Yaptığım en büyük altın hatası
-
nvrmnd adlı üyeden alıntı
kardesim okudum merak etme
demek istedigim ve sormak istedigim de o degildi.. isterse 1 kurus harcama bütün maaşın cebinde kalsın yine de mantıksız bir iş yapmıssın..
kural 1: motor ya da araba gibi ürünler yatırım ürünü degildir hic bir zaman.. işletim masrafı cok fazladır... vergisi, benzini, sigortası, kaskosu gibi sabit bir ton giderin olur bir de üstüne kaza yaptıysan hasardan dolayı zararı da olacaktır ve satarken her zaman eksidesindir..
bu aracı 10 liraya aldım 13 liraya sattım dediginde karda olmuyorsun ticari olarak her zaman zararda oluyorsun cunkü...
Bu konuda haklısınız, şuan satsam enflasyon ve fiyat lardan dolayı halbuki hiç karım yok çünki para değer kaybetti , yatırım konusunda haklısınız buradada şu unsur devreye girdi , para cebimi kasindirdi olunca harcanır gibi. Halbuki o gün mt25 almak için evden çıkmıştım ama mustafa varya o mustafa aklıma girdi kuzenim
en büyük hatam bu.
Reklamlar
-
Bende yaklaşık 3 yıldır altın biriktiriyorum. Altın biriktirmenin bence en güzel motivasyonu 3-4 aylık sürelerde elde ettiğiniz karı görmeye başladıkça ciddi anlamda bir kemer sıkma politikasına giriyorsunuz :D Lan 2 sene önce aldığım 1 gram şuan 2 gram ddeyip seviniyor. Ve satın aldığınız şeylerin nereedeyse hiç biri gereksiz değil mantıklı şeyler oluyor. Ekonomik olgunluk denen şey için fazlasıyla iyi bir olay. Dün gece QNB de satış fiyatı gramı 400 alış ise 378 di. Satışı 380e düşerse önümüzdeki günler satıp yine altına bas abi. 6 ay araçsız kal güzel bir kar elde edersin.
Motor için para birtiktiren Lise okuyan kardeşlerim varsa gidin bir banka kartı çıkartın eğer her ay çeyrek-yarım alamam derseniz. Bir ay 2 gram alırsınız öbür ay paranız olmaz 0,20 gram alarak bile biriktirmeye devam edersiniz.
-
yavuuuuzz adlı üyeden alıntı
Bende yaklaşık 3 yıldır altın biriktiriyorum. Altın biriktirmenin bence en güzel motivasyonu 3-4 aylık sürelerde elde ettiğiniz karı görmeye başladıkça ciddi anlamda bir kemer sıkma politikasına giriyorsunuz :D Lan 2 sene önce aldığım 1 gram şuan 2 gram ddeyip seviniyor. Ve satın aldığınız şeylerin nereedeyse hiç biri gereksiz değil mantıklı şeyler oluyor. Ekonomik olgunluk denen şey için fazlasıyla iyi bir olay. Dün gece QNB de satış fiyatı gramı 400 alış ise 378 di. Satışı 380e düşerse önümüzdeki günler satıp yine altına bas abi. 6 ay araçsız kal güzel bir kar elde edersin.
Motor için para birtiktiren Lise okuyan kardeşlerim varsa gidin bir banka kartı çıkartın eğer her ay çeyrek-yarım alamam derseniz. Bir ay 2 gram alırsınız öbür ay paranız olmaz 0,20 gram alarak bile biriktirmeye devam edersiniz.
haklısınız ama riskli gözüküyor özellikle swap muhabbeti
-
Altını bankada gram halinde almak ne kadar mantıklı ve güvenli?
Çil çil altın elimizde olsa da saysak daha iyi olmaz mı?
https://i.hizliresim.com/m7UNLt.jpg
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Sakın pişman olma, sonsuza kadar yatırım yaparak ömrünü harcayamazsın. Biraz da yemek lazım. Para, güzel/kaliteli yaşamak için bir araçtır.
Nihayetinde ölüp azot döngüsüne karışacağız. O vakit biriktirdiğin paranın hiçbir değeri kalmayacak.
Guzel hoş yazdin ama,
Hala senin motora bir takim lastik aldiramadim.
Stok lastiklerim iyidir deme,durolari iyi bilirim.
Bak kaliteli yasamak diyorsun,al kaliteli lastik kendine yatirim yap.
Lafa gelince mangalda kül birakmiyorsun
Haftaya konu bekliyorum.
``Cbf150 ye michelin lastik aldim``
Diye,hodri meydan
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Guzel hoş yazdin ama,
Hala senin motora bir takim lastik aldiramadim.
Stok lastiklerim iyidir deme,durolari iyi bilirim.
Bak kaliteli yasamak diyorsun,al kaliteli lastik kendine yatirim yap.
Lafa gelince mangalda kül birakmiyorsun
Haftaya konu bekliyorum.
``Cbf150 ye michelin lastik aldim``
Diye,hodri meydan
Para yok. Olsa alcam emmi oğlu..
-
Tamamen duygusal diyorsun yani
Bu hafta senin ilçede yasak yok,motorla turladin mi?
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Tamamen duygusal diyorsun yani
Bu hafta senin ilçede yasak yok,motorla turladin mi?
Ekip full oruçlu. Bir tek ben tutmuyom. Dolayısıyla oruçlu oruçlu gezi olmaz diyerek yapmadık.
-
Ekip full oruçlu. Bir tek ben tutmuyom. Dolayısıyla oruçlu oruçlu gezi olmaz diyerek yapmadık.
Yarin sabah çalış plajina doğru turla,biraz deniz havasi al..ordan geriye dön karagözlerden yukariya tırman orman havasi al..
Tek başinada keyifli olur.
Cennet gibi yerde yaşiyorsun,kiymetini bil..
-
Hoka bu sözü sana heç yakıştıramadım . Bu garip Bursalı gibi sende mi SGK asgari ücret emeklisisin ?
-
bursalıali adlı üyeden alıntı
Hoka bu sözü sana heç yakıştıramadım . Bu garip Bursalı gibi sende mi SGK asgari ücret emeklisisin ?
Ali abi bu zamanda para yok diyenden korkacaksin.
Sen eski topraksin daha iyi bilirsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)