcisi
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
şahane bişi bu
Motokaravan çok iyi evet.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
08 Ağustos 2020, 01:08
Bi de 55 inç televizyon aldınız mı tamamdır.
-
08 Ağustos 2020, 08:08
-
08 Ağustos 2020, 12:02
Motorun neresine takacaksın televizyon ve ps yi
Bir şey olacağını sanmıyorum takıp açtığın anda muhtemelen inverter(Çakmaklığa taktığın dönüştürücü) bozulacak ya da çakmaklığın sigortası yanacak. Çakmaklığın sigortası yoksa öyle kara düzen çektilerse her şey olabilir.
Alternatör/Akü gücü yeterli olsa bile yüksek güç tüketen cihazlar Çakmaklık girişi üzerinden değil direk akü kutup başlarından bağlanılarak ya da ayrı hat çekilerek kullanılır.
-
08 Ağustos 2020, 12:22
nyk adlı üyeden alıntı
Motorun neresine takacaksın televizyon ve ps yi
Bir şey olacağını sanmıyorum
Sayın @nyk Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım. Bir şey olmayacağına dair elektriksel hesaplamaları paylaşırsanız daha iyi olmaz mı!
Böyle işleri kendi düşüncelerimize göre yorumlamayalım. Lütfen dikkat edelim.
-
08 Ağustos 2020, 13:12
Ben de diyordum günümüz motosikletlerinde hala bir şey eksik. Meğerse televizyonmuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)