Herkese hayırlı günler dilerim.
Elimde 10 litre saf etanol mevcut , biliyorsunuz ki bu yanıcı sıvıyı yakıt olarak kullanmak mümkün.
Bu sıvıyı kullanılacak araçta herhangi bir modifikasyon yapmanıza gerek yok , etanolun iyi yönlerinden biri bu , zira diğer alkol türlerinde modifikasyonsuz kullanmak mümkün değil.
Iki farklı araçta testini gerçekleştirdim.
1 Benzinli Opel marka araç.
2 Benzinli Mondial marka motosiklet
Araca etanolu 5 litre benzine %40 ekleyerek kullandım ve araç problemsiz çalıştı ve o benzini bitirdi, performans değişim fark edemedim.
Motosiklete ise 1 litre benzine %10 etanol ekleyerek rahatlıkla kullandım performans fark etmedi.
Etanol miktarını benzin litre oranına göre %20 artirdim ve devir lenmesi çok az sertleşti.
Etanol miktarını %20 den %40 a çıkartınca motorun üst devirlerinde çekiş düştü alt devirler sıkıntısız çekiyor.
Etanol miktarını %40 dan %50 lere çıkartınca motor sağdece rölantide çalışıyor gaz verince tekliyor ve stop ediyor.
Bilginize : enjeksiyonlu bir makinanız varsa sıkıntısız etanolu daha yüksek miktarda katarak calistirabilirsiniz ama karbüratörlü bir motorunuz varsa , etanolun buharlaşma oranı belli miktarda benzin etanol karisimindan sonra ise yaramıyor.
karbüratörlü motora en fazla %20 etanol benzin karışımı eklemek daha etkili.
Elimde bulunan 10 litre etanol ziyan olmasın diye bu şekil bir teste girdim , umarım birilerine fazdalı olur.
Düşük cc lere etanol eklemek pek yararı olan bir uygulama değil, tamamen bilgi edinmek ve vakit öldürmek için giriştiğim bir iş.
Modifikasyon konusunda karışımın etkisini dahada rahat olarak kullanmak için bazı kitler mevcut.
Konu hakkında araştırma yaparak kullanmanızı öneririm , sizin aracınızın nasıl tepki vereceğini kimse bilemez, oluşacak zarar ziyanlardan sorumlu değilim
Bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.