"her toplum layık olduğu şekilde yönetilir"
demokrasi gelişmiş toplumların
kendi kendini idare şeklidir
gelişmemiş toplumları
geliştirme şekli değil
satıcılardan ziyade suç alıcılarda
emin olun müşteri olmazsa o fahiş fiyat yazılan araçların hiçbiri satılmaz.
yeni nesil eskisi kadar bilgili ve tecrübeli değil ek olarak eskisi gibi para bulma olayı zor değil, bankalar deli gibi kredi veriyor
büyüklerimizin bize öğrettiği alacak ve yürütecek gücün yoksa alma.
misal bir birey araç almaya hevesleniyor, hiç araştırmadan etmeden sormadan soruşturmadan gidip aracı alıyor. bunu fırsat bile çakal esnaf "bu satıldıysa şu daha fazla eder, illa bir keriz bunu alır, ben bu aracı işi bilmeyene her türlü itelerim" mantığı ile aldığını üstüne 5-10bin koyup satıyor.
ihtiyacınız ve maddi gücünüz yoksa borç harç kredi ile iğne bile almayın
Şuan iyi günler dolar zamları yansımaya başladı
Evet toplum kurallarla yönetilir. Buna bir malın değerinin beirlenmesi de dahil. Yan şu anki toplum kuralarına göre bir malın değerini serbest piyasa belirler, yani bir malın değeri satıcının satmayı kabul ettiği, alıcının da almay kabul ettiği değerdir. Bu kuraı değiştirip başka türlü değer belirlemek varolan toplum kurallarına aykırı. Bu kuralın değişmesi kolay değil, ancak bir devrim gerekir.
Olaya tersinde de bakmak lazım, alım-satım tek tarafı bir işlem değil. Mesela benim motorum var ama paraya ihtiyacım var, sizde de para var, ben sizden motorumuu verip kaşılığında para alısam motorum karşlığında para satın almış olurum. Diyelim ki 25 bin liraya ihtiyacım var, 25 bin lira karşılığında xmax motor çok fazla, 25 bin lira en fazla pcx eder diyebilir miyim?
avm ler agzına kadar dolmuş yine.
oğlum ekonomi coh eyiiiiğğ neyini tarışıyorsunuz
Ben de ilk kez dinledim, bir daha dinlemem. Click-bait yapmış, click-gate olmuş.
Emlakçılarda benzer numarayı çok yapıyor,aynı sitede bazı dairelerin fiyatını yüksekten ilana verip asıl satmak istedikleri daireyi uygunmuş gibi gösterip hemen elden çıkarıyorlar.Plakası kapalı ilanlarda balon olma özelliği yüksek
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)