Vay sizi fakirler! Bir zengin gelmiş hemen üstüne çullanmışsınız.
Vay sizi fakirler! Bir zengin gelmiş hemen üstüne çullanmışsınız.
Motosiklet sektörü can çekişmiyor, sen ben, biz can çekişiyoruz.
Ne zaman bunun farkına varabilirsin, o zaman istediğin motosikleti de alır, deposunu rahat rahat doldurur, her sene en az 3-5 kez ülkeyi turlar, yoldayken yakıt hesabı, yol masrafı diye düşünmeden rahat rahat, keyfini çıkara çıkara gezersin.
Hatta öyle bir gezersin ki, daha yoldayken bir sonraki turunu nereye yapacağını düşünerek gezersin.
Kısacası motosiklet sektörü can çekişmiyor, ve biz fakiriz.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
maalesef usd ile maaş alamıyoruz...
Forumda yine okuduğunu anlama seviyesi yerlerde. 1-2 kişi hariç kimse yazdığımı ya anlamamış yada okumamış. 👍🏻
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------
Gayet motosiklet sektörü can çekişiyor. Her geçen yıl dünya genelinde toplam satış adetleri düşüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
Zaten tam olarak bunu yazdım bende ama başlığa gelen herkes sizin gibi “az kazanıyoz h2 alamıyoz yazıyorlar”. Okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Koskoca Yamaha Honda vs malı gayet ucuza satıyor ne yapsın sen alamıyorsun diye R25i asgari ücrete mi versin?
Fakirsen her şey pahalı zenginSen her şey ucuz
nedense bunu hatırlattı
a haber temsilcisi açıklama yaptı he deyin geçin. :D
Aslında doğru demiş.
Yani motosikletler pahalı değil, bizim paramız az.
Yamaha'nın alamanya web sitesindeki euro fiyatlara bir bakın, bir de türkiye web sitesindeki fiyatlara bakın, ben alaman olsam kıskanırdım, Türkiye'ye gidip yamaha alıp buralarda nasıl sürebiliriz diye dostum hans ile bira içerken boş muhabbet olurdu. Hans da boşver kanka onlarda da bira pahalı bak bizde bira sudan ucuz derdi muhabbet dallanırdı.
İşin gerçeği, bizde orta halli, işinde gücünde, belki orta halliden de hallice bir mühendis bir yamaha T7 almak için zorlanır bu şartlarda ama alamanyada universiteden yeni mezun biri öğrenciyken part time işlerde çalışarak biriktirdiği parayla bir T7 alıp mezuniyet sonrası iş güç kovalamaya başlamadan önce işsizlik maaşıyla bir dünya turu yapabilir.
kimse aksesuarlar neden bu kadar pahalı demiyor.
altıüstü düz demir parcası 400 500 lira.
Kamu personeliyim işe ilk başladığımda maaşım dolar cinsinden 1500 dolardı, terfi aldım baya ilerledim şube müdürü oldum aradan 15 yıl geçti şu an maaşım 1150 dolar. Benimle aynı işi yapan birisi avrupada ortalama 7000 avro maaş alıyor. Söyleyeceğim bu kadar.
Hocam 1150 dolar bir maaş su an bu forumun %95 inden fazla kazandıgınız anlamına geliyor tahminen.
350 dolar asgari ücretle gecinen cok üyemiz vardır.
Brütse mantıklı. Sağlam vergi alınıyor, özellikle İskandinav ülkelerinde... Neredeyse yarı yarıya...
bende bi hesaplayayım dedim.
kazandıgım 100 için
14 tl sgk payı
1 tl işsizlik sigortası
20 tl gelir vergisi
0.76 tl gelir vergisi matrahı
ödüyorum.
Elime 64 Tl kalıyor.
64 TL 'den de ötv mtv vs. hepsini hariç tutup sadece %18 kdv i işin içine katarsan geriye 52,6 TL kalıyor.
yani 100 tl de ortalama 53 TL 'yi ben alıyorum kalanını devlet alıyor.
Batı bizi kıskanıyor.
Hangi motoru kullanıyorsun ve ileride hangi motoru alacaksın?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)