Yaptığım en büyük altın hatası
-
Sokağa çıkma yasağı var , gelin sohbet edelim.
Düşük ücretle çalışan birisiyim = Asgari ücret demek.
3 sene boyunca her ay yarim altin ala ala kendi ekonomik durumuma göre çok iyi birikim yapmıştım.
bundan 3 sene önce akrabamla geçen diyalog !
- La gardas bak altın uzun seneler yükselmez get ev al kendune.
+ Ev alsam kredi çekmem lazım borca girmem
- Eyi ozaman araba al en azından araban olur
+ Haklisin galina zaten ya motosiklet yada araba almayı düşünüyorum.
Bu gaz vermeden sonra motosiklet bakmaya gittim , kendimi opel bayisinde buldum.
40 bin lira kredi çekerek üzerine altınları bozdurarak 2017 model astra araçı aldım.
Arabayı hiç sevmem ama tamamen akraba gazlamasından bir insan nasıl hata yapar tecrübe edindim.
Arabayı aldık her ay 1500lira kredi taksidi cebe para kalmıyor!
Onu geçtim aldığım ilk gün araba kapının önünde dururken , Ekonomik olarak bize çok çoook destek veren suriyelinin biri geldi pikap la arkadan geçirdi.
Nasıl canım yandı bir bilseniz ilk gün ve bagaj göçük.
sigorta kasko bu masraflardan geçinmeye para kalmadı, kredi çektik diye kasko şart.
aslan besleyen yemini esirgemez doğru aracı alırken bilader maddi anlamda destek verecegini söyledi ve bu destek 2 ay sürdü.
Sözün özü aracı alındığımdan bu yana 2.5 sene geçti araba yerine altına devam etseydim daha büyük kâr sağlayacaktım, cebimde param olacaktı, belki daha uygun bir motor alacaktım.
En iyisi altından şaşmamak yada torpaktan.
TEŞEKKÜRLER.
Dip not = Aracı 72 bin tl 'ye aldım pesinat ve kredi faizi ile 90 bin tl 'ye geldi 2.5 senede aracın sıfır fiyatı 72 den ikinci eli 110 bin tl oldu faizi saymayın diyorlar ama sayınca kâr filan yok , bindiğimize sayıcaz artık.
Huysuz Motorcu Kanalımıza Bekleriz.
https://www.youtube.com/channel/UCvsLi-1RBIWxn1uPgG0t3qw
Reklamlar
-
Güzel kardeşim konu dışına açsana şu konuyu yahu..
-
Mobilden girdigim için yanlışlık oldu , konuyu doğru kategoriye alırsanız sevinirim.
-
superboycu adlı üyeden alıntı
Ev alsam kredi çekmem lazım borca girmem
40 bin lira kredi çekerek üzerine altınları bozdurarak 2017 model astra araçı aldım.
ney
şanslısın, otomobil fiyatlarının anormal artığı zaman
-
Ne alırsanız alın , altın , dolar gibi parametrelere göre zarardasınız.
Aldığınız şey ihtiyaç ise yapacak birşey yok.
Aldığınız şey zevk ise , zevkin bedeline say
Yoksa bu iş uzar gider.
-
tomass adlı üyeden alıntı
Ne alırsanız alın , altın , dolar gibi parametrelere göre zarardasınız.
Aldığınız şey ihtiyaç ise yapacak birşey yok.
Aldığınız şey zevk ise , zevkin bedeline say
Yoksa bu iş uzar gider.
bende Onu söylüyorum Mesela niyetim yoktu ama 40 bin lira kredi çekip arabaya değilse altına bassaydım al sana 2 tane Astra o zamanlar kredi çekip altın alma fikrim vardı ama altınları bankada tutmak istemedim ozamam evde tutmam lazımdı buda çok riskli vaz geçmiştim
-
Araba sevdası Türk milletinin kanayan yarası diyelim o zaman
-
Yaptığınız hata değil.
Birikiminizi altın olarak değerlendiriyordunuz ve nirenginiz altın fiyatlarıydı. Araba aldığınız andan itibaren nirenginiz arabanın fiyatı, amortismanı, aşınma payı, değer kaybı olmalı.
Aksi halde kafayı yersiniz.
Örneğin kuyumcular için altın fiyatı artınca "off parayı götürdü" adamlar denir. Halbuki kuyumcuyu dolar, euro enterese etmez. Adam seneye 10 kg 22 ayar altınla girmişse, seneyi yine 10 kg altınla kapatıyorsa, borç yapmadı, kira, su, elektriğini ödediyse kardadır. Adam için altının gramı 100 veya 500 lira olmuş önemli değildir.
Önemlidir o da önümüzdeki dönem satışları ve karı düşecektir.
Çapraz değerlerle hesap yaparsanız bu işi çok iyi bilmelisiniz ve işiniz bu olmalı.
Bir arkadaşım var. Yıllar öncesinden yatak odasında tavana dev ekran taktırmıştı. Başucunda dğnyanın önemli borsaları için saat vardı. Adam gece her ülke borsasının açılışında kalkar, buğday, şeker, altın, gümüş, dolar, euro, nohut aklınıza gelen herşeyi internetten borsada alır satardı.
Bakın o çapraz hesap yapardı.
Ama çağraz hesap tüketim malı için uygun ve doğru değildir.
-
Asgari ücretle her ay nasıl yarım altın alabildin mübarek? Hiç mi başka şeye harcaman yok?
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Asgari ücretle her ay nasıl yarım altın alabildin mübarek? Hiç mi başka şeye harcaman yok?
Tommy, alınıyor.
Bir iş arkadaşım var. Çocuk bekar. Sigarası yok. Zırtpırt telefon değiştirme merakı yok. Başka şirketlerdeki çocuklarla ortak altın gününe girmiş. Her ay bir çeyrek artırabiliyor.
Sigarası içkisi olan adam, her ay bir yarım altını veriyor bunlara. Sigara hem sağlığa hem keseye zarar.
-
ben daha yüksek maaş ile ay sonuna zor getiriyorum sen nasıl yarım altın aldın?
Tek ihtimal var, alkol sigara kullanmayan ve ailesiyle yaşayan bir bekarsın
110 olmus araba , sat işte neyine bekliyon.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Haklisiniz , biraderim çevik kuvvet memuru beraber yaşıyoruz bir nevi ondan geciniyordum, tam aksine aldığım asgari ücret cebime kalıyordu bende çok fazla harvurup harman savuruyordum .
o günler geride kaldı bilader evlendi kendi ailesine bakar oldu.
Bu arada biz birbirimize çok destek veren bir aile anlayışıyla büyüdük yani benim bir maaşımı ailemden biri harcasın lafı sözü olmaz çünkü biz bir aileyiz o yüzden bu şekilde atılımlar yapabildim
destekçim vardı
-
Sakın pişman olma, sonsuza kadar yatırım yaparak ömrünü harcayamazsın. Biraz da yemek lazım. Para, güzel/kaliteli yaşamak için bir araçtır.
Nihayetinde ölüp azot döngüsüne karışacağız. O vakit biriktirdiğin paranın hiçbir değeri kalmayacak.
-
Aldığınızdan pişman olmayın be abiler. Bizim enflasyonda bugün aldığın herhangi bir şey için yarından kârdasin zaten. Araban olmuş binmişsin bu zamana kadar mis gibi. Altin olsa ne olur karda olsan zararda olsan ne olur en fazla banka hesabında birkaç sıfır daha olurdu da ne farkederdi. Para da sanal oldu artık. Önemli olan dünya gözüyle yaşamak istediğin beğendiğin şeylere sahip olabilmek, bir şeyde gözünün kalmamasi. Hem araban da hurdaya çıkmadı şimdi satsan bir sürü para eder. Ama şimdi almaya kalksan altindaki karını da arabada oluşan farka verirdin sonuçta değişen çok da bir şey yok
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Bir arkadaşım var. Yıllar öncesinden yatak odasında tavana dev ekran taktırmıştı. Başucunda dğnyanın önemli borsaları için saat vardı. Adam gece her ülke borsasının açılışında kalkar, buğday, şeker, altın, gümüş, dolar, euro, nohut aklınıza gelen herşeyi internetten borsada alır satardı.
kimseyi kandırmayalım O ekranın tavanda olma nedeni çok daha farklı olmalı
-
yanlıs anlamayın birikim yapmak vs cok guzel ama asgari ucretle calısıp 90 bin lira borca girme nasıl bir mantık acaba?
dunyanın baska ulkesinde bunu yapan var mıdır?
aclık sınırında yasayıp ama arabam var demek nasıl bir mazoşistliktir.. aklımda bin bir türlü soru...
-
nvrmnd adlı üyeden alıntı
yanlıs anlamayın birikim yapmak vs cok guzel ama asgari ucretle calısıp 90 bin lira borca girme nasıl bir mantık acaba?
dunyanın baska ulkesinde bunu yapan var mıdır?
aclık sınırında yasayıp ama arabam var demek nasıl bir mazoşistliktir.. aklımda bin bir türlü soru...
Bu konuyla ilgili yukarıda açıklama yaptım, okumanızı ısrarla tavsiye ederim.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
kimseyi kandırmayalım
O ekranın tavanda olma nedeni çok daha farklı olmalı
Yok yahu Kural.
Ailece görüştüğümüz çok yakınen tanıdığım bir arkadaşım. Adamın işi bu. Bir gece sabaha karşıda beni aramıştı. Bilmem hangi borsada prinç fiyatı düşmüş, tam alınasıymış, banada alacakmış.
Her ne kadar artık yaşlandığından gece Hongkong borsası takip etmesede, hala işi bu...
Ha arada o tvyi başka amaçlada kullanıyorsa bilemem
-
Yanlış marka ve model araç alarak hata yapmışsın alsaydın bir Civic bak gör yüzde 50den fazla üstüne koydu(1 senede) ama altın da daha fazla üste koymuştur o ayrı mesele
-
superboycu adlı üyeden alıntı
Bu konuyla ilgili yukarıda açıklama yaptım, okumanızı ısrarla tavsiye ederim.
kardesim okudum merak etme demek istedigim ve sormak istedigim de o degildi.. isterse 1 kurus harcama bütün maaşın cebinde kalsın yine de mantıksız bir iş yapmıssın..
kural 1: motor ya da araba gibi ürünler yatırım ürünü degildir hic bir zaman.. işletim masrafı cok fazladır... vergisi, benzini, sigortası, kaskosu gibi sabit bir ton giderin olur bir de üstüne kaza yaptıysan hasardan dolayı zararı da olacaktır ve satarken her zaman eksidesindir..
bu aracı 10 liraya aldım 13 liraya sattım dediginde karda olmuyorsun ticari olarak her zaman zararda oluyorsun cunkü...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)