Palet tahtalarından yapabilirsin ağırda olmaz. Bende seninkine benzer bir rampa kullanıyorum hem çok sağlam hemde hafif
Palet tahtalarından yapabilirsin ağırda olmaz. Bende seninkine benzer bir rampa kullanıyorum hem çok sağlam hemde hafif
Merdivene gerek yok bence beton at direk rampa olsun ya da yarısına beton at yarı rampa yarı merdiven olsun.
Burda akıl vermeye gelince herkes usta kesiliyor..
sen bakma onlara kardeş güzel yapmışsın,merdivenden her gün motor indirip bindirmek kolay olmaz
Ben yıllarca kullandım aynısını. F650 bile çıkardım bir süre. Mz 251 çıkardım yıllarca..
Can alıcı nokta...
Çıkarken ve inerken motorun üzerinde olmayacaksın...
Motorun sol tarafına geçip kontrollü gaz debriyaj ile çıkacaksın...
İnerken yine sol tarafta olacaksın,motor 1. Viteste olacak debriyaja basılı tutacaksın ama motor ÇALIŞMIYOR olacak. Aşağı inerken ön frene basarsan teker kayar motor aşağı hızla iner,ama çalışmayan ama 1. Viteste olan motorda debriyajı kontrollü bırakırsan güzel bir frenleme sağlarsın... Kontrolü kaybetmezsin...
eyw... daha bi kere cıktım inemedim bile yarın bi rota yapıcam. bakalm nasıl olack.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------
wayyy mantıklı abi indirken kullanmak. elimde indirim die dusunuyodum on fren kayar vs aklıma gelmişti. eyw
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
yanlız herkez yapıcı fikirleri için teşekkurler. bilgi paylaşımı acısından yararlı oldu.
Elle uğraşılmaz onunla geniş bir şey yap. Binerek indir çıkar.
Ben 35 senedir motora binerim,1990 dan 2016 ya kadar bu şekilde indirip çıkardım,bir kere bike tehlike atlatmadım. 5 basamak tı müstakil evimiz.
Olaya başlamadan ne olursa sonucu ne olur değerlendirmek,senaryoları iyi kurmak önemli..
Motorun üstünde çıkıp inerseniz ön teker son basamağı geçtikten kısa süre sonra motorun altı son basamağa çarpar.
Artık motor bloğu mu olur,ayakıklimı olur,şasemi olur neresi denk gelirse.
Motor kross motor gibi değilde kesin olacak olan bir durumdur.
Benim motor üst son basamakta altı az bişi değiyor. Yan dar olduğu için binmeden sokmam imkansız. Geniş yaptım rampayı motor üstünde çok rahat inip çıkıyorum.
Hocam tek kademede çıkman lazım o rampadan üzerinde kalır gaz açarsan motor altından sıpıtıp atar onu direk
Nasi video ekleniyor yaffff.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:44 ----------
https://youtu.be/ug8RwyHScVI
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)