MT25 / R25 VİTES MİL YAYI GERİ ÇAĞIRMA SEBEBİ
Reklamlar
-
Benim mt25'in vites mil yayı için geri çağrılması mevcut. Her forumda bu konudan bahsedilmiş fakat açılan konularda bunun ne gibi sorunlara yol açtığından bahsedilmemiş. Vites mili yayının işlevi ve fonksiyonu nedir ?
Reklamlar
-
liquem adlı üyeden alıntı
Benim mt25'in vites mil yayı için geri çağrılması mevcut. Her forumda bu konudan bahsedilmiş fakat açılan konularda bunun ne gibi sorunlara yol açtığından bahsedilmemiş. Vites mili yayının işlevi ve fonksiyonu nedir ?
Vites mili yayında sıkıntı olursa hem vites atamazsın vites atamadığın gibi vites koluda eski yerine geri gelmez büyük sorunlara yol açabilir.
-
karayel90 adlı üyeden alıntı
Vites mili yayında sıkıntı olursa hem vites atamazsın vites atamadığın gibi vites koluda eski yerine geri gelmez büyük sorunlara yol açabilir.
Benim makina'da 1'den 2 ye atarken boşta takılma sorunu mevcut. Büyük ihtimalle bu yay yüzünden olabilir o zaman..
-
Benim makina'da 1'den 2 ye atarken boşta takılma sorunu mevcut. Büyük ihtimalle bu yay yüzünden olabilir o zaman..
Debriyajsız vites değiştirdiniz mi hiç ?
-
O yay bildiğime göre vites pedalını orta konumda tutmaya da yarıyor. Diyelim ki yay yeterince gergin değil ya da arızalı olursa zaten yer çekimiyle daha aşağıda duracak olan vites pedalı derin bir kasisten ya da herhangi bir kasisten sert geçişlerde darbenin etkisiyle aşağıya doğru hareket edip vites düşürmeye neden olur. İsteğimiz dışında ve bilgimiz olmadan gerçekleşen vitesin küçülmesi tehlike arz edebilir. Ayrıca şanzımana da zarar verebilir. Tabi bunun gerçekleşmesi için devir de buna izin verecek düzeyde olmalı.
-
furkansevke adlı üyeden alıntı
Debriyajsız vites değiştirdiniz mi hiç ?
Çalışırken hayır, fakat orta sehpada şakır şakır değişiyor
-
Çalışırken hayır, fakat orta sehpada şakır şakır değişiyor
Orta sehpa derken ? arka sehpa mı demek istediniz ?
Yolda debriyajsız vites değiştirmekten oluyor bu olay sehpada çok yaptıysanız ondanda olabilir olmayadabilir bilemiyorum.
-
furkansevke adlı üyeden alıntı
Orta sehpa derken ? arka sehpa mı demek istediniz ?
Yolda debriyajsız vites değiştirmekten oluyor bu olay sehpada çok yaptıysanız ondanda olabilir olmayadabilir bilemiyorum.
yan ayalıkta demek istemiştir. benim mt25'de motor çalışmıyor iken debriyajı sıkmadan vites değişiyor normal olduğunu düşünüyorum.
debriyaj manetinin ve vites kolunun boşluklarını alarak vites değiştirmeyi dene.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)