2020 r25 boştayken vites atınca pat küt ediyo
Reklamlar
-
pea adlı üyeden alıntı
Dik yokuşu neyle çıkıyorsunuz? 2. viteste yarım debriyaj mı yapıyorsunuz, yoksa sınırsız tork mu var?
"1. Vites sadece kalkış içindir" yanlış bir düşünce. Benim motorum 2. Viteste rolantide 30km/saat yapıyorsa şehir içinde yarım debriyaj mı gezeceğim şimdi? Ya da aniden hızlanmam gerekti ama o devirde torkum yok.
@kivanc34
Giderken boşa almayın. Hem motor freni ve hızlanma imkanı olmaz, hem de bir kasisten geçerken vites yanlışlıkla 1e inerse sıkıntı olur.
Boştan vitese geçerken de ses çıkması normal. Tekerlek hızıyla şanzıman hızının farklı olmasından kaynaklanıyor, aniden eşitlendikleri için ses oluyor.
Olurda bir gün vites hilalini parçalarsa bu yazilanlar aklina gelir.
En kolay 1. Ve 3. Vites hilali dağiliyor,artik ilk kalkişi 2.vitesle yapar,ordan 4.5.6 devam eder.
Ureticiler boşuna,kaydirmali debriyaj ve quick shifter sistemiyle uğraşmiyor
Reklamlar
-
TuncayK adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yeni konu açmayayım geçen dalgınken ve hızlıyken 5ten 1e attım ama hemen debriyaja asıldım ne gibi zarar vermiş olabilir bu şanzımana kullanımda bir tuhaflık hissetmedim
Süratindeyken vitesi 5'ten 1'e düşürürsen ya dişliyi dağıtırsın ya da motor anormal biçimde kompresöre girer ve kazık fren gibi üzerinden atar. İkisi de olmadıysa çok çok şanslısın.
-
mizahşör. burada derdimizi sorarak öğreniyoruz ve acemiyiz. Dalga geçme lütfen.
-
Birinci vitesi hareket halinde kullanmama tipik arabalar icin gecerli sayilabilir ama motosiklet icin cok degil bence de. Hiz belli bir seviyenin altina indiginde eli mahkum 1'e almak zorunda kaliyorum. Cunku 2 cok hizli kaliyor. Ki on disliyi 17'den 16'ya dusurmus olmama ragmen. 4 senedir motosikleti 6. vitese aldigim sayilidir. 5. vitese ise sadece 130 uzeri hizlarda alabiliyorum. Herhalde tork yuksek diye acaip genis aralikli bir sanziman dizayn etmis KTM.
-
Motor tamamen durmadan boşa almayın. Mümkünse ışıklarda dururken de almayın gözünüz hep aynada olsun kaçacak gibi hazır olun gelip vurmasınlar. Kalkışta 1’e atarken tak sesini 2016 r25’im de yapardı şimdiki motorum da yapıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)