egz zincirim degisecek. Servis dış gerginin bozulmamış ise değişmesine gerek olmadığını söyledi. fakat benim bildigim oda değişmeli. yanlismi biliyorum?
egz zincirim degisecek. Servis dış gerginin bozulmamış ise değişmesine gerek olmadığını söyledi. fakat benim bildigim oda değişmeli. yanlismi biliyorum?
Gerekli Kuvvet Damarlarındaki ASİL KANDA MEVCUTTUR!
M.Kemal ATATÜRK
paletlerde çizik yok ise değişmesine gerek yoktur. usta bakar sana söyler.
merak ettiğim, zinciri neden değiştiriyorsunuz? ne gibi bir sorun ile karşılaştınız?
gergilerin yüzeyinde aşırı miktarda aşınma olmasada model farkı belirtmeden söyleyebileceğim; egzantirik gergilerinin biri (hareketli) yaylı olur.Gerginin kendisi komple değiştirilmese bile yayları değiştirilmelidir.
zincir uzama yaptığında senteden atlama yapabilir,yüksek sıkıştırmalı bir motor ise zorlanma sonucu kopabilir bunlar çok ciddi sorunlara neden olur.
zincirim uzadi ses yapiyor. uzun yollar yapmaktayım tatsiz bir durum olmasin diye erkenfe değiştiriyorum.
motosikletinizi şimdi farkettim.
pulsar'da kullanılan zincir paleti germe mekanizması pek bozulabilen bir parça değil. gergi paletlerini değiştirmek için ise, üst kapağın açılması lazım. açılmasının günahı ise 90 tl'lik üst kapak contası ve antifrizin boşaltılması gerekliliğir. asla yan sanayi üst kapak contası kullanılmamasını öneririm. yan sanayi üst kapak contası antifrizin yanma odasına ve silindir dışına sızmasından sorumlu. gergi paletleri külbütörün üzerinden parmak yordamı ile yol, iz, kanal, fatura yapıp yapmadığı kontrol edilip, gerekirse değiştirilebilir. pulsar'ın yağlama sisteminin gelişmiş olmasından ötürü geri paletlerinin pek aşınmış olacağını sanmıyorum.
ilaveten zincir değişimi sırasında debriyaj tarafınında açılması gerekiyor. ustanızın debriyaj contasını değiştirmesi gerektiğini de hatırlatmak isterim.
zincir paletleri değişecek ise, sadece zincir değişiminden farklı olarak ;
- hava filtresi kutusu,
- enjeksiyon manifoldu,
- termostat,
- soğutma suyu dönüş hortumu,
- soğutma suyunun boşaltılması,
- radyatör yan dekorasyon kapaklarının sökülmesi,
- egzozun sökülmesi,
gerekiyor. bunlarda üst kapak contası 90tl, egzoz contası 10 tl, orijinal antifriz için ise 60 tl ilave ücret ödemeniz gerekiyor. şüphesiz bu kadar işçiliğe ilave işçilik ücreti de ödemelisiniz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)