abi rampa diyince bence cidden düzgün bişi bekledim :D
cıkarken bi video ceksene
aslında motorun o merdivenlerden rahatlıkla iner çıkar. rampaya gerek yok.
odundan veya başka bir malzemeden merdiven basamaklarının içine tam oturacak şekilde bir sistem yaparsan senin merdivenlerin yüksekliğine ve derinliğine uygun,fazla sallanmaz.
Biraz tehlikeli duruyor hocam.
Olurda rampada duracak olursanız, refleks olarak ayak koymak isteyeceksiniz. ayağınız boşa çıkınca devrilirsiniz.
Kendi boyunuz nasıl bilmiyorum ama, fazla uzun değilse dediğim durum kaçınılmaz.
Rampa Geriye doğru da kayabilir.
Örnekleri çok.
Dikkat.
https://www.youtube.com/watch?v=y22KfEiqAII
o motosikletle o merdiven rampasız daha kolay çıkılır 😀
Merdiven basamaklarının arasını sağlam taşlarla doldurup ( tahta v.b. olmaz ) çimento dökerek yapmalısın, engelli yolu gibi düşün.
20 kg - 25 kg lık bir çimento yeter de artar ..
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Randıman vermez, benzerini yapıp kullanmaya çalılmıştım.
Yağmue çamurda tam bir fiyasko.. Yok baş belası.. Yok yok fiyasko!!
Yok Valla baş belası!!
Yok bela bir fiyasko!!!
Bu rampa olmaz. Benden söylemesi, düzgün bir şey yap. Tak-çıkar mantığında bir şey yap. Merdivene koy, işin bittiğinde çıkar yerine koy. Sağlam olmalı.
Daha önce yazılmış ama,
o motorla o basamakları çıkmak için rampaya ihtiyacınız yok.
basamagın sonrasında yeterli mesafe yok ise rampa mecburi olabilir.
uygun ise rampasız da cıkılabilir ama uzun vadede motora zarar vermez mi
aynen aslında cıkar sadce ilk basamak yuksekde. bide incik incik on takımı dagıtmayalim dedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------
sadce bi kere cıktım inmedim bile bakalım
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------
aslında mantıklı. bu ara beton da işim var orda. fotolarda belli zaten. merdiveni cok daralmadan yapmayı denicem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
uhhhhhhh.....
benim de aha böyle bir rampam var... dışarda yağmur çamur olmasın diye koridora park ediyorum...
sizinki, sağa sola düşme ihtimaline karşı biraz daha geniş olsaymış daha iyi olurmuş... çünkü mesafe uzun... tehlikeli olabilir...
ayrıca aralardaki kısa tahtalar dengenizi bozabilir... onun yerine halı gibi bir şey de çakabilirsiniz...
bir de tahtanın yere basan her hangi bir yerine enlemesine daha uzun bir tahta daha montaj yapın... sağa sola dönme ihtimaline karşı... benimki gibi...
neyse dikkatli olun yeter...
Rampada durmak zorunda kalırsan ayak koyacak yer olmadığı için düşeceksin. Sorun çıkma ihtimali çok yüksek. Bunun yerine merdiven basamaklarının arasına beton döküp rampa yapsan çok daha sağlıklı olur hemde sürekli rampayı kaldır indir uğraşmazsın.
evet durursam bidaha gummm. dagdada aynı şeyleri yasama ihtimalim var zira. ama cıkmak cok da zor degil. video cekicem yakında
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------
aslında dedigin dogru. sadece ilk basamak braz yuksek duvara carpma etkisi yapar. yoksa kaldırma vs kolaylıkla cıkılıyor zaten.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)