Evet arkadaşlar, 24.000 km. sonra inat etmeyi bıraktım ve stock lastiklere güle güle dedim.
Yalnız, stock lastik insan haklarına aykırı bir şeymiş yahu!
Evet arkadaşlar, 24.000 km. sonra inat etmeyi bıraktım ve stock lastiklere güle güle dedim.
Yalnız, stock lastik insan haklarına aykırı bir şeymiş yahu!
stock lastikli motorlarım ömrümden bi 10 yıl felan götürmüştür herhalde.
stock veya stok yerine ;mevcut veya fabrika çıkışı lastik deseniz.Kullanığınız stock kelimesinin anlatmak istediğinizle alakası yok.(orijinal ebat)
Fabrika çıkışı lastik motordan motora değişen bir konu.Kimisi üstünde adı sanı bilinmeyen çançinçon Sokumuça marka lastikle gelir.Kimisi Dunlop,Pirelli vb. ile gelir.
Anlıyorum. Yaygın kullanımı nedeniyle stock yazdım. İngiliceden dilimize girmiş ve öylece kalıplaşmış bir kelime. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------
Haklısınız. Bunun bir standardı olması lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
Berbat bir şey yahu!
Benim fabrika lastiğim Pirelli Angel GT Lütfen tüm stock lastiklere mok atmayalım
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Okan, Mavzer, Gökhan; lastik fevkalade mühim bir mevzu. Direkt asfalta değen yer orası çünkü.
2005 yılında aldığım Palio arabama kış lastiği aldım. Hatırlayanlar bilir o yıllarda kış lastiği pek yoktu Türkiye'de. Kartepe-Uludağ-Davraz-KArtalkaya gibi yerlere çıktım. Pati çeken 4X4 lere gülüp, dik yokuşta el kol yaparak "abi, abi çıkma abi gitme abiii!!" diyenlerin yanında durup "buyrun gençler" deyip yokuş yukarı patinaj çekmeden kalkıp giderdim. Lastik çok önemli ya. Ama kaliteli lastik alma fikrini-zihniyetini milletimiz kabul edemedi. Çamura bulanan, zaman zaman bokun pisliğin üstünde gezen bir donanım olduğu için midir nedir olmadı. Halen daha önden çekişliyse ön iki tekere kış lastiği takıp, arkalara takmayan var. Olum denge sıfır. En ufak bir buzda arkanı bir daha toparlayamayacağın şekilde kaybedeceksin. Yok bilmiyor, anlamıyor. İmzamı bu gibiler için yazdım zaten
Motosiklet üreticileri de hep lastikten kısıyolar genelde.
"Almak değil binmek marifet" der motomania Gökhan. Motoru alır almaz kaliteli iki lastik almayacaksan, bakımlarını (özellikle fazlaca stratejik parça değişimi veya orjinal kullanılması gereken parça değişimlerini) yetkili serviste yaptıramayacaksan daha ucuz bir motora binmelisin.
Bir arkadaşım eski kasa astra satıp, borç-kredi Passat almıştı. Dedim hacı 40 a araba sattın, 60-70 birşey alsana ödeyebilecen mi 100 bin. Ya Allah girdik bakalım dedi. Yaz geldi, tatile gelir misiniz dedik "abi araba borcundan bir yere kıpırdayamam" dedi. "Hafta sonu bi Sapanca mı yapsak diyoruz "abi arabanın borcu devam ediyor" dedi. Yani binip gezmek için araba alıyorsun, araba aldın diye binip gezemiyorsun. LAstikler çıkma, kasko yok, mtv yi geciktiriyor derken sattı. Daha eski Jetta aldı. Bu tip hesapları iyi yapmak lazım.
Çok önemli not: Herkes kendi çalışıyor, kendi kazanıyor. Kimsenin çalışıp kazandığı parayı, nasıl harcayacağına karışmak haddime değil. Dünya'ya 1 defa geldik, başkasının hakkını gasp etmediğimiz, yeri geldi mi fukarayı da kollamak kaydıyla istediğimiz gibi yer içe sefa süreriz. Yukarıda bahsettiklerim sadece öneri.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Fabrika çıkışından daha kötü lastiğe geçtim.
Çok çabuk bitiyordu yahu...
Road 4 ile girdiğin kadar rahat viraj alamazsın,
Road 4 gibi yumuşak ve konforlu süremezsin,
Yağmurda virajda güven duyamazsın,
Ha nesi iyi ? Road 4 20.000 km gidiyorsa, Capra Rd en kötü 30 00 km gider mi ? gider .. başka bir numarası yok,15 000 km RD kullanmış biri olarak söylüyorum ..
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Mavzeri sen benim motoru sapancadaki kahvaltıda gördün ya.TRK 502.
Ben de 2013 model motorumdaki fabrika çıkışı IRC lastikleri değiştirsem iyi olacak
Abe Capra RD'ler PR4'ten kötüyse ben almiim Road 5'e devam inş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)