papua yine ginenin para birimi, 1 papua yeni gine kinası 2tl ye denk bu kadar mı değersiz olur bir ülkenin parası yakında afrika ülkelerinin paraları daha değerli olacak tl den
papua yine ginenin para birimi, 1 papua yeni gine kinası 2tl ye denk bu kadar mı değersiz olur bir ülkenin parası yakında afrika ülkelerinin paraları daha değerli olacak tl den
Motosikleti iyi olan uzun süre binsin. Benim gibi satanlar ve satmak zorunda kalanlar artık neyse parası verip alıp 2 sene binmeli.
Eskiden o paraya araba alırsın diye 250-500-600cc lere diyorlardı.
Şimdi 125cc'ye hatta 50cc'ye derler.
Şuna baksana, 50cc motora 17 lira yazmışlar. Geçen ay Skoda Favorit Aldım 94 model tertemiz, 16 bin verdim.
vay anasını r25'i alalı 1 ay oldu 4 bin koydu üzerine.
seneye 50'ye satarız artık.
şaka bi yana da zengin olmadığı sürece malı olan satmasın yerine yenisini koyamaz.
Desene mt 09 haram oldu
aslında model yükseltmek pek koymuyor bundan 3 sene önce 10bin tl verip 2005 model alabiliyordum geçen ay 11bin tl farkla 2005 modele yükselttim
Bunlar iyi günlerimiz derken, kimseyi yermek, aşağılamak için demiyorduk, ve hala "bunlar daha iyi günlerimiz" diyebileceğimiz zamanlardayız.
Önceden döviz kurundaki %10 artış 10-15 kuruşa tekabül ederken, şu anda %10 artış 70-80 kuruşa tekabül ediyor.
Kadercilik bu coğrafyanın hastalığıdır, kaderine razı geldiğini, boyun eğdiğini düşünen, bu dünyayı imtihan olarak görüp herşeyi kabullenen milyonlarca insan var. Sonumuz hayrolsun.
Zam konusunda tek istediğim samimi olmaları, adamlara bana ucuza ver sen de para kazanma diyemeyiz lakin benim anlamadığı avro yükselirse ona göre, dolar yükselirse de ona göre zam yapıyorlar. Hangi kura göre hesapladıklarını bi kere açıklasınlar viz de ona göre anlayış gösterelim.
Euro'dur o; Euro son 3 ayda Dolara göre en az %10 değerlendi...
Fiyatlara zam yapılmıyor örnegin geçen sene 10 bin dolar olan motosiklet yine 10 bin dolar ülkenin para birimi deger kaybettiğinden güncelleniyor. Bu güncelleme yapılmazsa getiren firmalar zarar eder. Fiyatların düşmesi için iki yol var para birimimiz deger kazanacak yada motosiklet üzerindeki vergi kaldırılacak.
İkiside mümkün gözükmüyor zira tl nin deger kazanması için tükettiğinden fazlasını üretecek dışarıya satacaksın ithalatın ihracatından az olacak. Yabancı sermaye gelecek adaletin hükümete baglı oldugu yerde bu mümkün değil.
Bu dünya imtihan da "Çileye katlanma" imtihanı değil, "Dünyayı güzelleştirme" imtihanı. Bu da kul hakkı yememekten, işini iyi yapmaktan, zulme karşı durmaktan, iyi yönetici seçmekten geçiyor.
7,47. Buyurun temmuz 2020 listesi (euro fiyatları yazan ağustos listesini bulamadım, bu ay euro fiyatlarında varsa değişiklik bilmek isterim);
https://m.facebook.com/Kolacanvlog/p...pe=3&source=48
MT-10SP euro fiyatı 23.265€, bugünkü tl fiyatı ise 174.000
174.000 / 23.265 = 7,479
Dediğiniz gibi 8,7 olması için euro fiyatının 20.000€ olması gerekirdi.(20.000 x 8,7 = 174.000)
Arkadaş bayide araba yok ,gemiye yüklenen araba yolda satılıyor. Acaba biz motorcular mı fakiriz
tl'si olan üstüne kredi çekerek borçlanıyor. ayda %10 değer kaybeden para ile yapılacak en iyi şey hızlıca elden çıkarabilecegin şeyler almak. otomobil kadar da hızlı al sat yapabileceğin, çok az değer kaybedeceğin başka bir şey yok bence. ki 80 milyon ülkenin araba alım sayılarıda aynı nüfuslu ülkelere göre yine az.
geçen sene almayıp eşeklik ettik şimdi her ay beşer onar artıyor bakalım kaçtan alacağız bu gidişle..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)