Geçenlerde başıma bir olay geldi onu paylaşmak istiyorum. Cuma günü yamaha servisinde çıktım bujiler,amortisör yağı keçesi,hava filtresi balata her şey değişti servis de motor aldım çıktım yola tertemiz kafam rahat gidiyorum,akşam saat 21.45 civari motor birden kapattı kendini yolda 120 le giderken. İlk başta dedim aha blok gitti direk aklıma o geldi,çektim sağda durdum baktım blok temiz çıkınca derin bir oh çektim. Olay şu motosiklet boşta çalışıyor fakat vitese atınca duruyor aklıma gelen ilk şey ayaklık sensörü oldu ona baktım ilk başta gözle görülür bir şey yoktu daha akşam karanlığında da bir şey gözükmüyordu 200 metre geride benzinlik vardı çektim oraya başladım motoru sökmeye,komple söktüm motoru çünkü bujileri takarken orada kablolar vardı onları biraz kastırmıştı usta anahtar takabilmek için acaba dedim ordaki kablolar mı çıktı diyerekten depoyu da çıkarttım yerinde kabloları kontrol ettim ama orda bir sorun yoktu neyse kısa kesiyorum topladım motoru arkadaşı cağırdım bağladık çektik motoru bu arada ayaklık sensörunu kesip birbirine bağladım yine olmadı. Eve geldım gece saat 4 yattım kaltım motoru tekrar söktüm bu sefer oksitlenme olabilir diye bütün kablo uçlarına wd40 sıktım ama gene olmadı en sonda zincirin kapagını söktüm baktım ki ayaklık sensörünun kablosu ortadan kopmuş zincir yemiş orayı onu bağladım tık çalıştı yani kısaca böyle can sıkıcı bir olay yaşadım bu yazıyı okuyan birinin başına gelirse eğer böyle bir şey ne yapcağını biliyor artık. iyi günler