Acil yardıma ihtiyacım var...
-
21 Ağustos 2006, 19:27
Merhaba Arkadaşlar ,
Elimde bulunan 150 cc'lik scooter'ımı 5 ay önce çalışır durumda bırakmıştım. Son turumu attıktan sonra orta sehpası üzerine kaldırıp öylece bırakmıştım. Tabi anlayacağınız üzere hiç bir bakım yapmamıştım. Çünkü motor çok yeniydi ( daha 50 km de). Biliyorum aküyü sökmeliydim ve depoyu boşaltmalıydım ama yapmadım işte. Bıraktıktan 5 ay sonra çalıştırmaya çalıştım ama olmadı. Aküyü şarj ettirdim ama hala çalışmıyor. Benim aklıma başka bir sorun gelmiyor , durduğu yerde nasıl arıza yapabilir ki bir motor ? Sizce başka nelere bakmalıyım ? Acilen yardımlarınızı bekliyorum...
[B][COLOR="RoyalBlue"][FONT="Comic Sans MS"]" Sana gül veren elde herzaman biraz güzel koku kalır..."[/FONT][/COLOR][/B]
Reklamlar
-
21 Ağustos 2006, 20:09
akü kabloları oksitlenmişmi bir bak.enm aldıusa marş düğmendede problem oluşmuş olabilir.marş basıyor da motor çalışmıyorsa bunları geç tabi.karburatörde tıkanmış olabilir.sana servis yolları gozukuyor
-
21 Ağustos 2006, 21:26
Aldım alası şu lanet motora adam akıllı binemedim. Bir de bu var tabi deli gibi sevdayla alıyorsunuz , sonra bir sorun çıkıyor bütün hevesiniz bitiyor . Başka bir fikri olan varmı ?
[B][COLOR="RoyalBlue"][FONT="Comic Sans MS"]" Sana gül veren elde herzaman biraz güzel koku kalır..."[/FONT][/COLOR][/B]
-
21 Ağustos 2006, 21:38
Ayakla çalıştırmayı denedin mi?
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
21 Ağustos 2006, 21:45
Ayaklada çalışmıyor Bıyıklı ? Sence ne olmuş olabilir. Yakıt valfini kapatmamam sonucu karbüretör tıkanmış olabilirmi? Yada bujiler de nsaıl bir sorun olablir ? Daha sıfır bujiler...
-
21 Ağustos 2006, 23:19
Valla pek bir fikrim yok nede olsa motoru bile olmayan bir motorcuyum ben. Ama aklıma marş basmıyorsa aküden olabileceği geliyor, aküyü hallettim diyorsun ayakla da çalışmıyor karbüratörden hiç anlamam son çare hafif yokuş bir yer bulup vurdurman geliyor aklıma başka da fikrim yok. Kolay gelsin.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
21 Ağustos 2006, 23:24
Karbiratördeki diyaframlar tıkanmış olabilir
-
21 Ağustos 2006, 23:38
Süper Moderatör (BBRR)
elektirik aksmındanmı yoksa yakıt sistemindenmi anla önce ...
kontağı aç sinyaller ve farı kontrol et bunlar yanıyosa elektirik sisteminde bişey yoktur...
sorunu yakıt sisteminde ara ...benzin borusu tıkanmış olabilir karburötore pislik gitmiş olabilir...
eğer hiç elektirik yoksa ...kullanmamaktan dolayı akü bitmiştir.. yanına bi başka motor çek + dan + ya - den - ye kablo çek ...kontağı aç ve marşa bas .... Çalışırsa hemen yüke binme motoru bırak silindir yatakları yağlansın..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
22 Ağustos 2006, 00:07
Ben bu motorla daha çok uğraşıcam gibi geliyor .. Ama olsun hepsi tecrübe oluyor bana... Bu arada cevaplar içi teşekkür ederim . Her türlü fikre açığız : )
-
22 Ağustos 2006, 00:16
BIYIKLI adlı üyeden alıntı
Valla pek bir fikrim yok nede olsa motoru bile olmayan bir motorcuyum ben.
toprak toprağı forumlarda bulur yardım edermiş...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
22 Ağustos 2006, 00:27
depodaki benzini boşalt yeni benzin al kolay gelsin
-
22 Ağustos 2006, 00:37
mete_han adlı üyeden alıntı
toprak toprağı forumlarda bulur yardım edermiş...
Güzel tespit, hakikaten sırf bunun için fikrimi söyledim yoksa haddim olmayan teknik işlere pek karışmam.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
22 Ağustos 2006, 01:18
dostum bujiyi çıkarabiliyorsan çıkar biyere şase yaptır bobini tak marşa bas marşa basınca bujiden kıvılcım çıkıyormu bak dikkat et bujinin tırnaklarına el sürme çarpar..ateşleme yoksa bujiyi değiştir varsa karbüratöründe sorun vardır..tabii tecrüben de yok scooterda bunları yapman zor olabilir en iyisi servise götür...
bide unutmadan benzin musluğu varmı bu motorda varsa kontrol et kapalı olmasın?
-
22 Ağustos 2006, 09:25
Sevgili Gaddar ,
Söylediklerin çok mantıklı ama ben şunu anlıyamıyorum : Çalışan hiç bir sorunu olmayan bir motorda beklemekten dolayı nasıl bir karbüratör arızası oluşabilir ki ? Olsa olsa tıkanma söz konusu olur gibi geliyor ???
-
22 Ağustos 2006, 10:21
Bekleyen her araçta kalitesine gire arıza oluşması mümkündür. Benim eski çin malıda 6 ay yattı hiçbirşey olmadan çalıştı. Ama sonra ilerleyen haftalarda hemen buji arızası verdi. Eğer tecrübeliysen sen bak, b,ilmiyorsan hemen servise götür. Bence arıza bujide ama böyle sağlıklı tahminde bulunmak imkaansız sadece tahmin.
-
22 Ağustos 2006, 12:34
selam arkadaşım. beklemekten depodaki benzin akıp bujiyi kirletmiştir.
bujiyi değiştirdiğinde bir sorun kalmıyacağı kanaatindeyim.
yanlız bujisini takarken dikkat etmen lazım. yoksa yuvası yala olup başına masraf çıkarabilir. istersen hiç uğraşma götür servise yağınıda değiştirsinler. bujiyide sana 35ytl ye mal olur.
kolay gelsin.
-
22 Ağustos 2006, 12:47
Okanogur ,
Bende bujiden şüpheleniyorum .Zaten başka bir arıza vermesi mümkün değilmiş gibi geliyor. Umarım buji arızasıdır...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler