Soğukken çalışmama sorunu.
Reklamlar
-
18 Haziran 2020, 17:13
Öncelikle selamlar.
2008 Fz6N kullanıcısıyım.
Sorunumu size örnekler üzerinden anlatacağım.
Mesela 1 gün boyunca çalıştırmadım motoru.Marş bastığımda marş alıyor aküde zayıflık yok ama çalışmıyor.2-3 dakika boyunca çok uzun sürmeyecek şekilde marş yapa yapa çalıştırıyorum veyahut vurdurarak(zararlı olduğunu biliyorum)ama çalışmadığı için bu şekilde çalıştırıyorum.
1 kere çalıştıktan sonra o gün boyunca tek marşta çalışıyor.
Ayrı ayrı bi kaç ustaya götürdüm ama onlarda bi anlam veremedi.
Varmı daha önce böyle birşey yaşamış biri yardımcı olursa sevinirim.
Reklamlar
-
18 Haziran 2020, 17:42
Akuden olma ihtimali olabilir, akunuz zayiflamis olabilir, ya da aku baglantilarinda temassizlik olabilir.
İkinci ihtimal de, hava senkronizasyon ayarları bozulmus olabilir. (throttle body syncronization)
-
18 Haziran 2020, 19:51
Akü gibi duruyor sanırsam. Benim de öyleydi, aküyü değiştirince düzelmişti.
-
19 Haziran 2020, 03:56
fazil adlı üyeden alıntı
Akuden olma ihtimali olabilir, akunuz zayiflamis olabilir, ya da aku baglantilarinda temassizlik olabilir.
İkinci ihtimal de, hava senkronizasyon ayarları bozulmus olabilir. (throttle body syncronization)
Akü değişti abi ama aynı hala.Hava senkronizasyon ayarı ne oluyor tam olarak abi ona bi baktırabilirim.
-
19 Haziran 2020, 08:47
desertseek adlı üyeden alıntı
Öncelikle selamlar.
2008 Fz6N kullanıcısıyım.
Sorunumu size örnekler üzerinden anlatacağım.
Mesela 1 gün boyunca çalıştırmadım motoru.Marş bastığımda marş alıyor aküde zayıflık yok ama çalışmıyor.2-3 dakika boyunca çok uzun sürmeyecek şekilde marş yapa yapa çalıştırıyorum veyahut vurdurarak(zararlı olduğunu biliyorum)ama çalışmadığı için bu şekilde çalıştırıyorum.
1 kere çalıştıktan sonra o gün boyunca tek marşta çalışıyor.
Ayrı ayrı bi kaç ustaya götürdüm ama onlarda bi anlam veremedi.
Varmı daha önce böyle birşey yaşamış biri yardımcı olursa sevinirim.
Marş yap baktın çalışmadı egzoza eğil benzin kokusu varmı bir bak yoksa yakıt sistemini kontrol ettir
-
19 Haziran 2020, 11:13
Bence sorun yakıt pompasında.
-
19 Haziran 2020, 14:51
superboycu adlı üyeden alıntı
Marş yap baktın çalışmadı egzoza eğil benzin kokusu varmı bir bak yoksa yakıt sistemini kontrol ettir
Evet aşırı derecede benzin kokuyor marş yaptıkça.
-
19 Haziran 2020, 14:55
otomatik jigle sapıtmış olabilir. çok zengin karışım veriyordur içeri ilk çalırtırmada, motor boğuluyordur.
-
19 Haziran 2020, 15:14
yamtareroglu adlı üyeden alıntı
Bence sorun yakıt pompasında.
Olabilir ama inş değildir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------
celikat adlı üyeden alıntı
otomatik jigle sapıtmış olabilir. çok zengin karışım veriyordur içeri ilk çalırtırmada, motor boğuluyordur.
Birde çalışınca şöyle bir sorunda oluyor ışıktan kalkarken debriyajı bırakırken gaz veriyoruz ya bağzen yemiyor gibi oluyor kapatıp gazı geri açıyorum.Alt devirlerde bağzen böyle yapıyor.2 sinin bi ilişkisi olduğunu düşünüyorum.Verdim ustaya bi bakalım ama hiç sanmıyorum yapılacağını çünki bu 5 yada 6. götürüşüm.
-
19 Haziran 2020, 15:19
desertseek adlı üyeden alıntı
Olabilir ama inş değildir.[COLOR="Silver"
Birde çalışınca şöyle bir sorunda oluyor ışıktan kalkarken debriyajı bırakırken gaz veriyoruz ya bağzen yemiyor gibi oluyor kapatıp gazı geri açıyorum.Alt devirlerde bağzen böyle yapıyor.2 sinin bi ilişkisi olduğunu düşünüyorum.Verdim ustaya bi bakalım ama hiç sanmıyorum yapılacağını çünki bu 5 yada 6. götürüşüm.
şimdi sorun yakıt veya elektrik sisteminde olabilir. beyin gidiyor olabilir, enjektör sisteminde sorun olabilir, bobinde sorun olabilir, kablolarda bile olabilir sorun yani. deneme yanılma ile bulunabilecek bir hikaye bu.
-
19 Haziran 2020, 15:21
celikat adlı üyeden alıntı
şimdi sorun yakıt veya elektrik sisteminde olabilir. beyin gidiyor olabilir, enjektör sisteminde sorun olabilir, bobinde sorun olabilir, kablolarda bile olabilir sorun yani. deneme yanılma ile bulunabilecek bir hikaye bu.
Hayırlısı bakalım bi baksınlarda ona göre bi yol çizelim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)