50cc Silindir göbeği iç ve dış yüzeyini temizletmek için ne yapmam gerekir ?
Reklamlar
-
27 Haziran 2020, 21:21
Herkese Merhaba YamahaChappy 50cc özellikte bir motorsıkletim var. 2,el zarar görmemiş bir silindir satın aldım , fakat iç yüzeyini nasıl temizlettireceğim ve dış yüzeyinde peteklerde pasımsı yağımsı bir tabaka var önemli olan pistonun yuvası ne yaptırabilirim iç yüzeyi zarar görmeyecek şekilde ? Resimler linkte.
[IMG][/IMG]
Reklamlar
-
27 Haziran 2020, 22:30
Sadece ama sadece motor kısmı (Metal kısmı için) Sulandırılmış %60 Tuz ruhu kullanabilirsiniz.
DİKKAT: Gözlük, Eldiven, Uzun kıyafet giyiniz. Malum sonuçta asit.
-
28 Haziran 2020, 00:57
por çöz + bulaşık deterjanı karışımını boya fırçası ile sür ardından 1-2 dk bekledikten sonra su ile yıka.
porçöz alüminyum aşındırıyor çok fazla beklememek lazım
-
29 Haziran 2020, 17:43
silindirin içini 80 numara zımpara ile temizlesem zararı olur mu ? başka alternatif temizleme yöntemi ne yapabilirim ? silindir içini temizlemek pürüzsüz bir şekil alması için ? yeni bir silindir gibi olmasını istiyorum dışı okadar da önemli değil
-
29 Haziran 2020, 19:10
Hon adlı üyeden alıntı
silindirin içini 80 numara zımpara ile temizlesem zararı olur mu ? başka alternatif temizleme yöntemi ne yapabilirim ? silindir içini temizlemek pürüzsüz bir şekil alması için ? yeni bir silindir gibi olmasını istiyorum dışı okadar da önemli değil
Hocam o işler maalesef elle olmaz. Elle yaparsanız iyi olmaz. En güzeli siz motoru oto rektefeciye götürün bir 5 dk sını ayırsın, zaten motor sökülü çok para istemezler.
Ellerindeki aletlerle kısa sürede içini parlatırlar.
Veya Kumlama yapan Boyacılar veya tamirciler var oraya götürün . Motoru kumlamaya sokarlar içi dışı güneş gibi parlar.
-
29 Haziran 2020, 20:04
Rektefiyeciye götürün, silindirin iç kısmını çok küçük honlasınlar. dış yüzeyinide temizleyebilenleri var, özel sıcak fırınları olabiliyor. temizleyemezlerse de kumlama yapan bir boyacıya gidin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)