Aynı motosikletten kullanıyorum. Biraz bozuk asfalt, biraz kötü lastikle motosikletin limitleri bu zaten.
Öğrenilmesi gerekenler:
* 150 metre de gidilse eldiven giyilmeliymiş
* Kendi suçun olduğunu bildiğin halde kendini iyi hissetmek için "sürüş tarzı eleştirilmeden" gibi cümleler kurarak açacağın konu seni mutlu etmiyormuş
* Sürüş tekniğimizi biraz daha iyileştirmeli, beklenmeyene karşı daha hazırlıklı sürmeliymişiz
* Motosiklette değil, sende suç varmış
* Şehir içi yollarda sürerken yolda her tür yabancı cisim olabileceği unutulmamalıymış
* Gidon-Şase-Hareket yönü denklemi eşit değil iken tekerlekler kilitlenerek fren yapılır ise düşme ihtimali artarmış
* Hala yeterince sürüş tecrübesi edinememişiz. Çünkü hatayı ya başka yerde arıyormuşuz, ya da aramak istiyormuşuz ki ikincisi esasen daha tehlikeli sonuçlanır.
* 150 metre için hemen gazlayıp gidip durmaktansa sakin sürmek daha mantıklı ve güvenliymiş...
Araba manevra yapinca, gidonu resmen saat 3 yonune cok sert itmissin ve on tekerlek yan olmus resmen (sesten anladigim kadari ile) ve lastik donmek yerine surtunmeye baslamis denge bozulunca toplama manevrasi ise yaramamis ve dusus kacinilmaz olmus.
Aslinda bu tutusun olmayip lastigin birakmasi (kaymasi) degil, ornegin arka lastik yakanlar anlayacaktir, durdurugumuz yerde ön freni kilitleyip gaz verdigimizde, arkanin itmesi, önun kilitli olmasindan kaynakli yere basa basa surtunerek kaymasi durumu. Yani duydugum sesden anladigim bu.. Ifade etmesi de zor bir durum ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:34 ----------
Motosikletin bir sucu yok, cunku alet fizik kurallarina gore calisir, sen bu kurallara aykiri komut verirsen surus dinamigi bozulur ve denge kaybina sebep olur, surus sonlanir.
Yaptigin hata, gidonu olmasi gerekenden sert bir sekilde itip,(mecburiyetten) on lastige saga keskin dön, arka lastige de ön lastigi begleme, gerekirse onu da ittir ve daha hizli ileri git (yoksa araba carpacak) demissin. Kisaca halk dilinde motorun kicinin basinin ayri oynamasina sebep olmussunuz. Gecmis olsun.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Kardeş geçmiş olsun, Karabük yüzüncü yıl yokuşu değil mi orası , hatıralarım canlandı liseyi orada okudum, oralı misiniz okuyor musunuz
En büyük sebebi kamera
Teşekkür ederim, aslında merak ettiğim şeyler bunlardı çünkü sürüş tarzı olarak zaten %100 suçluyum, kendimi yanlış ifade etmişim 😔
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:45 ----------
Evet 100.Yıl, Bartınlıyım eğitim için buradayım. Burası kolay kolay özlenmez ya 7 aydır buradayım ben her haftasonu Bartın Merkez ya da Amasraya falan kaçıyorum 😀 Bir yerde oturup para yemeyi sevmiyorsanız Karabük size göre değil, bence motorcu adam da burada barınamaz, bir günde 4 mevsim birden yaşanıyor, asfalt demir çelikten ötürü sürekli tozlu ve kaygan. Sadece kendi motorlarımla İstanbul'da 12bin km tecrübem var ama düzgün sürdüğümden veya şanstan olsa gerek daha hiç sıkıştırılmadım ya da hiç bir arabaya temas etmedim :D Buraya geldiğimin ilk günü kavşakta en soldan düz devam ettim en sağdan en sola geçen adam önüme kırdı sonra beni azarlamaya kalkıyor soldan düz gidilmez diye :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)