Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Cafe Racer & Scrambler Hakkında Düşünceleriniz

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Sadistic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elimde mig kaynak makinası yok olsa birşeyler yapacağım, daha önce cg den caferacer denemişliğim var ama düzgün alet ekipman olmayınca ucube gibi birşey çıkıyor ortaya

şuan mondial kt125 şasisi üstüne honda cm125 veya mct 250 alt motor uydurmaya çalışıyorum.
    Kolay gelsin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Sadistic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elimde mig kaynak makinası yok olsa birşeyler yapacağım, daha önce cg den caferacer denemişliğim var ama düzgün alet ekipman olmayınca ucube gibi birşey çıkıyor ortaya

şuan mondial kt125 şasisi üstüne honda cm125 veya mct 250 alt motor uydurmaya çalışıyorum.
    benimde regal raptora cbr 250 motor bloğu koyma gibi bi planım var kardeşime doğum günü için ama masraflardan cesaret edemiyorum hiçbirşeye.yanlız motoru trafiğe sürebilmek için çıkardığınız bloğun cc ile taktığınız bloğun cc si alnı olmak zorunda yani trafiğe çıkıcaksanız mct biraz yaş....

mustafaat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia RST1000 Futura (şu an motosikleti yok)
    Biz yaptık, çok da memnun kaldık, ben bir de web sitesi yaptım hatta: https://caferacer02.motorhikayesi.com/

"Süren var mı, nasıl?" demişsiniz ama sabit bir cevabı yok bu sorunun. CF02 gibi performans verebilen bir makine ise evet ama bir tane de GN250'den ratbike yaptık, o bambaşka bir karakterdi tabii ki. Yine de ikisini sürerken de keyif alıyorsun tabii ki.

Yurtdışında wrenchmonkeys, roland sand gibi (daha çok var da en bilinenlerden bazıları bunlar) marka olmuş atölyeler var ve çok güzel işler yapıyorlar.
    Japonya'dan da çok acayip işler çıkıyor arada. Ama membağı Avrupa, zaten çıkış yeri ve felsefesi de Avrupa.

Tabii ki artık markalaşmaya ve estetiğe dönüştü kahve yarışçıları ama özgün felsefesi zamanını doldurdu, bu da bir gerçek. Aslı birlikte yarışan adamların yokluktan fazlalıkları atıp kendi parçalarını yaparak daha hızlı olma çabasıydı, bitti o devirler.

Bu tür araçlara ilgi duyanlar için motosiklet blogumda ayrı bir kategori açtım, beğendiğim modelleri burada paylaşıyorum; bakmak isterseniz: https://motorhikayesi.com/category/ozel-yapim-custom/

Yapmayı düşünenler için de şu yazıyı tavsiye ederim (tasarım temelleri ve ilkeleri hakkındadır): https://motorhikayesi.com/ozel-yapim...-tasarlanmali/

AleniDesais bunu beğendi.
    "Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı mustafaat adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yapmayı düşünenler için de şu yazıyı tavsiye ederim (tasarım temelleri ve ilkeleri hakkındadır): https://motorhikayesi.com/ozel-yapim...-tasarlanmali/
    Teşekkürler

joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Scrambler sınıfında 2015 Suzuki vanvan 125’im vardı, çok keyifli bir motosiklet idi, özellikle kum ve arazide çok rahattı, kamp dahi yapmıştım bu motorla, moto kamp bölümünde mevcut. Aklımda dört silindirli bir Kawasaki Z750’den custom yapma planı var, ne zaman fırsat olur bilemiyorum.

AleniDesais - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Primavera150 - CBR650R
    düşük cc lerde yapılanlarını sevmiyorum çok cılız kalıyorlar. caferacer yapanların da kafa grenajlı olanlarını sevmiyorum , zevk meselesi. scrambler olanlar bana böyle daha şurayada şunu takalım olsun derme çatması çok güzel oturtulunca sanki toplama motormuş veya ratbike mış gibi olanları çok hoşuma gidiyor her ne kadar tarza tam oturmasa da caferacer favorim:

edit: bide caferacer kültürü hakkında hiç bir fikri olmayıp bir şeyler yapıp caferacer diye sallayanlar var
    tekeriniz yere sağlam bassın...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Stil ve tarz, kullanim ve pratikligin onune gecince sevmiyorum ben...

Mesela yukaridaki motosikletin viraj almayi engellemek icin dizayn edilmis on tekerini n'apacaz?
    Ya da silindirden firlayip "haydi ben geldim kulaginizi s..meye" diyen, 300m icindeki tum canlilarla akraba olma garantili egsozlarini?

oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250
    https://www.classifiedmoto.com/bikes/

Bu garajda güzel işler yapıyor.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)