7 bin lira bütçeyle custom motor yapmak
Reklamlar
-
10 Haziran 2020, 19:40
Herkese merhaba umarım iyisinizdir, motor için 7 bin lira bütçem var ve ybr 125 ya da cbf 125 alıp custom cafe racer yapmak istiyorum. Kendi tamir atölyem var çoğu imkana sahibim fakat motorlar konusunda hiç bir bilgim yok yani yeri geldiğinde ustaya gideceğim. Buradan gerekli tavsiyeleri alabilirsem önümüzdeki günlerde motoru alıp yapmaya başlayacağım. Motorla istanbul içi ve gerekirse çevre illerine seyahat düşünüyorum bu yüzden japon malı tercih ettim. Sizce kaç model, nasıl bir motor almalıyım bilgisi olan kişilerin tavsiyesini bekliyorum.
Reklamlar
-
10 Haziran 2020, 19:49
MZ alabilirsin hem klasik hem de orijinal motordur. Veyahut jawa https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...30019429/detay mesela yani
-
10 Haziran 2020, 19:52
Albertorun adlı üyeden alıntı
Dediğiniz motorların sıkıntısı olmaz mı? çok eski duruyor.
-
10 Haziran 2020, 20:00
Custom Cafe racer yapacaksanız bence CG tarzı motorlar daha uygun.
Mesela Honda Titan olabilir, ama ybr’ye göre biraz daha fazla titreşimlidir.
Ybr’yi kullanacaksanız fikir açısından bu videoyu izlemenizi öneririm.
https://youtu.be/0TpRQSboge8
-
10 Haziran 2020, 20:12
tomass adlı üyeden alıntı
Custom Cafe racer yapacaksanız bence CG tarzı motorlar daha uygun.
Mesela Honda Titan olabilir, ama ybr’ye göre biraz daha fazla titreşimlidir.
Ybr’yi kullanacaksanız fikir açısından bu videoyu izlemenizi öneririm.
https://youtu.be/0TpRQSboge8
Teşekkürler. Peki bu motorlar cbf ya da ybr ye göre daha fazla arıza çıkartır mı acaba?
-
10 Haziran 2020, 21:16
Bajaj boxer bu iş için çok daha uygun. Hem fiyatı ucuz hem de demirlerini kesip, seleyi kaplayıp birkaç ufak parçasını boyadın mı cafe racer oluyor.
-
10 Haziran 2020, 21:21
Motor sağlığını bilemem ama Ybr'nin yuvarlak farlı 2006 modellerinden güzel custom yapılabilir.
-
10 Haziran 2020, 21:23
Mersin İl Temsilcisi
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Bajaj boxer bu iş için çok daha uygun. Hem fiyatı ucuz hem de demirlerini kesip, seleyi kaplayıp birkaç ufak parçasını boyadın mı cafe racer oluyor.
Benim de tavsiyem bu yönde olur..
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
10 Haziran 2020, 23:08
Hocam mekanik aksam anlamında beni üzer mi?
-
10 Haziran 2020, 23:11
backinblack1 adlı üyeden alıntı
Hocam mekanik aksan anlamında beni üzer mi?
Kolay kolay bozulmaz. Pahalı bir parçası da yok zaten standart karbüratörlü hava soğutmalı motor. Frenleri sıkıntılı ama şehir içinde hız yapmaya gelmez.
-
10 Haziran 2020, 23:13
-
10 Haziran 2020, 23:22
Kolay kolay bozulmaz. Pahalı bir parçası da yok zaten standart karbüratörlü hava soğutmalı motor. Frenleri sıkıntılı ama şehir içinde hız yapmaya gelmez.
Yukarda birisi daha boxer tavsiye etmiş. Sanırım boxer alacağım kafama yattı. Ben bununla şile, tekirdağ, bursa yapabilirim değil mi? Pek sıkıntı olacağını sanmıyorum 150cc yeterli geliyor bana. Bu ilk motorum olacak o yüzden sorularımı mazur görün saçma gelebilir. Benim için yolda tehlikeli bir şekilde arıza vermesin yeterli. Onun dışında motoru beğendim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------
ÖZALTIN adlı üyeden alıntı
Harika olmuş hocam elinize sağlık.
-
10 Haziran 2020, 23:25
Yukarda birisi daha boxer tavsiye etmiş. Sanırım boxer alacağım kafama yattı. Ben bununla şile, tekirdağ, bursa yapabilirim değil mi? Pek sıkıntı olacağını sanmıyorum 150cc yeterli geliyor bana. Bu ilk motorum olacak o yüzden sorularımı mazur görün saçma gelebilir. Benim için yolda tehlikeli bir şekilde arıza vermesin yeterli. Onun dışında motoru beğendim.
İstersen dünya turu bile yaparsın. Titreşim yorar sadece. Birde hava soğutmalı motorlar otobanda tapagaz gidince yağ eksiltir. 80-90 la sakin sakin istediğin yere gidebilirsin.
-
10 Haziran 2020, 23:28
tommygun adlı üyeden alıntı
Motor sağlığını bilemem ama Ybr'nin yuvarlak farlı 2006 modellerinden güzel custom yapılabilir.
Hocam bajaj boxer alacağım sanırım. hem 25 cc daha fazla hem de ybr den bir tık daha ucuz geldi. Malzeme, motor kalitesi olarak çok fark olmaz sanırım. Siz ne dersiniz bu konuda?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------
İstersen dünya turu bile yaparsın. Titreşim yorar sadece. Birde hava soğutmalı motorlar otobanda tapagaz gidince yağ eksiltir. 80-90 la sakin sakin istediğin yere gidebilirsin.
Teşekkür ederim. Motoru araştırmaya başlıyorum.
-
10 Haziran 2020, 23:31
Hocam bajaj boxer alacağım sanırım. hem 25 cc daha fazla hem de ybr den bir tık daha ucuz geldi. Malzeme, motor kalitesi olarak çok fark olmaz sanırım. Siz ne dersiniz bu konuda?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------
Teşekkür ederim. Motoru araştırmaya başlıyorum.
Boxer hiç kullanmadım ama keçi gibi dayanıklı olduğunu ben de forumda okudum. Boxer'ın custom yapılmış haliyle ilgili pek çok örnek var. Bu örnekler daha iyi fikir verebilir.
-
10 Haziran 2020, 23:38
Boxer hiç kullanmadım ama keçi gibi dayanıklı olduğunu ben de forumda okudum. Boxer'ın custom yapılmış haliyle ilgili pek çok örnek var. Bu örnekler daha iyi fikir verebilir.
Peki son bir sorum var; ruhsat ve muayenede bana ne gibi sıkıntılar çıkabilir? ücret vs. ödüyor muyum?
-
10 Haziran 2020, 23:51
ÖZALTIN adlı üyeden alıntı
kanka çok güzelmiş bu ya
-
10 Haziran 2020, 23:58
Peki son bir sorum var; ruhsat ve muayenede bana ne gibi sıkıntılar çıkabilir? ücret vs. ödüyor muyum?
Arka stop ve sinyalleri yok etmediğin, ruhsatta 2 kişilik yazan seleyi tek kişilik yapmadığın ve de motorun rengini değiştirmediğin sürece muayene ve ruhsatta problem olmaz diye düşünüyorum. Ama çok emin değilim, bu konuda bilgili arkadaşlar elbet cevap yazacaktır.
-
11 Haziran 2020, 00:19
Arka stop ve sinyalleri yok etmediğin, ruhsatta 2 kişilik yazan seleyi tek kişilik yapmadığın ve de motorun rengini değiştirmediğin sürece muayene ve ruhsatta problem olmaz diye düşünüyorum. Ama çok emin değilim, bu konuda bilgili arkadaşlar elbet cevap yazacaktır.
Tüh. Rengi değiştirmek isterim ben. Sanırım bi yolu vardır.
-
11 Haziran 2020, 06:12
rks cafe 152 al geç hiç uğraşma. Üzerine eklemeler yaparsın. Bajaj boxer'ın artık suyu çıktı. Önüne gelen boxerdan custom yapma derdinde ve motor bi halta da benzemiyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)