Fiyatlardaki artişi 1 yil onceki dolar fiyatlariyla kiyasladiğımizda. %10 luk ek gümrük vergisini düşünce güncel dolar kurunu japonların 8 liranın hemen üstünde hesapladıkları anlaşılıyor. Arkadaşlar bir cisim yaklaşmakta.
Fiyatlardaki artişi 1 yil onceki dolar fiyatlariyla kiyasladiğımizda. %10 luk ek gümrük vergisini düşünce güncel dolar kurunu japonların 8 liranın hemen üstünde hesapladıkları anlaşılıyor. Arkadaşlar bir cisim yaklaşmakta.
umarım daha kötü olur millet yiyecek ekmek bulamaz asfalt kemirir belki o zaman din kitabın karın doyurmadığını anlarlar
Din karın doyurur, kuralına uyulursa. Kul hakkı yemeyin, zulme sessiz kalmayın, işi ehline verin, adil olun der kitap.
Ekonomi kötüleşir, iyileşir.
Beni en çok endişelendiren, insanların kendi insanına küsmesi, ülkesini yaşanacak bir yer olarak görmemesi... Eskiden böyle değildi. Bu trend devam ederse sürekli beyin göçü veren İran gibi bir ülke olmamız içten bile değil. Ülkesine değer katacak insanların ülkesini terk etmesi, bir ülkenin yaşayabileceği en kötü kuraklık bence. Bir an evvel bu kan kaybına engel olunması gerekirken, hâlâ yalan dolanla günü kurtarmanın peşinde koşturan rezilleri izlemekteyiz...
Artık bu ülkeden kolay kolay birşey olmaz. Birlik kalmadı, herkes herkesten nefret ediyor. Ben mesela Ak Partili olduğuna emin olduğum esnaftan alışveriş yapmıyorum. Benden para kazanmasın tipine s.çtığım. Ak Parti'nin stepnesi gözüyle baktığım Mhp.lilerin selamını dahi almıyorum. Pkk ilişkisinden ötürü Hdp'den de nefret ediyorum. Chp'de ise geçmişteki Deniz Baykal, günümüzdeki Kılıçdaroğlu'nu korumasız elime verseler dayak arsızı ederim. Cemaat dediğin tiplerin ne b.k olduğunu 22 sene önce 1998'de dershane zamanları anlamış ve milleti uyaran biriydim. Anca deprem olur,salgın olur,savaş olur nüfusun yarısı kırılır ve daha az nüfusla yeniden,sıfırdan başlarız, o zaman birşeyler şu ankinden farklı olur.
ne oluyor böle. zırt pırt zam geliyo.
kawasaki yapmıyo böyle şeyler. diye yazdıktan sonra hemen sitesine girip baktım ki yapmış aslında
ama aradaki fiyat farkı git gide kapanıyo. kawasakiyi yakalamaya başladılar
yunanistan'da mt 25 5200 euro. Türkiye'de 5134 euro. on numara kıyak geçiyorlar bize işte. pahalı diyen kendini yakabilir taksim'de. Xmax, r25, mt25 olmasa yamaha bu kadar iyi fiyattan satmazdı bence.
Onların açlıktan nefesi kokuyor. Elmayı taneyle alıyorlar. Bizim ahali taneyle bile alamıyor ama olsun.
Asgari ücretlere de bi oran yapsan bizim ekonomimizin ne kadar iyi(!) olduğunu görsek
900€ bandında Yunanda asgari ücret maaşın yarısını bağlayarak 12 ayda mt 25 sahibi olunuyor.
2324tl bizde maaşın yarısını koysan 36 ay yapıyor, bu da faizsiz :D faizleri vs koy 45-50 ay arası yapar...
edit: kredi hesaplamadan baktım 48 ayda anca asgari ücret yarısı ile 0 mt 25 parası çıkıyor :D o da 56bin tl ediyor...
Arkadaslar bi dk bi dk..
Biz simdi fakirlestik diye agliyoruz falan ama isin diger boyutu ne olacak ?
https://youtu.be/O_bend8ael8
https://www.kuranvehadis.com/node/1345
ins hepiniz daha da fakirlesirsiniz,iyiliginiz icin soyluyirummm tabikide
Bugün yaşanan durum geçtiğimiz 5 sene içinde hazırlandı zaten. Şu anda yapılanlar ile de önümüzdeki 10 senesi kapatılıyor. Ondan sonrasını kurtarmak isteyen olursa, bugünden başlayabilir.
Bu forumda yazanların tamamı önümüzdeki 10 sene ciddi problemlerle uğraşacak maalesef. Motosiklet fiyatları uğraşılan sorunlar arasında bile olmayacak.
Euro'nun her sene ne kadar arttığına bir bakın, 10TL. olmasına ne kadar kaldı, kendiniz hesaplayın. Oradan da motor fiyatlarını hesaplarsınız artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:34 ----------
Din, sistemi yönetenler için, kendi hayatından umudu kesenleri köleleştirmeye yarar. Kimse yöneticlere kızmaz, "bana layık gördüğün hayat buysa, sen de o koltukta oturamazsın" diye. Başına gelenlerin Allah'tan geldiğine inanır, yine Allah'tan gelen beynini kullanmak yerine?!?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:46 ----------
Bu forumdan başlık 10 Ocak 2017
"Gerçekçi olalım euro 4 TL dolar 3,77. 0 Km motosiklet almak hayal mi?"
Kitleler dinin öyle söylediğine inandırılmışlardır. Yukarıdaki mesaja bakın. Hepsi hadis. Tek bir ayet yok. Millete kitap okusun, anlasın diye indirildi. Not: Burada din derken İslâm'ı kastediyorum.
Boşa zırlamayın abiler hiç gerek yok. Benim tavsiyem bir kova su doldurun kafanızı içine sokun serinlersiniz malum havalar sıcak, siz şimdi fakir olduğunuzdan tatile de gidemezsiniz.
Şahsi düşüncem refahı her millet hak etmiyor, bu dönemde hak etmeyenlerde biz varız, tembel ve cahiliz. Bizi yönetenlerde zerre kadar kabahat bulmuyorum.
Biz ders alana kadar hep başımıza bunlar gelecek, kurunun yanında yaşta yanacak.
Ne zaman rasyonelliğin aklın mantığın "ahlakın" peşinden gideriz o zaman düze çıkarız.
En sancılı, en acılı tecrübe en iyi tecrübedir bakmayın siz bir yandan da iyi oluyor bunları yaşamamız, iyi ki de yaşıyoruz fakat yeterli değil asla değil, çok daha ağırını yaşamamız gerekiyor, dua edin de malum tarihe kadar durumlar daha da kötüye gitsin.
Weak are prey
Katılıyorum. Millet yaşayacak ki anlayacak.
bence güzel bi usta bulun 2. el hasarlı motor alın yaptırıp binin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)