Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İzeltaşın Cırcırlı Tork Anahtarı Hakkında

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzeltaş alırsan 20.000 kez torkla, kalibrasyonu anca bozulur, belki... Ama tork anahtarının benim gözümde kralı Beritool' dur, ondan sonra Gedore gelir. BETA' nın da ürünleri çok kalitelidir. Benzer şekilde Rico veya Retta da alınabilir.

Paraya kıyılıp alınması gereken takımlardan biri. Çünkü kalibrasyonun bozulduğunu ancak hassas bir civatayı torkunda sıkarken yuvayı yalama edince, parçayı patlatınca veya civatayı somunu yalama edince anlıyorsun, geç oluyor.

Kişisel görüşüm, basit onarımlar için el tipi dijital kantar, "T" kol, "T" kolun sapına avuç taşlama ile açılmış bir çentik, kağıt kalem yeterli olur. "T" kolun lokma ağzı merkezinden 20cm ölç, çentiği at. Kantarı buraya takıp çektiğinde göreceğin her 6kg = 12N kuvvettir. Bunu ben hesaplamadım, videoda hazır hesaplanmışı var Çok hassas işleri sürekli yapmayacaksan öyle bir takıma böyle bir para gereksiz. Kalitesizi ise başına iş açar, boşa para israfı. Zaten bunun sonu yok. Bugün tork anahtarı alırsın, yarın sadece jant salgısı ölçmek için komparatörle manyetik ayak...

Yukarıdaki mantıkla toplam masraf 200 TL bulmaz. Kalan parayla da bol bol benzin alıp Geziye çıkılır, yakıt ve hatta yerine göre yemek bedava gelir
    Abi kusura bakma ama hep senin yüzünden. Service Manual'ini indirdim, az kaldı motoru da indireceğim

Şakası bir yana benim kullanım ömrüm belli. 20-120Nm arası egzoz'dan arka teker miline kadar torklamaya yetiyor. 1tane almam gerekiyor ki hevesim geçsin, o heves içimde oldukça ben bu işin sonunu bırakamam

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi kusura bakma ama hep senin yüzünden. Service Manual'ini indirdim, az kaldı motoru da indireceğim

Şakası bir yana benim kullanım ömrüm belli. 20-120Nm arası egzoz'dan arka teker miline kadar torklamaya yetiyor. 1tane almam gerekiyor ki hevesim geçsin, o heves içimde oldukça ben bu işin sonunu bırakamam
    O zaman paraya kıyıp saydığım markalardan birine gömeceksin.
    ...

Motosikleti
    Yoqhtır...

nerede kullanacaksın?genel işlerde,hassasiyet aramıyorsan beam style olarak geçen (eski tarz) tork anahtarı kullanabilirsin.Cırcır olarak fazla bütçe ayırmadıysan fason sap yerine Aliexpress'te taiwan üretimi daha kaliteli tork anahtarları var.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı greyhorse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nerede kullanacaksın?genel işlerde,hassasiyet aramıyorsan beam style olarak geçen (eski tarz) tork anahtarı kullanabilirsin.Cırcır olarak fazla bütçe ayırmadıysan fason sap yerine Aliexpress'te taiwan üretimi daha kaliteli tork anahtarları var.
    Motosikletin 20nm-110nm'e kadar olan civata ve somunlarını torklamak için kullanacağım. Bir tane örnek linkleyebilir misin acaba?

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Ben proxxon(40-200nm) kullanıyorum.
    iş görüyor.

https://www.e-hirdavat.com/urun/proxxon-1-2-tork-anahtari-23353

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben proxxon(40-200nm) kullanıyorum.
    iş görüyor.

https://www.e-hirdavat.com/urun/proxxon-1-2-tork-anahtari-23353
    Müthiş markadır. Genellikle hobi işleriyle uğraşanların bildiği aşırı kaliteli markadır. Fiyatı aşırı uygun
    ...

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Abi güzel de bizim ülkede 3/8 lokma pek bulunmuyor ondan ucuz bu 1/2 inç olsa rahat edersin

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi güzel de bizim ülkede 3/8 lokma pek bulunmuyor ondan ucuz bu 1/2 inç olsa rahat edersin
    Dönüştürücü ile kullanırım. 1/2'ler maalesef pek yok.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)