Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Activa S'den CB250R'a geçiş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Arkadaşlar selamlar,

    İki yıla yakın süredir ilk motosikletim olan Honda Activa S'i kullanıyorum, şimdi uzun zamandır gözüme kestirdiğim ama gündemim yapmadığım cb250r'a geçiş yapmayı düşünüyorum.
    Çoğunlukla şehir içinde kullanıyorum ama şehir dışına da kaçmak istiyorum hatta uzun yollar da olabilir, aklımdaki diğer model de xmax250 ne önerirsiniz, yorumlarınız ne olur?



    i. Motosikletimi sıfır satın aldım ve bütün servis bakımlarını zamanında honda bayisinde yaptırdım, 15'binde bu arada satın almayı düşünen olursa da yazabilirsiniz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ChuckBerry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2019
    Şehir
    İstanbul
    Arkadaşımın cb250r ını birkaç kere sürdüm. Şehiriçi için gayet mantıklı güzel bir alet bence fakat scooterdan geçiş yapacak birisi olarak hem sele altı hem arka çantayı çok ararsınız diye düşünüyorum. Daha sportif estetik bir tarz motora sahip olmak daha ağır basar diyorsanız xmax e göre mantıklı olur ama iyi düşünmelisiniz bence. Ek olarak artçılı kullanım durumunuz da önemli aslında. Cb pek uygun olmayacakken xmax gayet konforlu olacaktır.

  3. #3

    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Teşekkür ederim.

  4. #4

    Üyelik
    01 Nisan 2019
    Hocam ikisi farklı tarzlar. Xmax için bişey diyemem fakat eski bi cb 250r kullanıcısı olarak şunları söyleyebilirim. Selesi sert görünmesine rağmen çoğu motordan konforludur. Oturuş pozisyonu dik ve kalıp olarak biraz küçük pratik bi motor. Dışardan oyuncak gibi sevimli gelmesine rağmen performans olarak hangi devirde olursanız olun gazı açtığınızda gücünü direk hissettiriyo. Alt devirleri torklu, titreşim tek silindir olmasına rağmen çift silindirlilerden bile az, yakıt konusunda üzmez. Artçı selesi de sert olmasına rağmen boyut olarak geniş olduğu için minyon tipli bi artçıyı çok rahat ettirebiliyo. Xmax 250ye yüksek paralar vereceğinize cb250r alıp aradaki farkla topcase, yan çanta, elcik ısıtma, elcik koruma gibi konfora katkı sağlayan eklemeler yaparsanız kesinlikle dönüp keşke xmax alsaydım dedirtmez. Görebildiğim tek eksi yanı depo hacminin küçüklüğüydü, ondan bayağı muzdariptim zira 10 litrelik bi deposu var ve tek depoyla 200km civarı gittikten sonra hemen ikaz ışığını yakıyo. Bi de kronik zincir sesi var, istisnasız tüm modellerde var. Sebebi de arka dişliye güvenlik amacıyla ekledikleri bi parça. Onu sökünce sesten kurtuluyosunuz, sesi duymaya alışırsanız veya önemsemezseniz de hiçbi sıkıntı yok, hatta daha güvenli.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Xmax hakkında bişey diyemiyorum fakat cb 250r ikisi arasında daha mantıklı daha işlevsel bi seçenek olarak görünüyo.

  5. #5
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    CBR250 ile şehirlerarası yüksek hızda seyahat edebilirsiniz. Haliyle yakıt tüketiminiz de çok olur. Xmax alırsanız daha yavaş ama yata yata gidersiniz. Tüketimi de daha ekonomik olur. Ayrıca bagaj ve daha rahat artçı konforu da ekstra olabilir. Burada konu daha çok tarz değişikliği. İkisi de güzel makineler olup sadece sizin tarzınıza uygun olursa memnun eder.

  6. #6
    bajajpulsar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mayıs 2018
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    CygnusL(2015)-NS200(2015)-MT25(2020)
    bence ileride yüksek cc vitesli motor alma düşüncen varsa cbr250r al, eğer yoksa xmax al.

  7. #7

    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Kararım cb250R oldu arkadaşlar, yorumlarınıza teşekkürler.
    Kural [ Z ] ve erensel bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    01 Nisan 2019
    Forumda ne zaman bi cb 250r konusu görsem aşağıda cbr 250 yorumları dolu oluyo. İnsanlar ya çok dikkatsiz yada cb 250r diye bi motorun türkiyede var olduğunu kabullenemedi. Benim yazdıklarım CB 250R hakkındaydı, naked olan güncel olan. Son serisi 2017de gelmiş bi motor hakkında çok de soru sorulmuyo artık.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)