Birkaçdır başıma geliyordu dün uzun bir süreden sonra tekrarlayınca sormak istedim. Pazartesi servise götüreceğim ama sizden de başına gelen tecrübelilerinden bilgi almak istedim.
Bilindiği üzere R25 14.000 devirde kesiciye giriyor . Dün gazlarken düz yolda motorum kesiciye giremedi 13.500 de tıkandı sürekli gaz açıp kapatıyor gibi üstünde beni zıplattı eğer ki sağlam tutmasaydım atardı beni üstünden. Gazı bıraktım tekrar denedim yine aynı olayı yaşadım.
Belli bir müddet sakin gittikten sonra tekrar denedim 2. vitesten itibaren açtım gazı hem 2 de hem 3 de kesiciye girdi rahat bir şekilde bunun sebebi nedir ?
Motoru ilk aldığım zamanlarda da bir kaç defa yapmıştı göz ardı etmiştim. 16.000 km de bujileri değiştirttim bakımlarını eksiksiz zamanında yapıyorum çok sıkıştırmıyorum yakıt tüketimim 4.0 litre.
Birde 5 ila 8 bin devir aralığında ( devir duyabildiğim devir aralığı bu ) belki de üst devirlerde de devam ediyordur ama motorun sesinden duymuyor da olabilirim neyse bahsettiğim devir aralığında bir ses geliyor sanki çay karıştırırken kaşıktan ses gelir ya öyle bir ince ses geliyor bir kaç arkadaşa sordum contalarda sıkıntı olabilir dedi. Neden yapar o ses neyin habercisi ?