Merhaba arkadaşlar Honda Forza 300 motosikletimi dün sattım, iki motosiklet arasında kaldım, V-Strom ve Versys bu iki motosikleti de kullanan arkadaşların önerisi nedir? Benim önceliğim konfor.
Merhaba arkadaşlar Honda Forza 300 motosikletimi dün sattım, iki motosiklet arasında kaldım, V-Strom ve Versys bu iki motosikleti de kullanan arkadaşların önerisi nedir? Benim önceliğim konfor.
Sattığın motosikleti de ben aldım Yasin Kardeşim. (Halil Barış Şengül) Motoruma gerçekten titizlikle baktığın için teşekkür ederim. Seni forumda arkadaşlara ekledim ki bir daha motosiklet satarsan ben alayım.
Sana da dediğim gibi scooter daki bagaj imkanının olmaması ve vitesle uğraşmak seni sıkıntıya sokmayacak ise hangisini alırsan hayırlı olsun inşallah.
Zamanında rahmetli Barkın Bayoğlu çok ilgin bir karşılaştırma videosu çekmiş. Tabi o zamandan bu zaman Versys de V Strom da yenilendi ama henüz izlememişler için belki faydalı olur diye link bırakıyorum.
https://youtu.be/-jFd05kkuKQ
Ben olsam V Strom tercih ederdim.
2014 öncesi versy düşünme bariz titreşim var.
2014 öncesi versy lerde yağ haznesi küçük ve yağ yakma sorunuda var . Pek söylenmez ama bundan dolayı Allah belesini versin diyen vardır.
Vstrom alacak isen 2013 model ve üzeri
Versy ise 2015 model.ve üzeri güzel seçenekler
2015 sonrası versysler başarılı.
O güzel V-Twin varken başka düşünmek olmaz:
Kaynak makale:
https://ridermagazine.com/2017/09/14...omparo-review/
Spoiler: V Strom'u tercih etmişler.
Ben 40’ımda motora başladım. 193 boy 125 kilo. Cbf-150, MT-25, Tenere, Kymco Downtown 350 derken 5. motorum olarak 10 ay önce V-Strom 650 aldım, 2013 model. Bundan sonra param olursa 650’liğin yenisini alırım (yetkli servis der ki 2013'ler yenilerinden daha iyiymiş) ya da 1050’liğinden alırım. Bir daha başka motor düşünmem hele ki Tenere denen traktörden sonra..
Versys’i bilmiyorum sadece V-Strom için yazdım. Versys’e 2017’de fuarda oturmuştum, boyuma uygun değildi. V-Strom’dan daha küçük ama 185 ecm ve altı için çok sorun olmayacaktır.
2.ci el ise hangisi temiz düzenli bakılmış ise o
https://www.youtube.com/watch?v=aVLR7qHyX8k
Dyno değişken 2015 yılı başka bir test
Vstrom la 200.000 km ye yaklaştım , konfor ve dayanıklılık arıyorsan daha iyisi yok..
Şimdi herkes kendi motorunu meth eder ama benim marka fanatikliğim yoktur. Versy kullanmadım bilmiyorum, ama eski bir Vstrom kullancısı olarak motordan çok memnundum (38 senedir motor kullanırım) Birçok arkadaşımız var modeldaş, doğru düzgün sorun görmedim. Asfaltta kullanımı zevkli fakat daha önemlisi araziye de girebilen bir motor. Abanmazsanız 5LT yakabilirsiniz o kadar da ekonomik kullanıma uygundur. Kişisel deneyimime göre, seçenekler arasındaysa VStrom'u tavsiye ederim.
2019 da iki defa GS test sürüşü gerçekleştirdim , ikincisi 100 km den fazla sürdü , arkadaşlarla toplaştığımızda söylüyorum yok artık abartma diyorlar :(
96.000 km deki Vstrom um 6000 km de test yaptığım GS den daha konforlu , kesinlikle abartmıyorum , kullandığım motorlar içinde bir tek Honda Crosstourer daha konforlu geldi bana..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------
2004 model 79.000 km
2013 96.000 km devam..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)