Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

50cc Silindir göbeği iç ve dış yüzeyini temizletmek için ne yapmam gerekir ?

REKLAM ALANI
    Hon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Chappy 1979 50cc
    Herkese Merhaba YamahaChappy 50cc özellikte bir motorsıkletim var. 2,el zarar görmemiş bir silindir satın aldım , fakat iç yüzeyini nasıl temizlettireceğim ve dış yüzeyinde peteklerde pasımsı yağımsı bir tabaka var önemli olan pistonun yuvası ne yaptırabilirim iç yüzeyi zarar görmeyecek şekilde ? Resimler linkte.
    [IMG][/IMG]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Sadece ama sadece motor kısmı (Metal kısmı için) Sulandırılmış %60 Tuz ruhu kullanabilirsiniz.

DİKKAT: Gözlük, Eldiven, Uzun kıyafet giyiniz. Malum sonuçta asit.

Motosikleti
    honda cm125t ve kuba dragon 110cc
    por çöz + bulaşık deterjanı karışımını boya fırçası ile sür ardından 1-2 dk bekledikten sonra su ile yıka.

porçöz alüminyum aşındırıyor çok fazla beklememek lazım

Hon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Chappy 1979 50cc
    silindirin içini 80 numara zımpara ile temizlesem zararı olur mu ? başka alternatif temizleme yöntemi ne yapabilirim ? silindir içini temizlemek pürüzsüz bir şekil alması için ? yeni bir silindir gibi olmasını istiyorum dışı okadar da önemli değil

Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Alıntı Hon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    silindirin içini 80 numara zımpara ile temizlesem zararı olur mu ? başka alternatif temizleme yöntemi ne yapabilirim ? silindir içini temizlemek pürüzsüz bir şekil alması için ? yeni bir silindir gibi olmasını istiyorum dışı okadar da önemli değil
    Hocam o işler maalesef elle olmaz. Elle yaparsanız iyi olmaz. En güzeli siz motoru oto rektefeciye götürün bir 5 dk sını ayırsın, zaten motor sökülü çok para istemezler.
    Ellerindeki aletlerle kısa sürede içini parlatırlar.
    Veya Kumlama yapan Boyacılar veya tamirciler var oraya götürün . Motoru kumlamaya sokarlar içi dışı güneş gibi parlar.
    Hon bunu beğendi.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    Rektefiyeciye götürün, silindirin iç kısmını çok küçük honlasınlar. dış yüzeyinide temizleyebilenleri var, özel sıcak fırınları olabiliyor. temizleyemezlerse de kumlama yapan bir boyacıya gidin.
    Hon bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)