Hindistan bile bajaj adı altında şakır şakır üretim yaparken, biz neden yerli ve milli motosiklet üretmiyoruz?
Bilen birisinin yorumları bizi aydınlatacaktır. Siyaset yapmadan analizlerinizi bekliyorum.
Hindistan bile bajaj adı altında şakır şakır üretim yaparken, biz neden yerli ve milli motosiklet üretmiyoruz?
Bilen birisinin yorumları bizi aydınlatacaktır. Siyaset yapmadan analizlerinizi bekliyorum.
Destek Yapılmadığı için seri üretime gecmek icin cok yatırım yapılması lazım ama biz napıyoruz cinden alıp montajlayıp yerli diye satıyoruz
Senede bir bu konunun aynısı açılır, Devrim arabası, akp/chp tartışmaları, patentler bişiler konuşulur ve kapanır. Forumda bi arama yaparsanız görürsünüz.
çünkü vergi almak daha mantıklı daha kazançlı
Bu konu 2 güne motosohbet bölümünden gündem ve siyasete taşınır.
Aklımda 3 isim var, bakalım ne zaman konuya gelecekler :D
siyasetin halini söylemeden nasıl anlatılır ki sebebi..
Çalışmaya totomuz yemiyor. Biz nasıl yatarız, nasıl sağdan soldan hızlıca köşeyi döneriz, gâvur yapıyor da bize ne gerek var minvalindeki adamlarız.
Tembel adamlarız. Gerizekalı değiliz ama zekamızı ancak yumurta kapıya dayanınca kullanırız.
Al sat daha kârlı demek ki büyükbaşlar için
Motor lobisi engel oluyo izin vermiyo
Siyaset yok beyler, yine soruyorum. Hint yapıyor, biz neden yapamıyoruz?
Siyaset katmazsak motorun dik alasını üretiriz.Malesef üretemememizin sebebi o motoru üretecek adamların 3 kuruş için bürokratlarca harcanacak olması ki örnekleri doludur memlekette.
Neden öyle dihorsunuz?satılırken fabrikası burda abi diyerekten yüzde 99 yerli üretim ama ! Aslı olan çin malı motosikletlerimiz varya. Montaj işlerinde bir numarayiz bunu inkar etmeyelim.
Hele bi otomobili yapalım da arkasından o da gelir inşallah 🙏 🙏🙏
siyaseti bir koseye birakir isek,
birakmadanda olmuyor ama devletimiz argelere ilgili destegi vermediği gibi yurtdisindan gelecek sensor vb. parcalarada yuksek gümrük vergisi koyduğundan.. motoru yaptıktan sonra tuv, onay, patent, tse, muhendisler odası gibi bircok prosedur oldugundan kucuk firmalar veya sahislar bu ise girmiyor.
tog gibi devlet eliyle bir program yapılırsa direk bu prosedurlere SKİP yapilacagindan anca bu sekildr olur
peki gerçekten yapabilirmiyiz sizce? yani gövdeyi parçaları herşeyi yaptık motorunu yapabilirmiyiz başka ülkeye yaptırmadan yada başka bir markaya yaptırmadan
Hammaddemiz yok. Siyasete girmeden tek cevap bunu bulabildim.
Akı b.knu geçer derlerya... bu yüzden olabülü mü...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)