0-100 hızlanmasında çok iyiler son hız olarak 120 km/h yapabiliyorlar bence yeterli. Bu tür motosikletlerin acilen ülkemizde de satışa çıkması lazım çok geri kaldık hindistandan
0-100 hızlanmasında çok iyiler son hız olarak 120 km/h yapabiliyorlar bence yeterli. Bu tür motosikletlerin acilen ülkemizde de satışa çıkması lazım çok geri kaldık hindistandan
3-5 kw motor gücüyle 120 km/s hız yapıyormuş. Bataryada yeni teknoloji icat etmedikleri halde aynı teknoloji kullanan çinliler 30 km menzil ancak verirken bunlar 300km menzile ulaşıyormuş. Son 15 senedir çinli arkadaşlar kandıracağı herkesi kandırdı zaten millet artık yemez bu yalanları.
Hem 25 beygir gücünde absli RS200 varken bu pilli oyuncağa niye para verelim? Bu da ayrı bir sorun.
4 vitesli zincirli elektrik motor
Hintlilerin İngilizcesi kulağımı çok tırmalıyor. Es kaza Hintli bir arkadaşım olsa yeter ki İngilizce konuşmasın, duymayayım diye ben Hintçe öğrenirdim.
Maks 2 senede aküleri ölecek bir alete niye benzinli parası verelim?
3.24Kwh pille menzil değil 156km, taş çatlasa 60km, o da şehir içi dur kalk yapıp fren gücünü elektriğe dönüştürerek. Otobanda menzil 30km'yi bulmaz bile.
Ucuza lityum pilli elektrikli motosiklet mümkün değil arkadaşlar, boşuna aramayın... Ya gitmez, giderse de menzili olmaz. Çünkü pil pahalı.
Hintliler en azından İngilizce biliyor ve anlaşılıyor. Ya uzakdoğular? Garibanlar L, R gibi harfleri çıkaramıyor... Çok zorlanıyorlar alışıncaya kadar.
Londra'ya yerleşen bir arkadaşım bir gün öğle vakti iş arkadaşlarıyla pubda oturuyormuş. Arkadaşım Türk, masada bir Hintli, bir İskoç bir de Avustralya'lı varmış. "Masada sözde herkes ingilizce konuşuyor, herkes muhabbet sohbet bir ben kimseyi anlayamıyordum" ilk zamanlar diyordu.
Eskiden ben de çok takılırdım bu aksan konusuna. Adamların dilleri bile sömürülmüş. Üzüldüğüm için o kadar da takılmama kararı aldım.
Motorlara gelince bence birer ucubeler.
Şimdi diyelim ki Türkiye'ye geldi bu motosikletler. Sende parayı verdin bu motoru aldın bayiden. 3 gün sonra gidip diyeceksin ki "Kardeşim 150 kilometre mezili var diye sattınız 80 kilometre bile gidemiyorum." Adam ağzını yaya yaya konuşacak "Sıcak havada, düz yolda, sabit 30 km/s hızla, rüzgarı arkana alıp hiç fren yapmadan gidince 150 kilometre gidiyor. Sen dur kalk yapa yapa gidersen tabi daha kısa mesafe gidecek. Bir arızası yok normal" deyip seni postalayacak. 1 sene sonra gideceksin "Menzili 40 kilometreye düştü, Satarken garanti vermiştin, değiş aküleri" diyeceksin. "Motoru bırak test edeceğiz" diyecekler. Yayan evine döneceksin günler sonra telefonla arayıp diyecek ki "test ettik motorda bir sorun yok gidiyor işte" Şimdi işin yoksa git tüketici mahkemesine uğraş.
Yıllarca çinli elektriklileri vergisi plakası yok diye alan müşterilerin tamamının başına bu geldi. Bu motorların da istisna olacağını düşünmüyorum.
Bir ara 517 Nm tork yazan bir ekran geldi. Yalan dolandan ibaret bir video. Konuşan da robot mu insan mı belli değil. Bence bu vidoların tümü düzmece ve biz de oturmuş olmayan karşılaştırmayı sazan gibi izliyoruz.
bu hintlilere hiç güvenmiyorum adamlar pc fanına 3 5 neodiyum mıknatıs koyup elektrik elde ettik diye yalan kasan, videolarda editlerle saçma sapan fake atan tayfa , zaten motorda acemice yapılmış 3d çizimden zoraki çıkartılmış gibi duruyor :D ben 120km top speed yapabiliceğine ne de 100 km ve üstü menzile ulaşabileceğine inanmıyorum çakallar ya :D rs200 çıktığından beri 400 lüğü gelicek diyorlar o da yok mesela
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)