Aslında bir an gerçekten söylediklerinin arkasında duracak,yanlış da olsa iddiasını/düşüncesini sonuna kadar savunacak birine mi rastladım diye düşünmedim değil, ancak maalesef yine klasik, sosyal mecralarda bol miktarda bulunan hayali bir nick arkasına saklanmış bir klavye delikanlısı...
Bunun dışında bu tartışmaya dair söyleyecek başkacada bir şey yok aslında,Allah trafikte heleki yaya olarak karşılaştırmasın ne diyim.
"Olur öyle..."
vay anasını! trafik lambalarını disko topu zanneden bir güruh var. nası ehliyet aldınız siz be?
Benim anlamadığım 141.273 üyesi olan bir formda bu şekilde kanun ve kurallarla ilgili bir konu açıldığında bu konularla profesyonel olarak ilgilenen bir kişi olayı teknik olarak izah etmez.
Yaşadığı tecrübeyi pratik olarak paylaşmaz.
Yok mu bir hakim veya bir savcı veya bir avukat veya trafik polisi böyle bir davayla karşılaşıp bizlere tecrübesini aktaracak?
Bakınız. İngiltere' de bile yayayı yeşil ışıkta yola atlayınca höpürdetiyorlar. Yok medeniyetmiş bilmem neymiş.
Alın size başkenti efendim. Buyurun. Kuralcılığın bile gevşeğini tercih ediyoruz. Yaya ben haklıyım diyor. Taşıt sürücüsü hayır ben haklıyım diyor.
Video arkadaş hız limiti altında ve kontrollü. Doğru manevra ve panik fren ile kaçmayıda başarıyor. Kusuru yok. Şunu gözden kaçırmamak lazım.
Bu yayalar yada araç sürücüleri için geçerli. Trafik canlı ve hareket eden bir ornagizma gibidir. Kural hataları haklı veya haksız iki tarafıda canından edebilir.
matematiğinde anlama kabiliyetin kadar berbatmış. 19 yaşında ehliyet aldım. 60 küsür diyor ya? ve ekliyor, hiç anlamadığı hukuktan girerek hakkımda çıkarımlar yapıyor. allah çevrendeki insanlara sabırlar ihsan eylesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
salih kim?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------
onu bende merak ediyorum valla? cikletten çıkmış olabilir ehliyetleri.
Abiler onceki yorumlara bakmadim acikcasi yani dikkatli bakmadim. Ama bildigim kanun derki "Trafik zabitasi,polisi olmayan ve trafik isigi olmayan yerlerde YAYA ADIM ATINCA DURMAK ZORUNDASIN. Fakat trafik zabitasi,polisi olan isikli yerlerde polisi dikkate almak zorundasin. Polisin olmadigi trafik isiklarinin oldugu yerlerde YESIL KIME YANIYORSA YOL HAKKI ONUNDUR"
tamam buna itiraz eden yok zaten. olması gereken bu ama bununda sınırları var. adam otobana atlıyorsa durmazsın yani. durursan bir salak yüzünden onlarca kişinin ve senin hayatın tehlikeye girer. burada araca yeşil ışıkta yansa yaya geçidinden geçen haklıdır diyenler var, hayır haklı değiller, yok öyle bir şey.
[QUOTE=celikat;4566754]matematiğinde anlama kabiliyetin kadar berbatmış. 19 yaşında ehliyet aldım. 60 küsür diyor ya? ve ekliyor, hiç anlamadığı hukuktan girerek hakkımda çıkarımlar yapıyor. allah çevrendeki insanlara sabırlar ihsan eylesin.[COLOR="Silver"]
1-Ehliyeti kaç yaşında aldığınızı yazmadığınız için ortalama 20-25 felandır diye düşündüm.Doğru söylüyorsanız ve 1987 19 yaşındaysanız, kaba bir hesapla şimdi 52 yaşında felansınız ki benim için hala yüksek bir yaş, bu yaşta torun sevmek yerine "trafikte haklıysanız önüne geleni biçmek mubahtır" kıvamında birşeyi savunmanızın takdiri yüce kamuoyunun)
2-Hukuktan hiç anlamadığım kısmı ise;
Tam büroda pandemi sonrası 15 Haziran itibarı ile başlayan adli işlere ilişkin dosyaları çalışırken forumu okumamla, içtiğim kahveyi filmlerdeki gibi ekrana püskürtmen bir oldu. Hayatımda böyle isabetli, böyle nokta atış bir tahmin görmemiştim.Bir yandan da üzüldüm yıllardır hiç anlamadığım hukukla hayatımı idame ettiriyormuşum meğer,Hoş beyamca bizim diplomayı felanda beğenmez ama ona yapacak bir şey yok.
3-Dediğim gibi yaştan dolayı sizle fazla muhatap olmak istemezdim ama diğer arkadaşınız fos çıktığına göre geçmiş mesajlarınızda olduğu gibi haklıyken kasti olarak trafikte birini öldürüp ceza almayacağınız, otobanda yolunuza ne çıkarsa çıksın ezip geçibileceğiniz tarzdaki, yada arkadışınız dediği gibi bu olayın aynısını kurgulayıp bir yaya biçerek bir şey olmayacağı iddianızdaysanız, varsa buna ilişkin görüntü vs mesaj kutum her daim size açık bey amca
Son olarak bu konuyu daha da uzatmanın bir anlamı yok. Ben kendi adıma burda ne kuralı, ne hakkı he haksızı tartışmıyorum. Diyorum ki trafikte insan hayatı, hayvan hayatı, bitki hayatı tüm kurallardan üstündür. Ama sanırım bunu anlatamıyorum beyamcanın dediği gibi ya anlatışımda sorun var ( hoş ceza münazaralarında hep iyi not almışımdır) yada gramerimde.
Mesela rahmetli Barkın abide boğaz köprüsünde bir yayayla karşılaşacağını hesap edemedi (bunu kim hesap edebilir ki),duramadı şimdi oda öbürüde öldüler. Barkın abi yüzde yüz haklıydı ama öldü.gibi.
Kendi adıma tarafıma yönelik bir hakaret,tehdit vs olmadığı müddettçe bu konuya daha fazla zaman ayıramayacağım. Yukarıda belirttiğim gibi trafikte kasti olarak yol hakkı, geçiş hakkı, ışık hakkı gibi haklar kendisindeyken insan/canlı biçerek ceza almayacağını düşünenler varsa sözümün her zaman arkasındayım.Beklerim.
Sende genç trol musun?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:06 ----------
[QUOTE=y.selimbatu;4566800]Yine yanlış hesap, yaş 51. Matematik bu kadar kötü ise analitik düşünce de sıfırdır. Yani hukuk işinden para kazanman tesadüf falan olsa gerek. Allah temsil ettiğin kişilere sabır versin.
Güncel olarak avukatımdan aldığım bilgi..
Hızı sınırın 20-30 üzerinde ise tali kusurlu anca sayılır. Asli kusur yayanın.
Yaya ölürse motorcu ceza almaz.
Motorcu ölürse yaya ceza alır.
Çocuk da çıksa aynı. Çocuk ölürse motorcu ceza almaz ve tazminat ödemez.
Motorcu ölürse çocuk ceza almaz ama ailesi tazminat öder
Trafik ışığı olduğu yerde diğer kuralların çoğu rafa kalkar yani.
[QUOTE=y.selimbatu;4566800]mahkeme katibi veya memuru olman kanunları bildiğini göstermez, bilmediğinde ortada zaten netice olarak evrak elemanısın ayrıca büyüklerine karşı alaycı ve saygısız davranışların gerçekten hiç hoş değil davranış ve düşüncelerini son derece yanlış buluyorum ayrıca mahkeme dosyalarınıda internette bu şekilde yayınlamanında bir cezası vardır elbet
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)