Virüs Krizi Sonrası Fiyatlar Hk.
-
ozomoto adlı üyeden alıntı
...
Şuan 2019 modeli 59.000TL olan bir motorun 2017 modeli ve eski kasası 50.000 TL ye satılıyor olması tatmin ile alakalı değil ahlak ile alakalı bir konudur.
...
Merhaba,
Önce 2020 Mart'taki 50.000TL'nin 2017 Mart'ta ne kadar ettiğine bakalım: 33.872TL.
2017 model bir motosiklet için ilk sene için %10, diğer seneler için %5 iskonto uyguladığını farz edersek: 33.872TL / 0,90 / 0,95 / 0,95 = 41.701TL iskontosuz fiyata ulaşırız.
Satıcı eğer 2017'de 41.500-42.000TL'ye aldığı ürünü bugün 50.000TL'ye satmaya çalışıyorsa hakkaniyetli bir fiyat belirlemiştir. Bununla birlikte fiyatın hakkaniyetli belirlenmiş olması piyasa şartlarına uygun olduğu anlamına da gelmiyor. Eğer piyasada aynı nitelikte motosikletler 40.000-45.000 arasında gidiyorsa o halde pahalı bir fiyat belirlemiş diyebiliriz.
Ne fiyat belirlemişse belirlesin, satmaya niyeti olanla almaya niyeti olan mutlaka bir noktada buluşacaklardır. Salağın teki 30.000TL'lik motosiklete 50.000TL fiyat koymuşsa o motosiklet 50.000TL'lik bir motosiklet olmuyor. Bununla birlikte de ederi 50.000TL olan bir motosikleti de 30.000TL'ye satın almaya çalışan (motosikletin sahibi çok paraya sıkışmış ve başka alıcı bulamamışsa) ancak avucunu yalar.
Reklamlar
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Önce 2020 Mart'taki 50.000TL'nin 2017 Mart'ta ne kadar ettiğine
bakalım: 33.872TL.
2017 model bir motosiklet için ilk sene için %10, diğer seneler için %5 iskonto uyguladığını farz edersek: 33.872TL / 0,90 / 0,95 / 0,95 = 41.701TL iskontosuz fiyata ulaşırız.
Satıcı eğer 2017'de 41.500-42.000TL'ye aldığı ürünü bugün 50.000TL'ye satmaya çalışıyorsa hakkaniyetli bir fiyat belirlemiştir. Bununla birlikte fiyatın hakkaniyetli belirlenmiş olması piyasa şartlarına uygun olduğu anlamına da gelmiyor. Eğer piyasada aynı nitelikte motosikletler 40.000-45.000 arasında gidiyorsa o halde pahalı bir fiyat belirlemiş diyebiliriz.
Ne fiyat belirlemişse belirlesin, satmaya niyeti olanla almaya niyeti olan mutlaka bir noktada buluşacaklardır. Salağın teki 30.000TL'lik motosiklete 50.000TL fiyat koymuşsa o motosiklet 50.000TL'lik bir motosiklet olmuyor. Bununla birlikte de ederi 50.000TL olan bir motosikleti de 30.000TL'ye satın almaya çalışan (motosikletin sahibi çok paraya sıkışmış ve başka alıcı bulamamışsa) ancak avucunu yalar.
Merhaba hocam,hesaplama doğru ancak anlamadığım nokta bu hesaplamada motor sandıkta de-monte şekilde mi duruyor ? Ayrıca taşınmaz ve yatırım aracı harici herhangi bir şeyin değerlemesinin yapıldığını görmedim hocam, yani bu bir döviz veya kıymetli evrak değil değerleme yapmak ne kadar doğru ?
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Altına imzamı atarım abi. Klavyene sağlık.
Bir ekleme de ben yapayım: bu karanlık dönemde hırsızlık ve gasp olayları artacak..
Zaten fırsatı değerlendirip cezaları maksimum geçiriyorlar maske takmama 1000 lira sokağa çıkma yasağının cezası 3150 lira oha ( pardon ) sen millete çalışmıyor ücretsiz izine çıktı diye 39.24 lira günlük ver. O beğenmediğimiz 39.24 lirayı bulamayan milyonlarda var. Bu ceza miktarı ile reva gördüğün bu gelir miktarı makul mu el insaf.
Tabi bahanede hazır sokağa çıkmasaydı mikrop bulaştır masaydı. Halbuki cep delik fırsat bu fırsat ne yazarsak kardır diyorlar.
-
Peki ABD 2008 krizindeki gibi dünyayı dolara boğsa.Çünkü sürekli dolar basıyor.ABD tahvili getirene anında sıcak para veriyor.Bazı ülkelerle o ülke kendi parası üzerinden takasta yapıyor.Hatta Türkiye bunun için başvuruda yapmış.Ama bizim önümüzde S400 gibi bir şey var.
Zaten elimizdeki ABD tahvillerini Halkbank ve S400 meseleleri yüzünden yaptırım yeme korkusundan sattık.Bu sefer 2008 deki sıcak para rüzgarından faydalanmamız da zor.
Ben bu aralar s400 de geri adım bekliyorum.
-
Merhaba hocam,hesaplama doğru ancak anlamadığım nokta bu hesaplamada motor sandıkta de-monte şekilde mi duruyor ? Ayrıca taşınmaz ve yatırım aracı harici herhangi bir şeyin değerlemesinin yapıldığını görmedim hocam, yani bu bir döviz veya kıymetli evrak değil değerleme yapmak ne kadar doğru ?
Değerleme değil o. Enflasyon. Dedenizin 50 yıl önce 3bin liraya aldığı arsayı yine 3bin liraya satar mısınız? Aldığınız andaki fiyata değil, günümüzdeki eşdeğerine göre fiyatı kıyaslamak lazım.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
S400'lerden vazgeçilemez. Yoksa güneyde Rusya'ya karşı kendimizi neyle koruruz?
Yazılanlara genel olarak katılmakla birlikte ya IMF'ye gidilecek, ya da para basılacak. Sanki iktidar ikincisini seçecek gibi ama göreceğiz bakalım...
-
Para basıp fazlasını da IMF'e sadaka niyetine veririz. Karınları doysun fakirlerin.
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Değerleme değil o. Enflasyon. Dedenizin 50 yıl önce 3bin liraya aldığı arsayı yine 3bin liraya satar mısınız? Aldığınız andaki fiyata değil, günümüzdeki eşdeğerine göre fiyatı kıyaslamak lazım.
Enflasyon değerlemesi arkadaşın yaptığı. Yazımı okuduysanız taşınmazı ayrı tuttum. Bahsettiğiniz Arsa bir taşınmaz.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
S400'lerden vazgeçilemez. Yoksa güneyde Rusya'ya karşı kendimizi neyle koruruz?
Yazılanlara genel olarak katılmakla birlikte ya IMF'ye gidilecek, ya da para basılacak. Sanki iktidar ikincisini seçecek gibi ama göreceğiz bakalım...
Darpane yetiştiremiyorsa fason olarak dışarıya da bastırsalar bize dış borç ödemeleri için dolar lazım.Onu ne edecez.Swap için başvurdularda s400 den dolayı vermez ABD dolar.
-
Ona değerlenme diyorsanız çok da uzatmaya gerek yok, haklısınız.
-
Ona değerlenme diyorsanız çok da uzatmaya gerek yok, haklısınız.
Değerleme raporu yazdığım için gönül rahatlığıyla diyorum Ayrıca birçok değerleme enflasyon oranı ile yapılır. Bence de uzatmaya gerek yok.
-
Temiz ve bakımlı olması kaydıyla değer kaybını hesapladık aslında?
-
Bir kaç sene evvel tv haberlerine internet gündemine bir haber oturmuştu hatırlarsınız ürettiği sahte doları atmler bile fark edemiyor diye hatta sakaryadan bir kalpazandı. Bu konuya bu adamı tutuklamamaları lazımdı diye link atıp yorum atacaktım. Şimdi bakıyorum da hiç bir kaynak internette herhangi bir iz vb bir şey kalmamış?? Acaba adamı çıkardılar da üretim mi yaptırıyorlar
-
Bu zamana kadar fiyatı düşen bir şey olmuş mu
-
0 Ürünler hakkında tahmin yapmak zor lakin 2.ele sacma sapan rakam girenlerin umarım ellerinde patlar o motorlar ben kendi ilgilendiğim cruiser/chopper dan örnek vereyim adam bundan 5-6 sene önce 25 e aldığı harleyi şuan satıyor 80 bin liraya şaka gibi yamaha xv950 lerin 20 bin 2.el piyasası vardı şuan istiyorlar 55-60k kardeşim siz manyakmısınız bu fiyatlar nedir böyle yakında tarihi eser olacak dragstar ve shadowları saymıyorum bile umarım 2.el piyasası tamamen cökerde herşey hakkettiği değerde satılmak zorunda kalır insanların artık birbirini kazıklamayı bırakması lazım Yukarıda bazı arkadaşlar güzel söylemiş 0 ürünlerde hiç birşeyin fiyatı düşmez bu ülkede tam tersine iyice yükselir en iyisi elinde motorun varsa satmamak motor alacaksan ise değeri neyse o fiyata alana kadar beklemek
-
Claxs adlı üyeden alıntı
0 Ürünler hakkında tahmin yapmak zor lakin 2.ele sacma sapan rakam girenlerin umarım ellerinde patlar o motorlar ben kendi ilgilendiğim cruiser/chopper dan örnek vereyim adam bundan 5-6 sene önce 25 e aldığı harleyi şuan satıyor 80 bin liraya şaka gibi yamaha xv950 lerin 20 bin 2.el piyasası vardı şuan istiyorlar 55-60k kardeşim siz manyakmısınız bu fiyatlar nedir böyle yakında tarihi eser olacak dragstar ve shadowları saymıyorum bile umarım 2.el piyasası tamamen cökerde herşey hakkettiği değerde satılmak zorunda kalır insanların artık birbirini kazıklamayı bırakması lazım Yukarıda bazı arkadaşlar güzel söylemiş 0 ürünlerde hiç birşeyin fiyatı düşmez bu ülkede tam tersine iyice yükselir en iyisi elinde motorun varsa satmamak motor alacaksan ise değeri neyse o fiyata alana kadar beklemek
Oda bir swy mi NC 750x dct sıfırı 66 bin 2019 modele 71-74 bandında isteyen var
-
Claxs adlı üyeden alıntı
5 sene öncenin 25bini şu an 50binin üstüne denk. Değer kaybı ile 40-45 olması lazım onun.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
İnşallah fiyatlar düşer de sıfır motor alabiliriz. Malum sitede insanlar kafayı yemiş, sıfırdan pahalı yazan ahmak dolu
-
5 sene öncenin 25bini şu an 50binin üstüne denk. Değer kaybı ile 40-45 olması lazım onun.
Olaya döviz kuru ve paranın değeri olarak bakınca öyle ama diğer bir sorun alım gücü. 5 sene önce insanların alım gücüne bağlı olarak, atıyorum, 12 yüksek hacimli motosiklet satan bayi artık 4 yüksek hacimli motosiklet satarak ayakta kalmak zorunda. Bu durumda ya iflas edecek, ya da birim üründen elde ettiği kârı arttıracak.
İnsanların alım gücünün yüksek olması, ve buna bağlı olarak pazarın büyüklüğü, arz-talep mantığının aksine fiyatları düşürür. Kötü ekonomide fiyatlar artar. İkinci elde özellikle artar, çünkü insanlar sıfır almayı tercih etmezler.
-
Alım gücünü de bana değil, iktidara sorsunlar.
Gerçi halkın memnuniyetine bakarsak alım gücünde kötüleşme yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)