Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2018 SYM Cruism 250i ve 2017 Honda Forza 300 karşılaştırma

REKLAM ALANI
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Değerli Arkadaşlar, motor alış verişinin arttığı şu günlerde, karşılaştırma yapılmasında veya motor arayışında olanlara nacizane fikir verebilmek amacı ile sattığım SYM Cruism 250i ve Honda Forza 300 arasında tamamen kendi acemi düşüncelerimden oluşan karşılaştırma yapmak istedim. (Hata, unutma olabilir.)Faydalı olması dileği ile herkesin Kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

2018 SYM Cruism 250i

Gerçekten çok severek ve beğenerek kullandım. Çok etli, biraz ağır ve 21,8 Hp olduğundan bir xmax gibi kalkışta atik olmasa da 100 mt sonra bu farkı kapatıyor. Eşimle artçılı ne yokuşlarda bizi sevindirdi ve hiç üzmedi. Topcase olduğu halde 138 Km son hız, topcase olmasa 142 civarı.

Dehşet dengeli, aynaları müthiş, hem kristal netliği var hem de grenaj üzerinde olduğu için çok kullanışlı. Seramik silindir motor teknolojisi, çelik fren horumlar vs. de artıları. Ama iki müthiş özelliği beni mest ediyordu. Kuvvetli ısıran ABS frenleri ve sele altı bagaj genişliği. Sele altı dikdörtgen prizma gibi kırıksız bir iç alanı var. Çadır, katlamalı ufak piknik masası vb. çok rahat yerleştirebiliyorsunuz. Scooter da olmazsa olmaz bagajdır diye düşünüyorum. Ayaklarınızı neredeyse düm düz uzatabilecek kadar rahat ve sele gidon arası mesafe çok geniş. Gerçek bir maxi keyfi var.(Xmax, GTSi evo vb motorlara kıyasla) Aynı ayardaki 250cc motorlara 34-35 yerine Cruism' e 28-30 veririm. Alacaklar arkadaşlar hiç düşünmesin rahat eder. İkinci eli hızlı. Ben ilana koyduktan 5 saat sonra satmıştım Neden sattım? Söylemesi ayıp elime bir miktar para geçti ve bu parayı motora harcamasam farklı ve saçma bir yere gidecekti (hikayesi uzun) uzunca bir sürede motorun üstüne para ekleme imkanım olmayacaktı. Neyse kısmet böyleymiş.

2017 Honda Forza 300

Dün İzmir den aldım. Titizlikte seviye atlamış, tüm bakımları yetkili serviste yapmış değerli bir arkadaştan aldım. Bol da ekstraları vardı. ( Orijinal Honda 45 lt Topcase, Gidon, ayna yükseltme, Led uzun/kısa far, F Fabri uzun ve elcikli tur camı, Alarm, Yüksek desibel korna, Motowolf telefon tutucu vs.

Öncelikle Honda hayat onda dedikleri kadar var. Güçlü, dengeli, çok yumuşak bir sürüşü var. Aynalar ilk başta burnumun dibinde gibi yakın geldi. Cruism de grenaj üstünde ve uzakta idi. Korna ve sinyal yerleri farklı. İzmirden getirene kadar alıştım. Ayak uzatma yeri cruisme göre biraz daha dik. Fakat bu da sıkıntı yaratmadı, kolay alıştım, memnunum. Bu kadar temiz ve ekstralı bir Honda nasip oldu rabbim kazasız kullanmayı nasip etsin inşallah.

Keşke; sele altı bagaj daha düz ve geniş olsaymış. Orta bölümü çıkıntılı yani çadır, katlanır ufak plaj sandalyesi vb düz malzemeleri sele altına koyamıyorsunuz. Geniş yuerinde interkom takılı fullface kaskı alıyor fakat dip bölümdeki boşluğa yan tarafında interkom takılı full face kaskı almıyor. İnterkomu çıkarttıktan sonra sığdırabildim.

Sele altının dip taraflarına ulaşması biraz zor. Motora eşya yükleyip, eşimle şehirlerarası seyahat ettiğim için bagaj beni üzdü. Honda topcase üstüne demir yaptırmayı düşünüyorum fakat o güzelim simli grenaj ile aynı boyasına kıyamıyorum. Ama kullanım rahatlığı sağlayacaksa fiyatına bakmadan kaliteli ve hoş görünen bir topcase üstü demiri takacağım gibi görünüyor. Çünkü motoru kullanmak için aldım nasipse.

Bir de benzin göstergesini tam çözemedim. Fullledim, baya bir süre düşmedi. Sonra hızlıca kırmızıya kadar geldi. Satın aldığım arkadaş bu durumu söylemişti, kırmızıda nereden baksan 100 km da gider falan dedi. Ama ben güvenemeyip yine benzin aldım. Cruism de benzin ışığı yandığında 25 Km civarı daha gideceğimi biliyordum. Forza da ışık da yanmıyor. Tecrübeli arkadaşlardan tüyo alabilirim.

Honda japonluğuna yakışır bir motor yapmış. Cruism den sonra çok kararsızdım. Kesinlikle pişman olmadım.

Maddi anlamda Xmax, Forza 250 gibi motorlara gücü olmayan arkadaşlar tereddüt etmeden Cruism alabilirler. Maxi Scooter keyfini aynen devam ettirebileceklerine inansınlar.

Bunlar acemi motorcu olarak nacizane kendi düşüncelerim. Hata, unutma olabilir. Sürçü lisan ettikse affola.
    YasinC, tommygun, Guven ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    PAPAZ_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV650
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler, mutlaka fikir konusunda faydalı olacaktır.

Peki burgman, xmax ile forza arasında kalsan hangisini tercih ederdin ?
    Şahsi fikrini öğrenmek istiyorum?

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Alıntı PAPAZ_39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler, mutlaka fikir konusunda faydalı olacaktır.

Peki burgman, xmax ile forza arasında kalsan hangisini tercih ederdin ?
    Şahsi fikrini öğrenmek istiyorum?
    Hedefim Burgman 400' dü zaten. Bence maxi scooter ların babası Burgman 400 dür. Fakat fiyatları çok yüksek. 2014 modelden eski motor almak istemiyorum. 2014 ve üstü Burgmanlar 50-60-70 KTL leri buluyor.

Motosikleti
    Bajaj boxer (Cafe racer) sym jet 14 200i
    Cruisym bakmıştım fakat sıfırı 28.900 yazarken sahibindende 2018 sifirlarina 32-33 gibi yazanlar var

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)