Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Xmax 250 ile nereye kadar

REKLAM ALANI
    ErenArslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xmax 250 abs iron max
    Selam arkadaşlar

2019 Haziran ayında 14.000 km de 2017 xmax ironmax aldım.
    2020 Haziran ayı itibariyle güncel kilometre 35.000
    Motorumdan memnunum mevcut piyasda değiştirmeyi de düşünmüyorum.
    Sadece işten eve evden işe günlük 40 km. Çalıştığım ajansın tüm operasyonları üzerimden döndüğü için mesainin yarısı dışardayım.
    Motorun ilk sahibi ve ben tüm bakımlarını zamanında yetkili serviste yaptırdık.
    Böyle giderse 100k ları göreceğiz gibi.
    Önümüzdeki zamanlarda beni ne gibi problemler bekliyor merak ettim. Sekman, motor yapılması vs.
    Uzun km ler kullanmış xmax kullanıcıların deneyimlerine ihtiyacım var.

Teşekkürler, güvenli sürüşler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O kadar acele etme. Benim sattığım 2012 model XCITY 60 bin km yi geçmiş. Formundaymış hala.

Selamlar xmax i kışında kullanıyor musunuz? Yağmura çamura gelebilen bir motor mu?

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Arada kayış ve buji değişimi olacak , onun dışında istediğiniz kadar kullanın , ölüsünü duymadım hiç.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Selami27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar xmax i kışında kullanıyor musunuz? Yağmura çamura gelebilen bir motor mu?
    xmax'ı kışın soğukta kullandım. Hava yağmurlu ya da yerler ıslaksa evden motorla çıkmadım ama yold ayağmura yakalanırsam yağmurluk giyip devam ediyordum.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Xmax degil ama Honda karsiligi olan Forza kullaniyorum, yagmur pek onemli degil scooter dunyasi icin. Ayaklari ve bacaklari ruzgar ve yagmurdan bir miktar daha korudugu icin daha kullanisli. Sehir icinde/disinda yaz/kis demeden kullaniyorum. Camur'u pekistirme ogesi olarak mi kullandiniz bilemiyorum ama gercekten agir camura girmezdim Xmax ile. Hafif bir motor degil, 150+ civarindadir, yapim amaci geregi de lastikleri camur icin uygun olmayabilir. Hafif sehir ici camurlarda problem cikmaz.
    espresso bunu beğendi.

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    Scooterlar vitesli motor gibi kesiciye sokma, debriyajda bağırttırma, teker yapma, ani vites küçültüp aşırı kompresyona bindirme gibi aykırı kullanımlara maruz kalmadıkları için motor blokları daha uzun ömürlü oluyor. Bir r25-mt25 ömrü boyunca defalarca 13000-14000 devirleri görürken. Xmax 250 8000 deviri bile görmüyor yokuş aşağı basmazsanız eğer. Bu da motoru kolay kolay öldüremeyeceğinizin göstergesi zaten.

ErenArslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xmax 250 abs iron max
    Yaz, kış, yagmur demeden her gün kullandım.
    Kışın pantolonun üzerine giyilebilen ixon kışlık astarlı pantolon ve kışlık mont termal içlik ile sıkıntı yaşamadım. Yağmur olduğunda sele altında olan dechatlon dan aldığım 35 liralık balıkçı yağmurluğu ve ayakkabının uzerine giyilebilrn bot yağmurluğu ile hıç ıslanmadan sürdüm.
    Önemli nokta lastikler, kışa girerken city grip ön arka taktırdım bu kışa girerken tekrar taktıracağım 20 binden sonra lastik değişimini beklemeden yapıyorum. çok şükür hiç tehlike yaşatmadı bana bunun bir diğer sebebi de sakin kullanımdan kaynaklanıyor. Emniyetli giderseniz yaz kış binebileceğiniz bir motor. kaldı ki yazın ayda 2-3 kere geyikliye gidiyorum 2 kişi ile uzun yolda da performansından gayet memnunum. yakıt şehir içi 3.5 i geçmedi hiç genelde 3.3 -3.4 aralığında seyrediyor.
    gurcanozturk bunu beğendi.
    Ulu Manitu

AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yağmur altında veya kış mevsiminde değil şehir içi, yüzlerce kilometrelik yollara bile gidilebiliyor. (XCITY, Burgman ile denenmiştir)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)