Bizde suç kim ne yazarsa hemen parasini verip alıyoruz. Ya kimse almasın bak nasıl düşüyor fiyatlar. Adamlar vay sıfırı şu kadar oldu vay bu kadar oldu diye arttırdı. Vana ne sıfırından 10 yasindaki motosikletin herşeyimi değiştirsen sıfır mı olacak bu. Mantikli fiyatlar yok fiyatları acımasız. Piyasa şu an olmasi gerektiğinden en az yüzde 40 daha pahalı
Sadece satıcılar yok o sitede.
Benim de yapmayı planladıgım şeyi yapan cok insan var. Kusura bakmasın kimse de serbest piyasa, adam isterse sıfırından pahalıya koyar.
Kendi malına biçtiği fiyat nedeniyle kimseye hakaret etme hakkımız yok.
5 ay önce 2016 model ns200 ü 9.5 e aldım, su an aynı motorun satış fiyat ortalaması 14.
Malum siteye 17den koyup bekleyeceğim.
Kime ne?
Motoru satmak istemiyorum, ama alan olursa kar eder satarım.
Ticaret budur.
Yüksek fiyata ilana koyana bir lafım yok da onu o yüksek fiyattan alana kızıyorum ben
Aslında mecbur kalıyorlar yüksek fiyat almaya.
Farazi konusuyorum bir motorun ortalaması 10k olsun.
Temiz oldudugunu düşündüğümüz 8k dan bakmaya baslıyoruz, ancak her gittiğimizde ilanda olmayan bi halt ckıyor. Ya elektrik tesisatı, ya beyinde sorun, ya söylenmeyen bir kaza vs.
böyle böyle 8 10 11 diye gidiyoruz.
Bütçe dahilinde o motoru alabiliyor isek 10 bin ortalaması var ise başka da alternatif yok ise "lanet olsun" diyip 12 bin lik pahalı ilanlara bakmaya baslıyor insanlar.
ha 10 binlik motora 15 veren enayidir o ayrı
aha senin paylasimin:
"Dostum bu Bajaj cıldırmış olmalı.
4 ay önce sıfırı 16 bin idi la benim ns200 'ün.
f/p olarak alınıyordu bu motorlar, fiyatı japon ile kapışacak noktaya geldi.
2 ay önce İkinci el 9.5 aldıgım motor simdi 13 den satılıyor ilanlarda.
Saka gibi."
aha "delirmis olmakla itham ettigin" bajajin sahibi rahul bajajin sana cevabi:
"Benim de yapmayı planladıgım şeyi yapan cok insan var. Kusura bakmasın kimse de serbest piyasa, Kendi malına biçtiği fiyat nedeniyle kimseye hakaret etme hakkımız yok.
İstedigim ulkede istedigim fiyatlandirma politikasini uygularim
pahali mi geldi
Kime ne?
Motoru satmak istemiyorum, ama alan olursa kar eder satarım.
Ticaret budur."
Yüksek fiyat koyma meraklılarına herkes giydirmiş. Kene gibi yapışıp fiyat indirmeye çalışanlar arada kaynamış. 1 TL fiyatla satış açın. İndirim isterler.
Satış falan önemli değil. Adamı bulup girişmek geliyor insanın içinden.
Benzeri bir durumda indirim talebi için şahıs "hayır da diyebilirdin" diye mesaj atmış.
"Ulan, seni bulup boğmak isterken nasıl hayır diyeyim?"
Görüldüğü üzere herkesin haklı argümanları var.
İsteyen istediği fiyata satar diyen de haklı.
Piyasayı manipüle edenler var diyen de haklı.
İsteyen istediğini söyler diyen de...
Gel gelelim çözüm yok...
Aslında var...
İkinci el alım satım vergisi...
Gel gelelim kimse istemez herhalde bu çözümü
Ticaretin T'sinden anlamıyorsun orası kesin. Çünkü motosikletin parasını baban vermiş. 14 liralık motorun var üstüne 5-6 lira koyup yenilemek veya model yükseltmek istiyorsun. 17'ye bir enayi buldun ve sattın aradaki 3 lirayı kâr zannettin. Şimdi ne yapmış oldun sen, piyasayı gereksiz yükseltmiş oldun. Alacağın motosiklet 20 lirayken 25 liraya yükselttin, 3 lira kâr ettim zannederken 2 lira zarar ettin. Sen enayiye 17'den sattım derken alacağın motosiklete 5 lira fazla ödeyerek enayiliğin daniskasını yaptın. Motosikleti kendi paranla almış olsaydın bu işin böyle yürümediğini anlardın. Nasıl olsa aradaki farkı baban veriyor o yüzden senin açından bir sıkıntı yok değil mi? Görüşmek dileğiyle esen kal.
Beni hasta eden “0” fiyatından fazla 2.el fiyatları. Yok plakasını taktırdım, yok vergisini verdim, yok sağına soluna ıvır zıvır taktırdım , şu kadar masraf ettim. 0 alır aynısını yaptırırım. Aynı fiyata gelir.
Bir çok çözümü var bu işin ama ne devlet ne de vatandaş elini taşın altına koymuyor.
Ticari malı satın alan kişi notere gittiğinde beyanını tam olarak verecek. 100 liralık malı 50'ye aldım demeyecek. Satıcı 20 lira kâr ettiyse 20 liranın vergisini verecek. Alıcı; malı 2 lira ucuza kapatacağım diye devleti kimse dolandıramayacak.
Sahibinden gibi ilan siteleri üyelik koşullarını sertleştirecek. İlanı verecek kişiden gerçek veya tüzel farketmez, gerçekse TC kimlik veya ehliyet sureti isteyecek, tüzel kişiyse vergi numarası, işletme ruhsatı vs. isteyecek ve ilanlar ücretli(En az 250tl) olacak. Gereksiz, gevşek ve boş beleş adamlar keyfe keder diyerek piyasayı gereksiz yükseltemeyecek, sadece gerçek satıcılar ilan koyabilecek. İlan verme konusu ne kadar ciddi olursa satış yapmak isteyen kişilerde ciddi olmak zorunda kalır. Liste daha da uzayabilir bunlar benim aklıma gelenler..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)