Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosikletimi çaldırmamak için tavsiyelerini alabilir miyim

REKLAM ALANI

Bu ay sonunda bir motosiklet almayı planlıyorum yaklaşık 20 bin tl civarında. Fakat İstanbul fatih de yaşadığım için bahçeli evim, garajım ya da yakınlarda otopark yok. Sağlam bir demir buldum yere sabit kalın kesilmesi zor bir şey, internette 700 800 tl lik kilitler var özel bir aletle bile 6 dk da kesilebiliyormuş anlatılana göre ve bununla beraber alarmlı disk kilidi alsam gece de brandayla örtsem diye düşündüm güvenli olur mu ? Bu kilitlerden kullanan var mı ? Ya da başka önerebileceğiniz bir şey var mı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Alarmlı disk kilidi ve alarmı tetkleyecek şekilde takılmış alttan lastikli branda en caydırıcı yöntemdir. Hırsız brandayı kaldırıp rahat rahat kilidi inceleyemez brandayı oynattığında alarm öter. Dahası hırsız brandanın altında ne marka motosiklet olduğunu da görmediği için istediği gibi hedef de seçemez. Yani branda fiziksek olarak pek engel olmasa da psikolojik olarak çok büyük bir engeldir.
    espresso bunu beğendi.

__sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    Abusun detecto var alarmlı disk kilidi onu tavsiye ederim,ayrıca tek kilit değil en az 3 tane 4 kilit takmanı tavsiye ederim,hırsızlar okadar kilidi görünce bile caydırıcı olabilir
    espresso bunu beğendi.

Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alarmlı disk kilidi ve alarmı tetkleyecek şekilde takılmış alttan lastikli branda en caydırıcı yöntemdir. Hırsız brandayı kaldırıp rahat rahat kilidi inceleyemez brandayı oynattığında alarm öter. Dahası hırsız brandanın altında ne marka motosiklet olduğunu da görmediği için istediği gibi hedef de seçemez. Yani branda fiziksek olarak pek engel olmasa da psikolojik olarak çok büyük bir engeldir.
    Evet mantıklı en kötü öyle yapacağım bir yer bulamazsam teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abusun detecto var alarmlı disk kilidi onu tavsiye ederim,ayrıca tek kilit değil en az 3 tane 4 kilit takmanı tavsiye ederim,hırsızlar okadar kilidi görünce bile caydırıcı olabilir
    Dediğiniz markayı inceleyeceğim teşekkür ederim

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İşin zor başkan.

Moral bozmak için demiyorum ancak güvenli bir bölge bulamazsan yol üstüne koydugun motoru calarlar, caydrıcılıgı arttırırsan da en iyi ihtimal zarar verirler.

Ne yazık ki yaşadıgın bölge kalabalık ve riskli. Civarda otoparkı olan apartman vs. var ise belli bi ücret karsılıgı koymayı teklif et yöneticisine.

Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşin zor başkan.

Moral bozmak için demiyorum ancak güvenli bir bölge bulamazsan yol üstüne koydugun motoru calarlar, caydrıcılıgı arttırırsan da en iyi ihtimal zarar verirler.

Ne yazık ki yaşadıgın bölge kalabalık ve riskli. Civarda otoparkı olan apartman vs. var ise belli bi ücret karsılıgı koymayı teklif et yöneticisine.
    Bikaç yer vardı öyle site gibi sordum da kimse kabul etmiyor bakalım hayırlısı olsun , sırf bu yüzden de vazgeçmek istemiyorum bulucam inşallah bi çaresini

Umarım hocam.

Bizim arkadaş branda, zincir ve disk kilidi ile bırakıyordu.

Motoru calamayınca grenajı kırıp benzinini calmışlar.

ulan altı üstü 5 litre benzin.

Bu devirde insanlar tam bir şerefsiz.

Umarım hocam.

Bizim arkadaş branda, zincir ve disk kilidi ile bırakıyordu.

Motoru calamayınca grenajı kırıp benzinini calmışlar.

ulan altı üstü 5 litre benzin.

Bu devirde insanlar tam bir şerefsiz.
    Öyle cidden hocam sen emek ver yediğinden içtiğinden arttır o kadar para ver embesilin biri alsın gitsin, alamıyorsa zarar versin hiç adil değil ama büyük şehirler böyle maalesef

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Alarmlara, disklere, zincirlere o kadar para bayılmaktansa kasko daha mantıklı ne kadar çıkar bilmem.
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Çalınmama garantisi ne yazık ki yok. Her ne önlem alırsan al, niyeti bozuk biri gelip çalabiliyor. Var sayalım çalamadı, diğer arkadaşların dediği gibi zarar veren kişilerde var. Kozmopolit şehirler de insanı yormayacak tek şey iyi düzenlenmiş bir poliçe. Aksi halde evin güvenlidir, bir kahve içmeye gidersin orada çalarlar bu işlerin garantisi yok.

Piyasada olabildiğince nadir bir motosiklet türünü seçmek bir nebzede olsa onları uzak tutmanın farklı bir yolu ki onu da çalan ruh hastaları var.
    espresso bunu beğendi.

Alıntı Alman_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alarmlara, disklere, zincirlere o kadar para bayılmaktansa kasko daha mantıklı ne kadar çıkar bilmem.

kasko hepsini karşılamıyor ve bi sürü şartı var diye yazıyordu üyeler. Doğru yanlış bilemem ama kapalı garaj, kilit, branda olması ve calınmayı karsılaması için belli bir saat aralıgında olması gerekiyormus.

Dogru ya da yanlıs bilemem tabi.

Ama böyle şartları var ise zaten sacma.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    kasko hepsini karşılamıyor ve bi sürü şartı var diye yazıyordu üyeler. Doğru yanlış bilemem ama kapalı garaj, kilit, branda olması ve calınmayı karsılaması için belli bir saat aralıgında olması gerekiyormus.

Dogru ya da yanlıs bilemem tabi.

Ama böyle şartları var ise zaten sacma.
    Dostum, hem dedikleri doğru hemde yanlış.

Kaskonun bir çok türü var ( kapsamlar dahilin de )

Minimum fiyata aldığın kasko, motosiklet arkasından el sallatıyor.

Ama bir çok seçenek var.

Düzgün bir poliçe tercih edilmeli, iyi bir firma.

Ne yazık ki bunlar içinde bütçe gerekiyor.

Ucuz yollu bir modele bunları yaptırmak istersen hem çok masraflı olur hemde her firma tüm modellere uygulamıyor full kasko türlerini.

Teşekkürler hocam, forumda bilgi kirliliği olduğu için bu yazdıgım bircok konuda sanki tek secenek buymuş gibi konusuluyor.

bende simdilik branda, zincir , disk kilidi ve giriş katının yanına sabitlenmiş biçimde idare ediyorum zaten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Teşekkürler hocam, forumda bilgi kirliliği olduğu için bu yazdıgım bircok konuda sanki tek secenek buymuş gibi konusuluyor.

bende simdilik branda, zincir , disk kilidi ve giriş katının yanına sabitlenmiş biçimde idare ediyorum zaten.
    Çalınmaz, çalınmaz bir sabah kalmışsınız motosiklet yerinde yok. Malum göç alıyoruz, nüfus artışı ile eş değer olar da risklerde artıyor, zihniyet değişiyor.

Tabi ki herkes önlemini alıyor, bir çok model kesilmez zincir açılmaz kilit satıyor ama... Hırsızlar da teknolojik artık, gelişime açık bir sektör.

Ben kendi çevremden giriş katında oturan ve yatak odası demirlerine motosikletini bağlayan kişilerin, sabah olunca ki göz yaşlarına şahit oldum.

Yine en sağlıklısı bana göre, çalınma ihtimaline karşı güvenlik düzeyi yüksek bir kasko tercihinde bulunmak.

Birazda şans faktörleri var tabi. Konumla beraber.

HerveauX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 2021
    Grade 80 zincir / arka ön disk kilidi / motosiklet takip sistemi.

sutlusoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Çalınmaz diye bir şey yok demekle birlikte bir sene boyunca ABUS zincirli disk kilidi ve branda ile Ümraniye'de dışarda bıraktım ve hiç sıkıntı yaşamadım. Sadece bir kere brandayı kalkık gördüm ama çocuklar da yapmış olabilir. Tabi kaskom da vardı.

Omerius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mt25 - XJ6N - cb650f - Speed Triple 1050
    ben kapının önündeki motorum için alarm, alarmlı disk kilidi ve yaklaşık 1000tl değerinde zincirle bağlama gibi önlemler aldım 2 yıldır bir şey olmadı arada denk geliyorum akşam saatinde motorun karşısında sigara içen 2 3 kişi oluyor motora bakıyorlar gelip bi kurcalayıp gidiyorlar yukardan izleyip ses etmiyorum. Şimdiye kadar bir şey olmadı.

Carlsberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF R25
    Abus 7000 RS1.

Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    uyguladığım yöntem: grade80 zincir, kayar milli kilit ve arvento.

cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696
    Alternatif seçeneklerin:
    Aylık otopark aboneliği
    MotoTakip sistemi taktırmak

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)