sizce Karadeniz turumu yoksa ege turumu?
Reklamlar
-
Geçtiğimiz yaz Karadeniz turu yaptım.
Sana tecrübelerimi aktarayım. Tek başımaydım bu turu yaparken ve gerçekten yoruldum.
İstanbul-Sinop-Ordu-Artvin-Trabzon-Samsun-Zonguldak- İstanbul şeklinde bir rota yaptım. Hergün 1 şehirde kaldım ve min 4 saat yol gittim. İnanılmaz yoruldum ve görmek istediğim her yeri göremedim. Tatil süren çok önemli. Karadeniz için bence 12-13 gün olmalı.
Yol lastiği ile Pokut yaylasına çıktım. İnişim ölüm kalım mücadelesine dönüştü. Tek giden kafamı .iksinler.
Trabzon, yaylalar, Sümela insan kirliliği Araplardan fenalık geldi.
Onun dışında yedim, içtim, kamp yaptım, yanlızlığı, özgürlüğü yaşadım. Tam anlamıyla yol yaptım. O sebeple çok keyif aldım.
Ama dediğim gibi yormadan, kendini tehlikeye atmadan yapmalısın.
Belirttiğiniz tarihlerde ben olsam Ege yaparım. Çok sıcak olmaz bunaltmaz. Motorla çok keyifli olur. Karadeniz'i yazın güneşin alnında da yapsanız çok koymuyor ne de olsa.
Reklamlar
-
Karadeniz turunu mt07 ile yapmıştım, eğer dual purpose bir motosikletle gidilecekse kesinlikle karadeniz. Diğer türlü ege derim.
Bu sene tekrar karadeniz planlıyorum, transkaçkar planımız var inşallah. Yaylalara çıkacak, soğanlıdan geçecek motosikletle tadından yenmez.
-
ben de eşimle birlikte karamandan çıkıp antalya sahilden batıya gidebildiğimiz kadar gitmeyi düşünüyoruz. sormak istediğim gece konaklama için çadırda güvende olur muyuz? kalabalık kamp alanlarını pek sevemiyorum. sakin sessiz olsun istiyorum. sizce nasıl bir plan dahilinde hareket etmeliyim?
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Biçak arasi versiyonunda,
Kuzu sırt + ön kol + kuyruk yaği kombinasyonu kullanilir
Yanina bol sumakli maydonozlu soğan
Ve yayik ayrani
Küşlemeye ne dersin? Ömrümde hiç küşleme yemedim, yemeden ölürsem gözüm açık giderim. Hayatıma bir küşleme planı soktum ve uygulamaya geçmeden ölmek istemiyorum.
Küşleme yemeden ölmek için henüz çok gencim. Evet küşleme.
.
.
.
O değil de insanlık tarihinin altın çağındayız resmen. Eskiden binbir emek ve hayati risk ile av yapıp karnını doyuran insanoğlu şu anda canı isteyince bir uçağa atlayıp antep'e küşleme yemeye gidebilme imkanına sahip. Bu kadar konfor insanlık için çok fazla değil mi? Yarın bir kıtlık olsa bok gibi ortada kalacağız çünkü avcı toplayıcı reflekslerimizi yitirdik.
Küşleme demiş miydim?
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Küşlemeye ne dersin? Ömrümde hiç küşleme yemedim, yemeden ölürsem gözüm açık giderim. Hayatıma bir küşleme planı soktum ve uygulamaya geçmeden ölmek istemiyorum.
Küşleme yemeden ölmek için henüz çok gencim. Evet küşleme.
.
.
.
O değil de insanlık tarihinin altın çağındayız resmen. Eskiden binbir emek ve hayati risk ile av yapıp karnını doyuran insanoğlu şu anda canı isteyince bir uçağa atlayıp antep'e küşleme yemeye gidebilme imkanına sahip. Bu kadar konfor insanlık için çok fazla değil mi? Yarın bir kıtlık olsa bok gibi ortada kalacağız çünkü avcı toplayıcı reflekslerimizi yitirdik.
Küşleme demiş miydim?
Valla dayioğlu,
Bizde şans yok,
Kuşleme isteriz
Cüşleme getirirler
Hemde iki kati hesap geçirirler..
Hani daha once yesen tadini anlar,mukayese edersin ama hic yememişsin taklaya gelme ihtimalin yüksek..
Teknoloji gelişti,
Adam tavuk göğsunu ozel et sosuna bandirip(özel marinasyonlu)sana küşleme diye yedirir..
Ondan sonra,karakeçili yörük efeleri gibi kasila kasila eve gidersin..
-
Bir egeli olarak tabiki ege
-
Nisan ayında Karadenizin alacağı yağışı da hesap etmelisin son kararı vermeden önce. Dediğim gibi tabiat açısından Karadeniz derim ben ama senin bahsettiğin tarihler de Ege yapman çok daha sağlıklı ve keyifli olacaktır.
Şimdiden... Güzel vakit geçirmeni sağsalim dönmeni dilerim.
Yolun açık olsun.
-
U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı
Nisan ayında Karadenizin alacağı yağışı da hesap etmelisin son kararı vermeden önce. Dediğim gibi tabiat açısından Karadeniz derim ben ama senin bahsettiğin tarihler de Ege yapman çok daha sağlıklı ve keyifli olacaktır.
Şimdiden... Güzel vakit geçirmeni sağsalim dönmeni dilerim.
Yolun açık olsun.
Hörmetli Kalkavan abi
Sen ki,yol,yordam,ortam bilen adamsin,
Hele de bakam,
Boy,190cm
Kilo 85
Bacak 90cm
Hangi makinayi önerirsin,
Her türlü motorlara açiğim..
İçten yanmali
Diştan yanmali
Göbekten yanmali
-
http://www.motosiklet.net/forum/etki...ncellendi.html
bu benim eksik ve yarım kalan ege turum. ölüdenizden sonra marmaris-bodrum-kuşadası-izmir-balıkesir yapacaktım.
fakat ölüdenizde çok hasta oldum. 6 gün falan kalıp geri dönmek zorunda kaldım :(
http://www.motosiklet.net/forum/etki...aceralari.html
buda karadeniz turum
o kadar yağmur yağdı ama gene de turp gibi 15 gün gezdim :D
-
Hörmetli Kalkavan abi
Sen ki,yol,yordam,ortam bilen adamsin,
Hele de bakam,
Boy,190cm
Kilo 85
Bacak 90cm
Hangi makinayi önerirsin,
Her türlü motorlara açiğim..
İçten yanmali
Diştan yanmali
Göbekten yanmali
Al bir tane Fearless 28
Çek Ataköy Marina'ya
Yananı yanmayanı...
-
Al bir tane Fearless 28
Çek Ataköy Marina'ya
Yananı yanmayanı...
Vay canini,cigerini,tirnagini,gözündeki çapağini yediğim abim..
Bu yangin romaya kadar gider,ordan tornistan yapar bizim paçayida yakar..
-
-
Abimsin,
Ferronun tekerine,
Daş
Gum
Gazoz gapagi
Rogar gapaği
Cam gırığı
Gorona virusu
Değmeye...
Gırmızı olsun
100 bin avro fazla olsun...
-
Abimsin,
Ferronun tekerine,
Daş
Kum
Gazoz kapagi
Cam gırığı
Gorona virusu
Değmeye...
Gırmızı olsun
100 bin avro fazla olsun...
Eski photoshopculardan kim kaldı?
Bana niye tutuldun onu anlamadım ama canın sağolsun.
Eğlendik güldük, ayıp olmasın diğer sevgili forum üyelerine/konu sahibine.
Bu hoş goygoy adına teşekkür ederim.
-
Ege daha güzel gibi geliyor karadenizde yağmur yağabilir ve hava soğuk olabilir
-
Karadeniz'e Eylül ayının ilk haftasında ailemle gittim. Sadece Rize ve Trabzon çevresini 4 günde dolaştık. Sezon sonu yakın olduğu için kalabalık değildi ama Uzungöl her zamanki gibi çok kalabalıktı ve insanların büyük çoğunluğu arap turist. Hava sağanak yağışlı değilse sorun olmuyor.
Küşlemeye gelince,
Bizim Antepli'nin ticari zekasının ürünlerinden biridir. Koyunun sırt bölgesindeki yumuşak kırmızı etin ızgarası işte
Ben de Mart sonu Nisan başı gibi Konya, Isparta, Denizli, izmir ve sahilden Çanakkale'ye kadar gitmeyi planlıyorum. Ama hava soğuk olursa İzmir'e kadar gidip döneceğim. Çanakkale'ye gidersem dönüş yolu Bursa, Eskişehir, Ankara üzerinden olabilir.
Başka önerileriniz olursa açığım arkadaşlar.
-
Karadeniz icin haziran,temmuz,agustos iyidir diger zamanlarda bir sehirde gunes olsa digerinde yagmur oluyor olabilir. Haziranda her taraf yemyesil olur. Yani ilk seferinde gittigine pisman olma bir kotu hava denk geldiyse hic keyif alamazsin.
ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw
-
reo adlı üyeden alıntı
Karadeniz'e Eylül ayının ilk haftasında ailemle gittim. Sadece Rize ve Trabzon çevresini 4 günde dolaştık. Sezon sonu yakın olduğu için kalabalık değildi ama Uzungöl her zamanki gibi çok kalabalıktı ve insanların büyük çoğunluğu arap turist. Hava sağanak yağışlı değilse sorun olmuyor.
Küşlemeye gelince,
Bizim Antepli'nin ticari zekasının ürünlerinden biridir. Koyunun sırt bölgesindeki yumuşak kırmızı etin ızgarası işte
Ben de Mart sonu Nisan başı gibi Konya, Isparta, Denizli, izmir ve sahilden Çanakkale'ye kadar gitmeyi planlıyorum. Ama hava soğuk olursa İzmir'e kadar gidip döneceğim. Çanakkale'ye gidersem dönüş yolu Bursa, Eskişehir, Ankara üzerinden olabilir.
Çanakkaleye gidersen,
Feribotla,Lapseki den eceabata veya gelibolu,geç,saroz koyu uzerinden keşan edirne yap veya marmara ereglisi,iğneada,,dönüşte istanbuldan bolu yönüne vaktin olursa yedigoller veya akçakoca oradan ankara otobandan vur iskenderuna.
-
reo adlı üyeden alıntı
Küşlemeye gelince,
Beyefendi, küşlemeyi bu kadar küçümsemeniz ruhumda derin yaralar açtı, rencide oldum. Rica ediyorum küşleme hakkında müspet olmayan yorumlar yapmayınız.
Neyse, insta'dan iki üç küşleme videosu izleyeyim de kendime geleyim biraz..
-
egeli oldugum için mi ege de bi halt olmadıgını düşünüyorum bilemedim. karadeniz e aşık olmustum gezerken.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)