Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosikletimi çaldırmamak için tavsiyelerini alabilir miyim

REKLAM ALANI
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Bir kaç tane takip sistemi diye yazan olmuş ama bu takip sistemlerinin işe yarayacağını düşünmüyorum.
    Motoru kaldırıp kapalı minibüse koysalar götürseler, sonra da bodrum katta bir yerde indirseler takip sistemi işe yaramaz.
    Hadi takip sistemi sinyal verdi diyelim, polise gidip takip sistemi şuradan sinyal veriyor hadi çabuk gidin motoru çalanları yakalayın deyince o takip sistemi sökülene kadar kısa sürede polisin gidebileceğini düşünen var mı?

Kasko dışında çözüm yok malesef.

Sağlam bir kasko yaptırırsanız en azından zararınızın bir kısmı karşılanır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Ben bahçeye bir garaj yaparak çare buldum. seninde bahçede 5-6 metrekare yerin varsa yapabilirsin. Garaj için mobilyacı arabalarının tentesini kullandım. Yere sabitledim yazın güneş, kışın soğuktan koruyor hemde güvenli. zeminede ondulin serdim. içinde ardiyem bile var.

https://imgyukle.com/i/oa1liN
    https://imgyukle.com/i/oa18ye
    https://imgyukle.com/i/oa1ttP
    https://imgyukle.com/i/oa1MRq

Edit:Ben ilk mesajda bahçeli evim var dediğini sandım.

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Evimde ve iş yerimde kapalı garaj var. Benim korktuğum turlamaya çıktığımda kafe de, vergi dairesinde vb yerlerde motoru açıkta bıraktığım zamanlarda çalınması.
    Abus 7001 RS disk kilidim var. Dokunur dokunmaz ötüyor. Fakat arkadaşın motoru kamyonete yükleyerek 10 sn de çaldılar. Öten alarm kimsenin umrunda değil. Ancak sen duyarsan canhıraş dışarı çıkıp müdahale edebilirsin. Y ada hırsız kalabalıkta alarmı öttürmeye cesaret edemeyecek.

Motoru kaldırıp götürmemeleri için sağlam bir zincir de lazım. Bende dandik bir halat kilit var. Sadece caydırıcılık amacıyla duruyor. Yoksa demir makası ile lokum gibi kesilir. Ancak abusun zincir kilidini de alırsam içim rahat ederek bırakırım. Kamyona yükleyemez -kesmek için (canavarla bile) 10-15 dk gerekli-

Tabi abusun zincirlerinin fiyatı belli. Eksik bitmiyor ki hemen alayım.
    espresso bunu beğendi.

E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Moto kabin al. İçine koy. Üstüne de alarmı disk kilidi koy. Mis

ErenArslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xmax 250 abs iron max
    https://www.youtube.com/watch?v=choNZnREzs4&t=810s

bu videoyu tavsiye ederim.
    ancak ne yaparsan yap kasko mutlaka yaptır.
    ben 2017 xmax e 2000 tl ye yaptırdım kaskoyu.
    en uygun fiyat buydu

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Kasko yapamayacaksanız motora almayın bu kadar basit

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Fatih'te kilite gerek yok. Orası İstanbul'un dini yönü en kuvvetli insanlarının yaşadığı yer değil mi?

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajları okudukça içim daralıyor be. Nasıl bir ülke olduk?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesajları okudukça içim daralıyor be. Nasıl bir ülke olduk?
    Niye yahu?

Eskiden de millet birbirinin atını eşeğini çalarmış.

Tavuklardan bahsetmiyorum bile, koyun keçi mööö.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kasko hepsini karşılamıyor ve bi sürü şartı var diye yazıyordu üyeler. Doğru yanlış bilemem ama kapalı garaj, kilit, branda olması ve calınmayı karsılaması için belli bir saat aralıgında olması gerekiyormus.

Dogru ya da yanlıs bilemem tabi.

Ama böyle şartları var ise zaten sacma.
    aynen öyle,,birde şöyle bir durumda var
    mesela kasko yaptın motosikleti çaldılar,parasınıda aldığınızı farzedelim,ama 2 ci defa motor alıpta kasko yapmaya kalktığınızda sizin daha önce motoru çaldırdığınızı ve sakıncalı müşteriler listesinde oldugunuzu sistemden görüyorlar,bunun sonucunda genellikle kasko yapmıyorlar veya yaparlarsa bile uçuk fiyatlar çıkarıyor ve motorunuz çalındığında,motorun değerinin yarı parasını bile zor alıyorsunuz

yani kasko yapınca bile sadece 1 defa çaldırma ve parasını tam alma şansınız oluyor 2 cisinde herşey değişiyor

bunu bu forumda bizzat yaşayan arkadaşlar var,yakın zamanda yazlmiştı,ordan aklımda kaldı

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Grade 80 zincir tavsiye edenler için söylüyorum; zincir sağlam olabilir ama taktığınız kayar milli asma kilit ne kadar sağlam? Adamlar o kilitleri dükkan kepenklerinde kullanıyorlar ve hırsızlar levye ile yamultup kilidi patlatıyor.

Kisa kes diyenler için tavsiye: Grade 80 zincire vereceğiniz parayla onguard 8016 beast modelini alabilirsiniz test amaclı taş motoru ile 5 dakikada kesebildik zinciri...
    Hırsız için uzun bir süre...
    Kilidi de sağlam zinciri de...
    Yatırım tavsiyesi değildir. ;)
    espresso bunu beğendi.

Bunu bende bir yerde duydum katılıyorum kesinlikle.

Kasko denmiş mantıklı olarak da bir aracın kaskosu için ödemem gereken miktarı nasıl hesaplayacağım ? İnternette hep teklif almak için ruhsat no falan istiyor fakat benim daha motosikletim olmadığından fiyatın aşağı yukarı kaç olabileceğine dair hiçbir fikrim yok. 20 bin liralık bir motorun çalınmalara karşı korunması için ödemem gereken miktarı yaklaşık olarak bilen var mıdır ?

muyago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    uzak bile olsa bi kapalı garaj bul, gerekiyorsa otobüs mesafesi olsun, kafan rahat olsun, abonelik yaparsın
    bide branda çek üzerine. diğer türlü inan uykun bile sıhhatli olmaz.

serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Bana kalırsa mümkünse garaj ve tek bir sağlam kilit en güzeli tabi benim oturduğum yer gibi garaja uzak mesafedeysen en az 3 adet sağlam kilit alıp bağlamak ve motosiklete alarm takmak bunlar sadece caydırıcılık götürmek isteyen anahtarı cebinden alıp gene götürür lakin yapacak birşey yok bütün önlemleri alıp Allah'a emanet etmek başka çare yok ara arada çıkıp bakmak tek kulağını alarma vermek vs yani meşakatli iş ama yapacak birşey yok Allah hepimizin malını mülkünü korusun bu şeref-szlerden.
    Gerçek güç sıçrayışta değil , sarsılmaz duruştadır .

Motosikleti
    mv agusta turismo veloce rorro
    bence mesele sadece hırsızlık da değil,
    yağmur çamur, toz toprak, üstüne çıkan kediler.
    motoru dışarda bırakma fikri hiç aklıma yatmıyor. fatih'te yürüme mesafesinde kapalı bir otopark bulunur bence.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)