Yamaha da zammı yapıştırdı beyler... :-(
Arkadaşlar anlam veremediğim bir olay var. Herkes duruma dolar gözüyle bakıyor. Oysa ki bugün tl’nin Euro özelinde değer kaybı şuan itibaryle 1.63. Neredeyse doların iki katından fazla. Yine diğer para birimlerine baktığımızda, kron, leva, sterlin neredeyse her para birimine karşı tl değer kaybetmiş. Yani sadece dolara karşı değil, para birimimiz birçok para birimine karşı değer kaybediyor.
Belki benle aynı fikirde olmazsınız, ancak ben zamlarda bayileri suçlamıyorum. Ben motosiklete 2011 yılında sıfır cbr 250r alarak başladım ve aldığım fiyat 8.600 tl. O zaman maaşım da 1900 tl. Yani neredeyse 4 aylık maaşımla sıfır 250’lik motor alabiliyordum. Hala fiyatlar dün gibi aklımda. Pcx 5600 tl. Ybr 4300 tl. Cbf 3600 tl. Cb125e 2900 tl. Cb 125 ace 2000 tl. Cbr 125 5800 tl. Şimdi aynı kurumda 10 yıllım personelim ve maaşım 3900 tl. Ancak şuan maaşımın 4 katıyla yzf r25, cb250r gibi motorları biliyorsunuz ki alamıyorum. Ayrıca küçük bir anektot, r25 piyasaya ilk girdiğinde ilk 1000 motor 13500 tlden satıldı. Mt07 ise yanlış hatırlamıyorsam 16000 tl civarıydı. Yani aynı bayiler bu motorları aslında daha önce uygun fiyattan sattı. Şuan hangi ürünü eski fiyatlardan alabiliyoruz ki. En basitinden market, pazar alışverişlerine, telefon fiyatlarına, bilgisayar ve otomobil fiyatlarına bakın. Böyle olunca ben bayileri suçlayamıyorum. Kaldı ki; fiyatlar başlıkta da belirttiğim gibi distribütör tarafından aylık belirleniyor. Eskiler hatırlar, yamaha fiyatlarını senede bir, honda ise 3-4 ayda bir güncellerdi. Şuan kurdaki aşırı hareketlenme nedeniyle her ay, hatta bazen ayda iki kez güncelleniyor.
Durum bundan ibaret.
Bu fiyatlar ilave vergiden, döviz kuru ayrıca girecek sanki
cryptona benzeyen 110 luk cub vardı bi ara o kalktımı listede yok
3 eylül 2018 ve 30 mart 2020 dolar kuru aynı 6.56 , bence bu zamlar sadece kur farkıyla açıklanamaz durumu fırsat bilip fahiş zamlar yapılıyor motosiklete ve diğer birçok ürüne. Şu bir gerçek ki paramız her geçen gün daha da eriyor ve alım gücümüz düşüyor.Birçok şey gibi motosiklette lüks oldu çoktan.
Ülkede fakirlik yok geçin bu ayakları, hep yazıyorsunuz ama yine satılıyor niye kendinizi yoruyorsunuz şu şöyleydi bu böyleydi bunlar az bile daha fazla zam yapsın bu distribütörler ve devlet, bizler yine alacağız o kadar nokta.
Bizi yönetenlerden Allah razı olsun , sayelerinde artık gözümüz dışarıda değil ve elimizdeki sahip olduklarımıza sıkı sıkıya sarılıyoruz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)