uygun fiyatli bir cadir bulmam ile hep istediğim kamp yapma adiminda bir yol yaptım.
simdi soru su mat uyku tulumu ee baska? yada kampta duş ateş su gibi seyleri nasil yapiyorsunuz bunlari ogrenmek isterim teşekkürler.
uygun fiyatli bir cadir bulmam ile hep istediğim kamp yapma adiminda bir yol yaptım.
simdi soru su mat uyku tulumu ee baska? yada kampta duş ateş su gibi seyleri nasil yapiyorsunuz bunlari ogrenmek isterim teşekkürler.
Gerekli Kuvvet Damarlarındaki ASİL KANDA MEVCUTTUR!
M.Kemal ATATÜRK
https://www.youtube.com/channel/UCmw580Z2BJSB1Y7cwGHqvDA/videos
Fikir edinmek adına...
Yaz kampına cidden uyku tulumu almayın. Geçen sene ben de ilküni yaptım. Otostop yaparak 1400kmlik bir kamptı. Decathlon ürünleri cidden güzel tavsiye ederim. Duş işi ben kamp alanında 2 gün kalmıştım. Orda halletmiştim. Diğer günlerde ise denizde yüzerek hallettim. Camide abdest veya bazılarında duş yeri gibi yer var ama göl kenarı bir yerde yapıcaksanız kasmaya gerek yok. Yanınıza asla fazla kıyafet almayın. Çünkü cidden giymiyorsunuz. Bir kalın hırkanız mutlaka olsun. Cidden bazı geceler baya soğuk oluyor. Tek yapacaksanız eğer ilk gece çok gerilmeyin ama temkinli de olun. Eğer arkadaşla falan gidicekseniz yanınızdaki kişiyi iyi seçin. Sabit bir yerde yapıcaksanız eğer çok kasmayın. Git gel yapacaksanız market vs. gibi yerlere bozulacak eşyaları ilk günden almayın. Konserve tarzı şeyler tüketmeniz en iyisidir. Ateş işi basit zaten yaz ayındayız. Ateş yakmakta zorlanmazsınız. Ekleme olarak benim gittiğim yer gece soğuk oluyor diyorsanız decathlonda en ince uyku tulumu var fiyatı da ucuz baya işinizi görür. Su işi için etrafta evler varsa yakın mesafede ben ordan hallediyordum. Göl kenarı gibi yerlerde zaten temiz ise hiçbir sorununuz olmaz. Bazıları elli araç gereçle gidiyor ve bana göre bu biraz abartı. Eğer bushcraft tarzı bir kamp yapma hedefiniz yoksa bir çakı her işinizi halleder. Aklıma şu anlık bunlar geldi.
bunu yazarak anlatamayız nereye gittiğine göre değişir.kamping alanı ise miss çok fazla ihtiyacın olmicak ama dağ başına istediğin yere çadır açıcam dersen a dan z ye liste yapmak gerekiyor.birde bakkala markete uzaksan o liste daha da uzar.
Eğer kamp alanı gibi bi yerde kamp yapıcaksın zaten sorduğun çoğu sorunun cevabı var duş ateş gibi vs şeyler eğer gerçekten insandan ücra orman gibi bir yerde kamp yapıcaksın öncelikli olarak konumunu en yakın jandarmaya haber et çıkış tarihin ile vs yanına su ve gıda stoğunu al motorun herhangi bir arıza durumuna karşı lastik şişirme kiti, gaz telleri vs gibi objeler al . Duş için tamamen doğal zeytinyağı sabunlar var hem güzel hemde doğaya zararı yok ve pompalı bitki sulama tüpleri var onun gibi birşey kullanabilirsin duş için. Ormanda yapıcaksan küçük bi ateş söndürücü almanda da fayda var nolur ne olmaz ayrıca karadeniz gibi ayı, domuz, kurt vb hayvanların bulunduğu ormanlarda yapıcaksan ve ateş yakıcaksan olabildiğince ateşte et pişirmekten uzak dur direkt gelirler bunların dışında pek birşey yok kolay gelsin şimdiden.
İlk kamp deneyimin için çok uzaklara gitme.
Yalova/Armutlu/Fıstıklı bölgesinde bir kaç kamp alanı var. Duş tuvalet ve çadırını kurduğun bölgeye elektrik temin ediyorlar. Günlük 30 lira gibi rakamlara çadırını kurup denize sıfır bölgede konaklayabilirsin.
Yanlız olmadığın için kendini güven hissedersin.
Eğer illaki ıssız bir yerde kamp yapacağım diyorsan da yanında bir arkadaşınla beraber git, 2 gün kamp 1 gün pansiyon düzeninde duş sorununu halledebililirsin. Yok ben sadece çadır kuracağım diyorsan da su sıkıntısı olmayan biryerlerde kamp yapıp güneşten faydalanarak 5 litrelik bidonlarda su ısıtarak duş alabilirsin.
şu anlik sinopa gidio bir sahil kampi dusunuyorum ilk olarak. sizin tavsiyeleriniz ile bozulmayacak materyal alacagim. birde keskin bıçak.
ilk motorla kamplarıma 2007 de başladım. praktiker den aldığım bir çadır, mat, ve uyku tulumu. o zaman en ucuzlarındandı (şimdiki 150 liraya falan almıştım) çadır hariç tüm ekipmanı değiştirdim 13 senede.
sadece yazları kamp yapacaksanız çok özellikli bir çadıra ihtiyaç yok. gece düşen çiğden ve rüzgardan korusun yeter. ben bazen çadırı kurup geceyi hamakta geçiriyorum
konfor için şişme yatak veya şişme mat. hem daha az yer kaplıyor.
dechatlonun bez hamağını çok başarılı buldum son 3 senedir vazgeçilmezim oldu mesela.
yine yaz için konuşuyorum çok ince bir uyku tulumu.
mangalmı seviyorsun yoksa tava üzerinde bişeyler pişirmeyimi? bütün gün aç durulmaz dimi
ilk zamanlar ufak mangal teli alırdım sonra 2 tane şiş yeterli gelmeye başladı. 5 kanat birazda sucuğu şişe dizince hem doyup hem keyif alıyorum
ocak seçeneği çok. benzinlisi, gazlısı, jellisi vs. bende çakmak gazlısı var birde ufak aluminyum demlik, hızlıca çay kahve için iyi oluyor. bazı bölgelerde mangal yakmak yasak olduğundan küçük tava da alınınca yemek işini halledebilirsiniz.
ucundan başlayın keyif alırsanız ekipmanda sınır yok.
benim için kamp minimum eşya ile yapılanıdır. fazla eşyayı taşımak hem yorucu hemde kamp alanında kalabalığa sebep oluyor.
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
Bu arada cidden kamp tüpü harika iş görüyor. Tüm yemeklerimi onda yaptım. Geniş bir tava vesaire asla almayın. Genişlikten çok derin olması kamp tüpü için çok faydalı oluyor. Zaten kampta bana göre çok yemek yenmemeli. Sabit kampta zaten yemek benim için önemsiz. Her şeyden minimum almak bana göre yeterli. Öyle bir vaziyet ki 10günde 7kg vermiştim kampta. Yine de yine gitsem yine aynı şekil beslenirim. Zaten insan nedense acıkmıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)