Trafiği de riske atmasın bu kadar hevesliyse, ötenazi hakkı veren ülkelerden birine başvuruda bulunsun rahat rahat tek parça halinde gitsin diğer tarafa. Benim iyi dediğim kaskım 150'den sonra yerinde durmuyor, uğultu bir yandan rüzgar bir yandan. Adamın motosikleti stock halde 350 görüyor. Abartı değil Airbus A320 270km/H ile kalkıyor.
İnsanların işine burnumu sokmam normalde, hatta toplumsal olmayan olaylarda genelde kayıtsızımdır ama bu mevzular farklı mevzular. Adama da burada yazdığım gibi yazmadım gayet yapıcı bir eleştiride bulundum belki aklı basmıyor, sonuçlarını kavrayamıyordur diye. Hard enduro kısmında hiç umrumda değil isterse çırılçıplak sürsün en fazla kolunu bacağını kırar. Alttan 50 100 gram bir şey eksilir o kadar.
Herkesin kendi özgürlüğü, ucu bana değmediği sürece kimseyi kısıtlamam ama bu apayrı bir konu. Sevdiğiniz bir arkadaşınız içkiyi fazla kaçırmış kafasına silah dayamış, siz o silahı aldığınızda o kişinin karar verme özgürlüğünü kısıtlanmış olsanız da etik açıdan gayet doğru bir şey yapıyorsunuz. Bir gerizekalıya hayati tavsiyeler vermekle arasında fark yok. Kendim de kuryelik yaptım, yazlık mont yoktu korumalı, gelene kadar tüm gün kışlık montla kavrula kavrula sürdüm. Kolunda kaskla gezen kurye arkadaş görünce de acelem yoksa güzel güzel anlatırım çoğu da hak verir dikkat edeceğini söyler. Activa ile 30'la düşen arkadaşımın kaskı bant zımpara ile zımparalamışız gibi oldu, kimse cahilliği, salaklığı yüzünden suratının zımparalanmasını hak etmiyordur bence. Öncesinde bir uyarı fena olmaz. Bazı gerçekler vardır, insanların hak ve özgürlüğü buna göre makul ölçüde kısıtlanabilir. Nihilistiz de demedik. Hadi sebep arıyorsak da vereyim bir sebep, korumasız motosikletten düşen birinin sakat kalma ihtimali daha fazladır tartışmasız şekilde. Her türlü sakatlığının tedavi ücreti, sonrasında alacağı destekler vergi olarak hepimizin sırtına yük. Devlet bu ürünlerin üzerinden fahiş vergiyi kaldırıp takmayı zorunlu kılabilir. Ki böyle ülkelerde var, küçük ülkeler de değil neredeyse hepimizin hayran olduğu ülkelerden biri oluyor kendisi.