Arkadaşlar, yarın muayenem var. Debriyaj manetinin ucundaki küre yok bende. Kırıldı. Ağır kusur verir mi buna? Manet sapasağlam duruyor sadece ucundaki topuzu yok işte.
Arkadaşlar, yarın muayenem var. Debriyaj manetinin ucundaki küre yok bende. Kırıldı. Ağır kusur verir mi buna? Manet sapasağlam duruyor sadece ucundaki topuzu yok işte.
Muayene dediginiz sey, kanunla belirlenmis karayollarina ve trafik sartlarina uygunluk kistaslarini iceren bir yonetmelik. Buna gore araclarin trafik sartlarina uyumu araniyor. Hal boyle olunca asagidakiler disinda sizin motosikletinizin neresinde ne kirik, eksik ilgilenmezler. Trafige uygun mu ona bakarlar.
Motosikletler icin beklenenler;
- Fren sistemlerinin calismasi,
- Isikli ikaz sistemlerinin calismasi (uzun/kisa far, sinyaller)
- Sesli ikaz sistemlerinin calismasi (korna)
- Lastik dislerinin minimumdan dusuk olmamasi,
- Surucunun kask sahibi olmasi,
- Gidonun serbestce ve zorlama olmadan kullanilabilmesi
- Araca sonradan yapilan eklentilerin kontrolu (eksoz/egsoz/egzos/egzost - sis fari - arka canta - koltuk eklenmesi vs.)
Bunlar benim bildiklerim, okuduklarim, gorduklerim. Yaniliyorsam mutlaka duzelten olacaktir.
Kisaca sizin debriyaj manetinizin topuzu ile ilgilenmezler, manet hic calismasaydi muhtemelen kusurlu bulunurdu, scooter kullandigim icin debriyaj maneti ile ilgili bir kontrol deneyimlemedim hic.
Yoo her şeyi kontrollü, sadece arkadaşım sordu, bırakmasınlar muayeneden diye. Topuzu yok elin kayar vs gibisinden
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------
Çok teşekkür ederim abi, ben de öyle düşünüyorum. Ama işte şüphe olunca insanın sorası geliyor. Şanssızlık, motorun ayağını kapatamamışım geçen hafta indiğimde devrildi ucu koptu. En büyük hasarımız bu olsun ne diyelim. Çok teşekkürler tekrardan
Arkadaşınız kurt düşürmüş içinize yani?
Ben araba muayene istasyonunda girdim motorla. Adam her şeye baktı en son çıkarken bu maneti bir dahakine değiştiriyorsun dedi ve beni geçirdi. Son muayene hakkımdı bir de o öncekinde kalmıştım. Yani o topuza dikkat ediyorlar sanırım. Ama adamından adamına değişir. Ve girdiğin muayene istasyonu da etkiler.
Hiçbir sıkıntı çıkmadı abi. Farlar hafif kusur allahın emri zaten. 0KM Mercedes muayeneye geldi yanımda çıkarken kusur verdiler arabaya :D
Bi de motor no okunamıyor hafif kusur yazdı bana. Okumaya çalıştığını zannetmiyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)