yarış teknolojisi ile üretilmiş ve amacına çok iyi hizmet eden bir makine. tabi bu nedenle süspansiyonları epey sert. yani bozuk asfaltta adamın anasını ağlatıyor. artçı rahatı diye birşey ise sözkonusu değil. motor aşırı atik! eski iki zamanlı runner'dan bile daha seri. hava filtresi, malossi debriyaj kiti gibi modifikasyonlarla daha da seri hale getiriyorlar, şaka gibi bir makineye dönüşüyor. çok eğlenceli bir scooter.
kötü tarafı ise rahatsızlığı.. oturuş pozisyonu biraz değişik. yüksek oturuyorsunuz ve motor sizi üzerinden her an atacakmış gibi duruyor. keçiye biner gibi. buna bir de aşırı sert amortisörleri ekleyince azıcık bozuk bir asfalt yolculuğu bile size offroad yapıyormuşunuz hissi veriyor. (ben bozuk asfaltta kullanmadım, dümdüz toprak yolda denedim)
Bu motor Gilera'nın yeni Runner'ından biraz daha seri (kesinlikle çok az fark var) ama runner bu motordan çok daha rahat. yani mantıklı olan runner almaktır. ama bu motor da çok fena çekiyo insanı. görüntüsü çok sağlam. siteden birisi söylemişti galiba, arabalarının aynalarından bakanlar r1 geliyor sanıyormuş =P