bu gerzekliklerin yeni kaynağı instagram mı oldu artık?
Durursanız:
a-Suçunuz yoksa sorun yok
b-Suçunuz yok ama polis hatalı davranıyor, şikayet edersiniz
c-Suçunuz var. E paşa paşa cezasını çekeceksiniz.
Durmazsanız:
a-Suçlusunuz
b şıkkı yok
Neden durmayayım. Bugüne kadar muhabbet etmediğim çevirme olmamıştır. Müşkülüm varsa onlar sormadan efendice açıklarım, %95 anlayış gösterir, %5 te ufak bir ceza yazar. Kolluk kuvveti lafını dinletmek zorundadır. Yoksa kimse iplemez.
Ben size katılıyorum. Sadece gördüğüm bir soruyu yazdım neden? Çünkü ben bunun tersini biliyordum. Ne yunus nede polis trafikte sorun olmaması adına dokunamaz diye biliyordum. Amacım öğrenmek. Yargısız infaz yapılmayan güzel bir ortamda sadece sorumu sordum.
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
Dur ihtarına uymamak mantıklı bence ornegın tuttugunda 5bin lira yazacagı bı durum varsa 2 gaz acıp sadece 400 lıra cezayla ihaleden kurtulabılırsınız
Silah kullanma yetkisi çok basit bir konu değildir. Bununla ilgili binlerce dava dosyası bulabilirsiniz. Kolluk kuvvetlerinin silah kullanma yetkileri kanunla belirlenir. Silah kullanma yetkisi deyince zaten doğrudan ateş etme de anlaşılmaması lazım. Cezaevinde jandarma olarak askerlik yaptım. Kaçma teşebbüsünde bulunan mahkuma karşı dahi silah kullanabilmen için bir sürü prosedür var. Dur ihtarına uymamak ciddi bir suç olmakla beraber sıradan bir trafik çevirmesinde hedef gözetmeksizin ateş etme yetkisinin doğacağını düşünmüyorum. Havaya uyarı ateşi yapılabilir.
Velev ki vurma yetkisi yok, velev ki sana kaza yaptırma durumu yok, takip de etmediler diyelim; eğer kriminal bir yaşantın yoksa polisten kaçtığın için her normal insan gibi o an vücudunun salgıladığı adrenalinle, heyecanla o motoru çok yanlış kullanıp bir yere çarpabilir, virajı alamayabilir kaza yapabilirsin. Böyle bir risk de var.
Bu tür konuların merak edilme nedenini anlamıyorum.
Aklıma birkaç sebep geliyor da yakıştıramıyorum.
Uyun arkadaşım dur ihtarına.
Ehliyetin yoksa da uy.
Kurallar ve kanunlar olmazsa hayvanlardan farkımız kalmaz.
Dur ihtarına uymayan terörist muamelesi görür. Bu durumda polis halkın güvenliğini koruyabilme adına sizi durdurmak için her yola başvurabilir. Hem kanunen hem de mantıken böyle bir durumda silah kullanma yetkisi var.
uzun uzun yazmaya gerekyok. Şöyle söylim. polisi geç, bekçi yada gece kartalları, yada gecenin yargıçları ) onların dahi vurma yetkisi var. Altını bir kere daha çizelim, bekçiler dahi vururlar dikkat et.
ben hayatımda bi kere polisten kaçtım o zamanda haklıydım
aslında haksızdım ama haklıydım
polis aracı E5 te kaza yaptırıyordu bana az kalsın.
sinyalsiz ani şerit değiştirmeden dolayı.
bende sinirlenip tamponundan toz alıp sol şeride atlayıp basmıştım o da peşime düşmüştü sonra ben bi şekilde kaçmıştım
öyle bişeyler olmuştu. o zaman bende ducati vardı.
şansıma da ilerde trafik vardı.
ama uygulamada dur ihtarından kaçarsanız o zaman işler değişebilir.
Gece bana dur dediklerinde farları söndürür iç tavan ışığını yakarım onlarda tebessüm eder geç der devam ederim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)