Sanırım "Fosil Yakıt"'lı motorların sonu geldi .
-
Fırsat bu fırsat , gökyüzü'de tertemiz oldu bakın trafik durunca nefes alabilir olduk !
Denilip , graphen kristal pillerde gelişti denilip süratle "Elektrikli" araçlara geçilecek.
Eski araçlara'da değişim/dönüşüm kitleri sağlanacak , belki "tarım/kargo/ağır sanaii/kamyon/tır" vb stratejik ulaşım ve gıda askeri alanlarda , bi müddet daha kullanılacak fosil yakıtlılar.
Ses teröründen kurtulacağız pek yakında.
Umarım en kısa sürede bu gerçekleşir .
Egzos'cu tayfa'nın gözleri yaşlı vesselam.
Not : Yerinizde olsam , yeni araç almazdım.
Reklamlar
-
Rüyalar rüyalar...
Şimdi bir düşünün. Gerçekçi olun.
Çıkarılmış ve satılmamış, depolarda stokları tam dolmuş onca petrol varken kim elektrikli araca geçecek?
Hem sizce petrol devleri, araplar ve bazı malum ülkeler onca petrolü satmadan bırakırlar mı?
Petrolün henüz bitmekten çok uzak olduğunu da bu şekilde öğrenmiş olduk aslında. Esas olan sorun arz talep dengesindeki değer farkıyla oynayarak petrolün üretim hacmini yükseltmemeye çalışmakmış. Tabi ki hesaplar tutmayınca bazı senaryolar da toz oldu.
Yukarıdaki son paragraf biraz tiye alınacak olsa da şakayla karışık haklılık payı da yok değil.
Ancak unutmayın ki enerji birikimi, yakıt ve hacim, depolama, birim kütleden elde edilen enerji miktarı, yakıtın elde edilme maliyeti ile satış ve tedarik kolaylığı, yakıtın saklama ve kullanım güvenliği v.s... v.s... Bunlar da göz önüne alınırsa akaryakıt hala büyük avantajdır. Eldeki mevcut teknoloji de çok yayıldığından ve yaygın kullanıldığından terk edilmesi kolay olamaz. Bu nedenlerle motordan öte yakıtta değişime gidilebilir ki en basit örneği alkol ve benzeri alternatif sıvı yakıtlardır.
Elektrik iyi güzel de sorun elektrikte değil, bataryada.
-
tamam
-
bugün geçilse o teknolojiye bize gelmesi 10 yıl
-
Ben o kadar sessiz sevmiyorum. Janta yoğurt kovası parçası mandallarım gene. Tır tır etsin en azından. Şaka bir yana düzen değişebilir ama düzülen hiç değişmeyecek gibi. Pili biz burada üretemez isek ha petrol, ha pil.
-
Yakıttan ziyade o zamana kadar bizim motorlar fosil olur.
-
hemen motoru satıyorum , eyvallah reiz
-
Elektrikli araçları doğa dostu sanıyorsanız pillerinin nasıl üretildiğine bir göz atın derim.
-
Söylediğiniz grafen kristal piller daha icat edilmedi. Bugün icat edilse ilk pilin satışa çıkması en az 1 sene, pilin araçlara uygulanması da 1 sene, o kadar aracı şarj edecek elektrik altyapısının inşası da en az 10 sene sürer. Yani özetle doğmamış çocuğa don biçmenin anlamı yok. Boşuna acele etmeyin.
-
Not : Yerinizde olsam , yeni araç almazdım
-
Pil veya hız şarj teknoloji yeteri kadar gelişmedikçe elektrikli motosikletlerin yaygınlaşması çok zor.
-
Zamanla illa ki. Dönüşüm başlayalı çok oldu.
Ama bugün yeni içten yanmalı motorlu araç almayacak kadar da çabuk gelişmiyor olaylar...
-
Elektrikli alacak para olacak mi acaba benzinliyi zor aliyoruz
Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..
-
Bize araçlar gelmeden vergisi gelir.
-
Elektrikli motosikletten elektrik alamıyorum.
-
Egzozcu tayfa nie ağlasın? BMW i8’de egzoz sesi hoparlörlerden geliyor. Bizde iki hoparlör takarız
-
İsmet kabahat sende , ceryanlı sana kaş göz edip duruyo , sen hiç o tarafa bilem bakmıyon.
-
marj basacak aküyü bulamıyoz
-
-
80 model reno12ler silinmedikce bu piyasadan elektrikli araçlara geçmeyi unutun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)