Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

tutanak tutmak hakkında

REKLAM ALANI
    AleniDesais - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Primavera150 - CBR650R
    yaklaşık 20 dakika önce benzinlikte görüp bulunması lazım düşüncesi ile tutanak aldım, iki kağıtlı geçirgen bide kalemli paket halinde 5tl civarına. yalnız bilmediğim için soruyorum ;tutanak tutma faslında eğer Allah göstermesin, kazayı yaşayan karşı taraf, tutanak tutmayı reddederse ( gider parçayı alır kendi kendine değişir tramere girmesin falan diye) tek taraflı tutanak tutulabiliyor mu? sorum saçma geldiyse mazur görün, bilmediğimden soruyorum bir de böyle maddi hasarlı kazaya karışırsam nasıl bir yol izlemem lazım? ( alanı farklı açılardan çekmek gibi ) şimdiden herkese kazasız sağlıklı keyifli sürüşler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    karayel90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Karşı taraf tutanak tutmak istemezse polisi çağırın polis tutacaktır.Polis gelinceye kadar aracın yerini kesinlikle oynatmayın hatta kırılan dökülen parçaları bile ellemeyin.
    AleniDesais bunu beğendi.

HRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GD 250R'dı Artık pert :(
    Eğer anlaşırsanız, yani güvenirseniz tutanaksız halledebilirsiniz. Örnek

A Örneği:

Kaza gerçekleşti, sizde herhangi bir hasar yok aracın tamponu yamuldu. (Veya tam tersi şekilde cereyan edebilir.)
    Adam araçtan iner hasara bakar, 150-200 tl masrafı var der. Senden talep eder, veya hiç etmez. Tutanaksız halledelim der konu kapanır anlaşırsanız.

B Örneği;
    Sizde ve araçta Hasar var
    Adam hasarına baktı çok bişey yok bende der. Motosiklete bakar sende de birşey yok o kadar der tutmaya gerek yok gibisinden şeyler söyleyebilir.
    Kabul edip anlaşabilirsiniz veya tutanak tutmak isteyebilirsiniz. Bu durumda araç sürücüsü tutanak tutmayı reddederse vakit kaybetmeden polis çağırılmalıdır.

C örneği
    Araç sürücüsü alkollüyse

Örneğe gerek yok her ne olursa olsun derhal polis çağırılmalıdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

C örneğine ek olarak, ehliyeti yoksa sigortası yoksa ruhsatı yoksa vs gibi durumlarda da uygulanmalı

karayel90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı HRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster

A Örneği:

Kaza gerçekleşti, sizde herhangi bir hasar yok aracın tamponu yamuldu. (Veya tam tersi şekilde cereyan edebilir.)
    Adam araçtan iner hasara bakar, 150-200 tl masrafı var der. Senden talep eder, veya hiç etmez. Tutanaksız halledelim der konu kapanır anlaşırsanız.

B Örneği;
    Adam hasarına baktı çok bişey yok bende der. Motosiklete bakar sende de birşey yok o kadar der tutmaya gerek yok gibisinden şeyler söyleyebilir.
    Kabul edip anlaşabilirsiniz veya tutanak tutmak isteyebilirsiniz. Bu durumda araç sürücüsü tutanak tutmayı reddederse vakit kaybetmeden polis çağırılmalıdır.

C örneği
    Araç sürücüsü alkollüyse

Anlaşma,para pul işini olay yerinde hallederseniz iyi olur.Bazı forumlarda gördüm adamlar anlaşıyor 1 gün sonra vuran adama,tamponu yamulan adam ulaşamıyor adam yediği madikle kalıyor.

AleniDesais - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Primavera150 - CBR650R
    Alıntı HRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster

A Örneği:

B Örneği;

C örneği
    Araç sürücüsü alkollüyse

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

C örneğine ek olarak, ehliyeti yoksa sigortası yoksa ruhsatı yoksa vs gibi durumlarda da uygulanmalı
    anladım böyle bir durumla karşılaşmıştım daha önce (a örneği gibi) evim cumhurbaşkanının evine yakın, bir gün okuldan dönerken tek yön çift şerit bir yola yandan girecektim, soluma baktım sağıma baktım temizdi tam girerken asfalt ile aynı renk bir sivil araç ters şeritten çarptı inen adam da cumhurbaşkanı korumalarından çıktı :D onunla anlaşmıştık ikimizde de hasar yoktu maddi olarak. sağolsun bacağım motor ve araç arasında tampon bölge görevi görmüştü (!) o zaman sıkıntı yok diye anlaşıp ayrılmıştık allahtan adamın arabasının tampon yumuşaktı ve yavaş geldi )

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)