İkinci el kaliteli bir motorda(Honda,Suzuki,Piaggio vs) sizin için kabul edilebilir maksimum kilometre nedir?
İkinci el kaliteli bir motorda(Honda,Suzuki,Piaggio vs) sizin için kabul edilebilir maksimum kilometre nedir?
Km den ziyade,
Kullanici profili
Bakim araliklari
Daha önemlidir.
Birisi 50bin km de,akli basinda surucu,bakimlarini aksatmadan kullanilan bir motor.
Digeri,20bin de tabiri caizse eşege biner gibi binilmiş bir motor.
Öte yandan diger durumda,
Model yili veya ilk tescil tarihi dogrultusunda.
İstisnalar az da olsa var ama,
10-12 yaşinda bir motorun orjinal km sinin 20-30 bin km de olmasi bir şark kurnazliği durumunu gösteriyor.
psikolojik kilometre sınırından önce seçeceğin motor önemli. apaçi motoru olmaya layık bir motosiklet ise 20 bin den aşşa
tur motosikleti sakin insan motosikleti ağır motosiklet ise hiç farketmes. bakımını iyi yaptığına inandırması yada bilen biriyse anlaması yeterli
benim yok. km yüksek ise ucuza almalıyımki edeceğim masraf ile zarara girmiyeyim.
ama ailemin ve etraftakilerin ortalama 25-40k arası diyebilirim
135 bin (on kraker)
Belli bir yıldan sonra kadınların yaşı gibi bizim motorların kilometresi de hiç artmaz. 15 yaşında motorlar hepsi 20 binde alıp evde dekor yapmışlar sanki. Benim bildiğim motorcu yaptığı kilometre ile övünür. Bir motorun yılda 6-7 binden az yapmayacağını varsayıyorum.
Ayrıca ben kilometreden çok satıcının profiline bakıyorum açıkçası.
Tutarsız konuşan, yaptığı kekoluklarla övünen, motora bakmadığı belli olan, üslubu bozuk satıcılarla alışveriş yapmıyorum.
Çok tepkiliyim..
Psikolojik sınır 5-6 bin km bizim ülkede ki kekolar 20 binde motor yediği için yüksek km kumar bu ülkede
Benim motor 125 bin kilometrede, sorun km degil motorda bence. Mesela R25, CBR, pulsar, drift, vulture bana gore degil. Temizi mutlaka vardir ama nedense hepsinin hasati cikmis geliyor bana.
Yuksek km yoktur, bakimsiz motor vardir 😝
Düşük kilometreli ve kısa süre önce alınıp satışa çıkarılan araçlardan her zaman şüphelenmişimdir.
Ben satıcının tipine, kaçıncı sahibi olduğuna ve ne zaman aldığına dikkat ederim.
Gözleri fıldır fıldır olan, araç eniştemin, üç ay önce aldık gibi cevaplar hep kırmızı ışıktır benim için.
125lik windy S ile 1 yılda 35bin km yapmıştım.42binde galeriye sattım, alan kişiye 1500km diye satmışlar.
42bin kmde 21 bakım,2 set zincir-dişli 2 takım lastik değiştirdim. Motorun sıfırdan farkı yoktu. Yapılan km, kullanan kişinin kim olduğu kadar önemli değil.
112ciyiz
Bir motorun ömrünü Km den önce bakım aralıkları ve kalitesi belirler.
Benim için 'bakım çetelesi var mı' daha önemli. Kullanıcının yaptığı bakımlara bakarım. Ben bunlara önem gösterdiğim için kendimde bakım çetelelerini tutuyorum. Ama eğer illa km diyorsan seede 5bin kmden hesaplarım en düşük. En fazlada 10bin km. Ona göre alırım.
Ayrıca motordan moora değişir. 2010 model tur motorunun 100binde olması. gayet normal bana göre. Gibi gibi gibi uzar gider.
aynısını sormustum bi zamanlar
http://www.motosiklet.net/forum/moto...sinirlari.html
[QUOTE=arndiol;4552944]aynısını sormustum bi zamanlar
Başlık bile aynı hey maşallah 😂
Bende Ağustos ayında bir motora baktım galerici 35.000 km dedi. Daha sonra ilanlarda gördüm mart ayında aynı motor için 22.000km yazmış ve öyle sattı. Sahtekarlar kol geziyor.
30.000'den sonra bi' iticilik gelmiyor değil.
Eğer yüksek km ve temizse tercihim o olur. (100 bin üzeri de dahil)
Düşük km'de rodaj hatalarının sonuçları pek görünmez. Yıllar önce sıfır CBF1000'in canını okuyan bi abi ile tanışmıştım, daha 100 km bile yoktu ama yapılmaması gereken ne varsa yapıyordu. Neden böyle yaptığını sorduğumda, nasıl olsa satacağım dedi. :/
Düşük km arayanlar bir nevi ticari sebepten yapıyor bunu bence, ama uzun zaman kullanmak istiyorsanız hatta uzun bir yola çıkma niyetiniz varsa şansı yüksek kilometreliye verin. Hem ucuza gelir, daha çok yer gezersiniz.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Artık 2.el motor içime sinmiyor, çevremdeki motorların neredeyse hepsinin şasesinde pas var(benimki de dahil). Hayret ediyorum millet nasıl 10-20 yaşında motosiklet alıyor. Ya da bizim motorlarımız bakımsız :/
https://i.hizliresim.com/6PAyEF.jpg
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)