25 yıl sonra plaka çıkarmak voskhod 175cc 3m
-
Merhaba ve hayırlı bayramlar sizlerin tecrübesine ihtiyacım var
Dedemin zamanında aldığı fakat plaka, ruhsat çıkarmadığı Voskhod 175 3m motorsikleti canlandırıp kullanmak istiyorum aslında motorun hiç bir sıkıntısı yok sadece trafiğe çıkarıp motor aşkıma başlangıç yapmak istiyorum fakat problem şu ki, dedem rahmetli oldu ve geride 6 çocuğu var aslında motorsiklet zaten babamın parasını ödeyen o ama dedem faturayı kendi adına kestirmiş şimdi ben bu motorsiklete nasıl plaka ruhsat çıkarabilirim ve ödemek zorunda olduğum herhangi bir ceza olurmu olursa tahmini ne kadar olur. Ayrıca bir diğer konu dikkatimi çeken motor ve şasi No fatura üzerinde 4 haneli görünüyor motor üzerinde bakamadım ama bildiğim kadarıyla şasi no 17 haneli olması gerekiyor yada motorun üretim tarihinde bu şekildemiydi acaba?
Motorsiklet marka : Voskhod 175 3m 2 zamanlı
Fatura tarihi ve motor yılı : 1995
Reklamlar
-
hoş geldin
son dört hane dir
-
Çıkaramazsın. Emin ol çıkarma imkanın olsa 25 senelik masrafına araba alırım daha iyi der yine çıkarmazsın.
-
Teorik olarak çıkarabilirsin. Pratik olarak o paraya hayalindeki motosikleti alırsın.
-
Peki nasıl çıkarabilirim çünkü hayalimdeki bu motor, bu klasik voskhod
-
Voskhod42 adlı üyeden alıntı
Merhaba ve hayırlı bayramlar sizlerin tecrübesine ihtiyacım var
Dedemin zamanında aldığı fakat plaka, ruhsat çıkarmadığı Voskhod 175 3m motorsikleti canlandırıp kullanmak istiyorum aslında motorun hiç bir sıkıntısı yok sadece trafiğe çıkarıp motor aşkıma başlangıç yapmak istiyorum fakat problem şu ki, dedem rahmetli oldu ve geride 6 çocuğu var aslında motorsiklet zaten babamın parasını ödeyen o ama dedem faturayı kendi adına kestirmiş şimdi ben bu motorsiklete nasıl plaka ruhsat çıkarabilirim ve ödemek zorunda olduğum herhangi bir ceza olurmu olursa tahmini ne kadar olur. Ayrıca bir diğer konu dikkatimi çeken motor ve şasi No fatura üzerinde 4 haneli görünüyor motor üzerinde bakamadım ama bildiğim kadarıyla şasi no 17 haneli olması gerekiyor yada motorun üretim tarihinde bu şekildemiydi acaba?
Motorsiklet marka : Voskhod 175 3m 2 zamanlı
Fatura tarihi ve motor yılı : 1995
Olurmu bilmem trafikte kayıtlı olan bir jawa alıp mevcut motosikletinize jawa yazısı yazıp kullanabilirsiniz bence. Muayene sırasında işi bilmeyen istasyonlardan çok rahat geçer zaten.
Şase no nerede motor no nerede bulamıyorlar bile oda iyi bir usta her şekil uydurur orjinal yapar. Bu yazdıklarım tamamen yasal olmayan şeyler, yapmayın
-
Bu nasıl bir kısır döngüdür arkadaş insan kendi malını kullanamayıp hurdaya terk ediyor
Voskhod 175cc 3m Rus 1995
-
Mersin İl Temsilcisi
Eee bu bildiğin planet..
Gerisi size kalmış..
-
Şahsi fikrim; evde-garajda muhafaza edip koruyup sergilemek daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Bu tarz klasik motosikletler kolaylıkla yıpranabilir, kullandıkça bir yerleri patlak verecektir uzun süredir yattığından dolayı, malum parça da kolay bulunmuyor. Mirasçıları da düşünürsek en makbulu kimseye dert etmeden evde sergileyip kahveyi alıp karşısında oturup onunla sohbet etmek
-
Babamda da dayimda da vardi sanirim bundan hayal meyal hatirliyorum, hem de sepetli idi ikisi de Hocam kontak anahtari fotografi var midir? Motorun sadece genel gorunusunu ve kontak anahtarini hatirliyorum. Babam 81'de satti, dayim 89'da filan sanirim.
-
Fatura senin adına olsa veya deden sağ olsaydı işin kolaylaşırdı.Trafik muamelecisine danış sana yardımcı olacaklardır.
-
Herşeyden önce motosikletin muayenesi için 25 senelik gecikme cezası ödeyeceksiniz.
Hesabınızı yapın, ben bu parayı muayeneye öderim derseniz devamını anlatalım.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Herşeyden önce motosikletin muayenesi için 25 senelik gecikme cezası ödeyeceksiniz.
Hesabınızı yapın, ben bu parayı muayeneye öderim derseniz devamını anlatalım.
Muayene cezasını öderim hocam sıkıntı yok şimdi nasıl yapabiliriz[COLOR="Silver"][COLOR="Silver"]
-
Muayene cezasını öderim hocam sıkıntı yok şimdi nasıl yapabiliriz[COLOR="Silver"][COLOR="Silver"]
22x12 = 264 ay (Sifir motosikletler 3 yil muayeneden muaf). Her gecen ay icin su an ki muayene ucretinin (175TL civarinda olmali) %5'i ceza.
-
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
22x12 = 264 ay (Sifir motosikletler 3 yil muayeneden muaf). Her gecen ay icin su an ki muayene ucretinin (175TL civarinda olmali) %5'i ceza.
Yani 2310 lira gibi bir masraf çıkıyor çok aşırı değil sonuçta bu tarz bir motor bundan daha pahalı
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Babamda da dayimda da vardi sanirim bundan hayal meyal hatirliyorum, hem de sepetli idi ikisi de
Hocam kontak anahtari fotografi var midir? Motorun sadece genel gorunusunu ve kontak anahtarini hatirliyorum. Babam 81'de satti, dayim 89'da filan sanirim.
Motorun görüntüsü profilimdeki anahtarı ise köyde o yüzden bendede görüntüsü yok ama sarı renkte bir anahtar
-
Faturası varsa çıkarabilirsin. Cevabı yanlış yerde arıyorsun. Ya bölge trafiğe veya tecrübeli bir trafik müşavirine sor
-
Merhaba
Babanızda motosiklet için feragatname olması lazım. Feragatnameyi aldiktan sonra işlem çok basit notere gidiyorsunuz tescil islemini yaptiriyorsunuz burda size 1 aylık muayene süresi verilecek 1 ay icerisinde gecikme bedeli odemeden muayenesini yaptirabilirsiniz.
Not: Noterde tescil geciktigi icin ufak bir ceza odersiniz.
-
Bugün öğrendiğim bir bilgiye göre muayene cezası yok çünkü motor hiç tescil edilmediği için muayene ücreti ilk muayene ücreti ile aynı olacak fakat şöyle bir sorun var uygunluk belgesi yok elimde sadece fatura var
-
Umarım hayallerini gerçekleştirirsin kardeşim
-
Mersin İl Temsilcisi
Bugün öğrendiğim bir bilgiye göre muayene cezası yok çünkü motor hiç tescil edilmediği için muayene ücreti ilk muayene ücreti ile aynı olacak fakat şöyle bir sorun var uygunluk belgesi yok elimde sadece fatura var
Takipteyim..
Bakalım ne olacak?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler