Arkadaşlar bende 1/2 İzeltaş Lokma takımı var, birde ekstradan 1/4'ün lokmaları var bir kaç tane. Bunu 1/2'nin koluna takmak istiyorum fakat çok büyükler. Nasıl yapıyoruz bunu bilen var mı? İlla 1/4 kolu mu almak lazım?
Arkadaşlar bende 1/2 İzeltaş Lokma takımı var, birde ekstradan 1/4'ün lokmaları var bir kaç tane. Bunu 1/2'nin koluna takmak istiyorum fakat çok büyükler. Nasıl yapıyoruz bunu bilen var mı? İlla 1/4 kolu mu almak lazım?
Hayır gerek yok, 1/2 to 1/4 adaptörler var, 15-20 liraya alabilirsiniz.
Baktım deli oldum 1/4 çeviriciyi bulamadım. Hep 3/8 falan var.
https://www.izeltas.com.tr/urunler/l...lokma-adaptoru
adaptörün izeltaş olmasına gerek yok başka marka da uyar. Ama illa izeltaş olsun dersen
izeltaş adaptör linki (tıkla)
Hocam şimdi senin 1/2lik cırcır yada t anahtar ufaktır 1/4 lokmayla yapacağın işte uygulaman gereken kuvveti onunla uygulayamayabilirsin. 1/4 t kol al geç
Çok haklısınız bende sonradan fark ettim olmadığını. Şimdi önümüzde iki seçenek var. Birincisi eğer elinizde 1/4 lokma sayısı çok fazla ise bir adet cırcır ve uzatma kolu almalısınız efektif kullanabilmek için.
İkincisi lokma sayısı az ise bir adet 1/4 lokma uçlara uygun tornavida alırsanız işiniz görülür.
Yok ben adaptör ile çözerim derseniz 1/2 den 3/8 ve 3/8 den 1/4 e iki adet adaptör alarak sorunuzu cozebilirsiniz.
Bu arada buradaki ölçüler inch cinsindendir 1 inç 25.4 mm boyutundadır büyüklüklerini ona göre kafanızda canlandirabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------
Mümkünse her takımı izeltaş, olmuyorsa elta almak lazım. Elta kullanan bir sürü profesyonel tamirci gördüm.
1/4 anahtar alın bence. Küçük olduğu için fiyatı makul olacaktır.
1/2 anahtara iki adaptör takip kullanabilirsiniz 1/4 lokmaları ama çok oynar, sinir eder adamı. Bizzat denedim biliyorum.
1/2 tork anahtarımı adaptörlerle kullanmaktan iyice uyuz olduğum için 1/4 tork anahtarı edindim...
Blok üzerindeki hemen hemen her vidada. Hepsinin tork değeri mevcut. Yağ tıpası somunu, yağ filtresi vidaları, debriyaj kapağı vidaları, vs. Zaten çoğu metal alaşım, bazıları magnezyum, çok güç gerekmiyor yalama yapmak için...
Malum, "yağ tıpası yalama oldu" başlıklarının bini bir para...
Büyük anahtar da ön dişli somunu, arka teker somunu, zincir ayarı sabitleme somunu gibi durumlar için lazım oluyor...
Gerçi arka teker somunu 60mm ve 250Nm tork istiyordu!!! Onu başka türlü hallettik
Tork anahtarıda alacağım 1000tl bütçe ayırdım.
İzeltaş - 3/8 Cırcırlı Tork Anahtar 20-100 Nm
İzeltaş - 1/4 Cırcırlı Tork Anahtar 4-20 Nm
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:52 ----------
Herşeyim izeltaş fakat elta'yı güvenemedim. Neden bilmiyorum. Fark var mı? Kalite olarak?
Materyal olarak kalite farkı çok olmasada üretim toleransı olarak ciddi farklılıklar var. Açık ağızlı anahtar için konuşmak gerekirse izeltaşın açık ağızlı anahtarı civata başına tam otururken eltanın açık ağızlı anahtarı tam oturmuyor ve civatanın başında anahtar izi kalmasına sebep oluyor. Bazen civatanın başındaki altıgen köşeleri aşındırabiliyor. Benim gibi bu tür şeylere takıntılıysan izeltaş yada daha kaliteli ithal ürünlere yönelmek gerekli.
Tabi eltanın amacı daha çok kişisel ufak tefek işlerde kullanım için dediğim gibi birazda takıntı işi benimkisi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)